engleza pt pitici

engleza pt pitici | Autor: oneandreea

Link direct la acest mesaj

daca ati emigrat in strainatate cu ai vostri copilasi cum ati reusit sa iiinvatati engleza in codntiile in care sa presupunem ca l avarsta de doi ani jumatate ei deja vorbesc limba materna(romana) si nici aceea foarte bine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Cunosc cazul unui baietel de 5-6 ani care avea 2 ani cand s-au mutat parintii lui in Spania. Acum refuza sa vorbeasca romaneste desi parintii lui traiesc intr-un mediu destul de romanesc (prieteni, acte culturale romanesti, etc). Banuiesc ca asimilarea noii limbi se face natural (la gradinita, scoala, locul de joaca, desene animate, filme, carti etc).

apsara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Am emigrat cand Raluca avea 3 ani si jumatate. Romana o vorbea si engleza a invatat o la scoala aici. Acum are 7 ani si vorbeste f bine amandoua limbile. Citeste in amandou limbile, de scris scrie doar in engleza!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

am emigrat in US cu un copil de 9 ani. A mers la scoala din primul an, a primit lectii gratuite in cadrul sistemului scolar , e acum in clasa a sasea si vorbeste, citeste si scrie in engleza... se descurca bine avand in vedere circumstantele.Si ma mai si corecteaza cateodata...

La doi ani si jumatate va invata probabil in comunitate - parc, grupuri mama-copil, cresa(daca e cazul)...si a[poi la gradinita si scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cele afirmate mai sus sunt valabile pentru orice limba - ca a doua limba a copilului. Copilul meu a inceput sa invete germana la 3 ani si acum, la 4, o vorbeste fluent. Deci, nici o problema. Expus fiind la limba straina, dus in colectivitate unde se vorbeste limba, copilul o invata foarte bine.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput