dependenta de cumparaturi
Raspunsuri - Pagina 2
bogdidicris spune:
asa de la reduceri mai cumpar si eu. dar in general ma abtin. am pus intrebarea pentru ca eu mi-am facut lucrarea de licenta pe asa ceva si cica romanii nu sunt impulsivi la cumparaturi. cred ca trebuia sa aplic pe forumul asta chestionarele ca sigur imi iesea ce trebuia.
cris si bebe bogdanel
olim spune:
pai in occident este declarata boala, cumparatul impulsiv.Dar asta cred ca datorita puterii de cumparare mai ridicate decat la noi si a ofertelor si reducerilor.Dar acum sigur va aparea si la noi, mai ales cand vor fii introduse si la noi reducerile de vara si iarna![]()
Ira spune:
Eu ma gandesc tot timpul ca banii pe fereastra, chiar si pentru hainele/jucariile copilului, sunt bani risipiti din contul, economiile ei/ale noastre. Oricum banii in banca sau investiti in obiecte de valoare sau imobiliare ii vor servi mult mai mult decat tonele de jucarii si hainute de care s-ar putea servi cateva luni.
In Romania aveam si eu problema asta, datorita inflatiei. Banul nu avea valoare si era dificil sa faci economii in raport cu inflatia si cu nesiguranta sistemelor bancare. Aici parca e altfel, fiecare dolar conteaza si are aceeasi valoare si acum si peste un an si peste 10.
olim spune:
sunt perfect de acord cu tine, aici au alta importanta banutii, dar cred ca nu merita ca toata viata sa tot aduni si sa nu iti mai faci cate un capriciu.Nici sa cheltui sute de euro doar de dragul de a umple dulapurile![]()
leistra spune:

am nimerit unde trebuia, de fapt tocmai voiam sa deschid un subiect de genul- cum sa fac sa devin econoama?, sincer cumparaturile nu mai sunt de mult timp o metoda de relaxare, ci clar, o mareeeeeeeeeeeeeeeeeee sursa de stres, imi dau seama ca as avea mult de castigat daca as fi mai econoama, daca nu as mai cumpara atatea lucruri care de fapt nu imi sunt necesare, sifonierul imi este plin, sunt lucruri pe care le-am purtat foarte putin, iar eu cumpar si cumpar, mai ales pentru casa cumpar atatea, duminica am aflat de la o prietena ca in fiecare luna ii pune copilului in cont 100 de euro si in fiecare saptamana cate un euro in pusculita, si noi ii punem, dar mai putin si stau si ma intreb daca fac bine cand imi cumpar cate o vaza de-aia scumpa tare
, iar dupa o luna o pun in magazie ca cica nu se mai potriveste cu interiorul, etc
eu am o idee constructiva, veniti si voi cu idei cum am putea deveni mai econoame
(daca doriti) si cum am putea scapa de viciul asta al cumparaturilor, ca eu vreau sa scap in mod sigur![]()

haideti fetele, veniti cu idei!
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
Ira spune:
Olim, mie mi se pare ca e invers. Eu nu prea am vazut occidentali care sa se valorizeze prin obiecte extravagante, cosmetice dernière cri, prin haine de firma sau mai stiu eu ce plasme de 1 mm latime, in schimb au conturile doldora de bani si investesc in viitorul lor, programe de pensii, vacante.
Strictul necesar este si un principiu de a-ti educa echilibrat copilul. 5 tricouri de nu-s ce firma in loc de 3 de la Walmart... nu-i vor augmenta valoarea umana si nici nu-l vor face mai fericit.
Lemoni spune:
Strictul necesar este si un principiu de a-ti educa echilibrat copilul. 5 tricouri de nu-s ce firma in loc de 3 de la Walmart... nu-i vor augmenta valoarea umana si nici nu-l vor face mai fericit.
Sincer nu stiu cati ani are copilul tau!Dar in zilele de astazi sa fi intr-un liceu este destul de greu sa ti pasul cu toate ce apar pe piatza, ca nu i se va agumenta valoarea umanacu ceea ce poarta, asta sunt de acord cu tine dar trebuie sa ti pasul ca adolescentul sa fie fericit.
Apoi eu am plecat din ro pt o viatza mai buna nu pt strictul necesar.
Fiecare face cu bani lui ce ii place.
Ira spune:
Exact
. Si io tot pentru o viata mai buna.
Pentru unii viata mai buna inseamna siguranta zilei de maine, autonomie, lipsa datoriilor, iar pentru altii inseamna lexus in loc de Toyota, casa cu 5 dormitoare in loc de 3, haine de la banana republic/guess sau ultimul I-pod aparut pe piata si rate la banca cat cuprinde. E cam greu sa le ai pe toate, in afara cazului cand nu castigi peste 120 k pe familie.
Lemoni spune:
Siguranta zilei de maine-poate numai o apucam ce zici la asta te-ai gandit?
Contul gras in banca- parca bani nu aduc fericirea!
Eu cred ca este alegerea fiecaruia ce face cu bani si cu viatza lui, noi am plecat la subiectul asta de la dependentza de cumparaturi totusi , deci macar recunoasem ca suntem dependente!!!!
Asta este un start.
Ce e de facut este intrebarea?
leistra spune:

pai la intrebarea asta m-am referit si eu in pagina precedenta si, daca sunteti de parere ca o schimbare e necesara, poate se contureaza un grup de suport al celor ce doresc sa reduca putin aceasta dependenta (eu imi doresc in mod sigur)
http://photos.yahoo.com/adina_roberta