Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (3)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

maaama,kokorino,ce periculoasa esti !!!!! acu' vad pozele de la revelion .
haaaaa acu' o vad pe Sophia la semineu !!

am pus pozele,gata.

1s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Bravo Crinuta de dandusa! 9 ore de somn!!! Wow!
Si Denis de asiza, 6 ore!
La noi recordul este de 5 ore, de s-ar repeta mai des!
De fapt si azi noapte a dormit vreo 4-5 ore, dar eu, in loc sa dorm, am stat si m-am uitat la un film. Si bine a fost, ca imi era dor sa vad un film fara sa ma strige nimeni. Toata lumea dormea si eu m-am bucurat de timpul ala petrecut in liniste in fata unui film bun.

asiza, nu stiu de glicerina cu stamincin. Dar la farmacie ar trebui sa stie, mai intreaba si in alta parte.

Alexandra, nici eu n-am parte de vizita medicului la domiciliu. Mergem noi cand suntem programati, am fost de 2 ori pana acum si vom mai merge la vaccinul de 2 luni. Vreau sa-ti spun ca fiecare vizita a durat maxim 5 minute, l-a consultat rapid si imediat ne-am trezit ca suntem gata de plecare.
Dar nu te stresa prea tare daca ti se pare ca Mark e bine. In definitiv, cu ce te ajuta daca il vede pediatra? Tu deja esti mamica experimentata iar Mark se pare ca e bine, sanatos. La mai mare!

bulisor, noua pediatrul ne-a spus ca bebe nu are nevoie de supliment de vitamine sau minerale, si ca laptele, matern sau formula, contine toate vitaminele si mineralele necesare bebelusului.
Adevarul e ca nu prea inteleg de ce un bebelus, care e alaptat exclusiv, deci primeste lapte la toate mesele, are nevoie de supliment de calciu. Deci daca mi-ar recomanda un medic calciu pentru bebe ar trebui sa imi explice si de ce e necesar, altfel nu i-as da. Dar fiecare decide ce e mai bine.

a_deju, din tot ceea ce scrii sunt sigura ca Eric se hraneste bine cu laptele tau si problema e doar ca ai schimbat cantarul.
Am mai citit ca poti sa pui la numaratoare orice cacalici care e mai mare decat o moneda de 25 centi... ma rog, nu e moneda mare. Deci stati bine si cu caca si cu pipi, Eric doarme bine dupa ce suge... Sunt sigura ca totul e bine la voi. Asteapta urmatoarea cantarire pe acelasi cantar, sa il iei pe asta drept etalon. Cand mergeti din nou la cantarire?

speel, Dorsilia a scris rar la Odiseea burticilor, de fapt a trecut mult timp de cand a postat un mesaj. Nu stim nici noi nimic despre ea, n-a mai dat nici un semn de mult. Speram si noi ca e bine, dar probabil e ocupata cu doi micuti.

quote:
Originally posted by dandusa
Nu uita ca tu ai doua printese...,eu am una...si deaia m-au incaput blugii...,probabil ca la a doua printesa nici pe mine nu o-r sa ma incapa asa repede,,unde mai pui ca eu mai vreau doi bebeii...dar nu-ti face griji...,o sa-ti revii cu siguranta.

dandusa, dedicatie pentru tine, continuarea bancului cu moneda .
Hainele mamei
- La primul copil: incepi sa porti haine de gravida imediat ce medicul iti confirma sarcina
- La al doilea copil: porti hainele tale obisnuite cat de mult e posibil
- La al treilea copil: hainele de gravida SUNT hainele tale obisnuite

La mine (al doilea copil) e deja valabila varianta de la al treilea copil . Da-mi trece, stiu eu!

Si inca una si ma duc (ca am citit ca mai vrei inca doi bebelusi)!
Acasa
- La primul copil: petreci destul timp in in fiecare zi doar uitandu-te la bebelus
- La al doilea copil: petreci ceva timp in fiecare zi urmarind copilul mai mare ca sa nu il stranga, intepe sau loveasca pe bebelus
- La al treilea copil: petreci putin timp in fiecare zi ascunzandu-te de copii .

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

a_deju, chiar nu vad nici o problema in ceea ce-l priveste pe Eric, dupa cum il descrii pare un copilas f. bine hranit si multumit pana peste cap lapticul mamicii. Nu te stresa, fii bucuroasa ca ai suficinet laptic pentru piticul tau, e o binecuvantare ca poti alapta, iti spune asta o mamica, care din pacate nu prea a avut laptic suficient pentru bebe. Cand m-am intors din maternitate si citeam despre minunatele avantaje ale alaptarii, peste tot scria ca nu exista lapte matern care sa nu fie bun, e cea mai mare prostie sa spui ca laptele este slab sau necalitativ .
Plange David!!!!!!!!!!!

poze David Mihai

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

aelita bine ai revenit...
ruxanica la fel...mai hai pe la noi

chinico cica proba suptului mai mult streseaza mama si mai bine nu...oricum nu cred ca vreun cantar poa sa-ti spuna exact...plus ca e si calitatea care conteaza...mie mi se pare clar ca la tine e vorba de f f mult stres. poate te hotarasti sa nu mai asculti de nimeni si sa te relaxezi...

l-am cantarit si noi pe d dar fara stres.a cumparat tai aseara cantar si avem, dupa un supt flegmatic-10min si imbracat...5.700g. multicel, nu? il mai luam o data dupa baitza, sa fie mai exact...dar nu ne stresam...oricum era clar ca a crescut ca a facut niste falcutze..si gusa...si piciorushe...

somleac cum scanceste bb cum imi curg sanii...eu nici nu-mi dau seama...si cand se foieste in somn...

bambo cu nintarziere...

doamne fetelor, citeam si nu indrazneam sa scriu nimic de dolores. doamne ce bine...hai ca mai scriu dupa ce termin de .

diana fericita de davidutz 03.12.06
david diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Buna seara fetelor!!!
sa va spun drept,eu fac parte din generatia mamicilor stresate.De ex acum am un mare stres,ca mananca bebelina mea prea putin,adica in jur de 600,600 si ceva de grame pe zi,dar la fiecare masa suge putin la inceput din biberon dupa care incepe distractia...se zbate ,plange,are gaze,abia mai ia biberonul,dupa indelungi plimbari si ragaieli,si mai papa putin,dar de cateva zile nu goleste un biberon intreg.Este efectiv o lupta masa.Dar de luat in greutate ia,niu stiu ce sa mai zic.Acum nu-i mai dau la 3 ore sa pape ci la 3 ore jumate sau chiar 4 ,noaptea doarme bine,uneori se trezeste la 5,30 sau 6 sau chiar 7,30,ca azi dimineata,cand ma astept sa pape tot de foame,dar nu,maninca aproape tot,ca si cand a mancat cu 3 ore in urma,Oediatra mi-a zis ca ea probabil se satura cu cantitatea asta si creste cu atat.Nu stiu ce sa zic,as vrea sa papa mai bine.Avem 10 saptamani jumatate si maaine o cantaresc sa vad cat a mai luat.
Offf,ce stres am si eu...
DOLORES ,pupiciiii

Adina si Alessia Maria

poze
Alessia Mariahttp://new.photos.yahoo.com/adinadorin/album/576460762333504226
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adinazotinca/album?.dir=/b4f0re2&urlhint=actn,del%3as,2%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

quote:
Originally posted by ziggy

Cand folositi "Batista bebelusului", mai puneti ser fiziologic inainte in nasuc?

Calin (5.12.2006)

DA...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)

Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by a_deju

quote:
Originally posted by Donia

a_deju, reactie otica a avut si prima mea fetita la doar cateva zile dupa externarea din maternitate. A trecut, dar problema era ca o durea tare in special cand sugea si vreo 2-3 zile nu a supt prea bine.
In privinta greutatii, sa stii ca poate sa fie diferenta mare intre cantare. Din cate spui tu, daca suge si apoi doarme cateva ore inseamna ca e satula, nu vad cum un bebelus ar putea sa doarma daca ar fi infometat. Aici se mai uita medicii si asistentele si dupa alte semne: sunt scutecele pline de pipi? Are bebe suficiente scaune in decursul unei zile (parca un scaun mic/normal la fiecare schimbat de pampers sau 3-4 scaune mari/24 de ore)?
Si cam peste tot pe unde am citit scrie ca laptele de mama nu are cum sa nu fie bun, ca nici o mama nu ar trebui sa se lase convinsa ca laptele ei nu e bun calitativ. Asa ca nu te mai invinovati si cauta sa privesti dincolo de cantar, iar daca celelalte semne sunt OK, atunci nu te mai gandi la greutatea de pe cantar.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

chestia e ca noi avem deja 3 sapt jumate, si nu a dat niciun semn ca l-ar durea ceva pana acum (la inghitit, la supt, nimic....). pediatra si-a dat seama pt ca l-a atins la urechiusa si a inceput sa urle, si eu intr-adevar am observat ca de vreo doua zile, dupa ce se trezeste din somn si casca, din cascat trage direct un tipat si incepe urlatu'... dar eu ma gandeam ca e doar de foame, de unde sa stiu ca are ceva la urechiuse??? mi-a zis sa fiu atenta sa nu stea in curent, etc etc, dar nu sta in curent, patutul e asezat in cel mai ferit loc din camera, ma rog....
in ceea ce priveste asa-zisa infometare, treaba sta in felul urmator: kaki este prezent la fiecare schimbat de pampers, nu in cantitati industriale de fiecare data, dar este. cat deespre pipi, nu stiu cum de tine pampersul atata, sincer, e greu si atarna de fiecare data. deci e clar ca nu e un copil deshidratat (stiu oricum ca exista si semne la piele cand copilul e nemancat si deshidratat - pielicica se descuameaza, sau se simte la atingere asa, ca hartia, iar primul si cel mai evident semn sunt buzitele uscate...). faza e ca kaki este verzui, iar eu iar nu-mi faceam probleme nici cu chestia asta, ca in "mama si copilul" zice clar ca atata timp cat este si nu e diaree, nu exista un asa-zis "aspect normal" al scaunului... acuma cica daca e verzui (inclusiv partea grunjoasa) si e scaun lichid (desi nu stiu cum ar putea fi altfel la un bebe alaptat la san...), inseamna ca nu se hraneste suficient... dumnezeu cu mila!!! eu tot san bag, evident, si stau cu biberonul cu completare langa mine, sa vad daca vrea cand terminam cu tzitzi.. de unde!!! uite, are deja vreo doua ore de cand doarme dus si nici pas n-a zis...
intre timp m-am mai gandit la ceva, poate e penibil, dar acu' imi vin toate ideile in cap: eu iau cate o pastila de tardyferon zilnic, si scaunul meu tot verde e (ca deh, asa arata cand iei fier..). e posibil sa se transmita prin lapte la bebe si drept urmare kaki al lui sa reactioneze la fierul pe care-l iau eu????? nu-mi dati in cap daca-s stupida, dar deodata ma simt asa, nu stiu, pe langa subiect, din ce linistita eram pana acum ca am un bebe cumintel....

Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an

a_deju, kk verzui si lichid e de la colici... scrie in toate cartile, asa ca nu-ti mai fa griji..... si Oana are kk din asta cateodata si ia bine merci in greutate

Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Haricleea, Danidani, multumesc mult de raspuns ...Haricleea, da-mi mai multe date despre nastere sa te trec in listutza de mamici cu bebici...Cat despre ce-i dau sa doarma...ii dau 3 pastile de Diazepam......glumesc evident...nu-i dau nimic, doar tzitzi...si doarme...aaa...ii mai dau Bonisan inainte de culkcare!

Donia, mersi de raspuns, dar am rezolvat-o...doar soacra-mea lucreaza la spitalul de Pediatrie din Cluj...numa' ca io-s cam si mereu uit sa apelez la ea...maine se rezolva problema cu limbutza lui Denis!....si e super-tare bancul...m-am distrat copios......Cand pui poze????????????
Dianocica, ...

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)

Varsta Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

va multumesc inca o data pt toate incurajarile, sunteti niste super mame, ca-n reclama :) ma retrag langa puiul meu, va doresc o noapte buna si linistita, si revenim la raport maine!!!
oricum, am hotarat, maine tati cumpara cantar, macar pt simpla noastra curiozitate...
multi pupici!!!!!!!!!!

Deea, mami de Eric (15.12.2006)
POZE
atat mai avem pana la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

adeju si mie mi s-a parut ca atunci cand iau fier e ceva in neregula cu kk lui bb. se cam constipa...si nu mai iau.am mai nvercat si la fel. nu mai pun gura pe fier desi am asa o lipsa...mi s-a parut adica nu am ? dr. eu sunt sigura ca asa e...

panaa mare intrebare:ai fost la biroul de alocatii? noi tre sa mergem la sectorul4 sa ne dea o adev ca nu am primit alocatie de acxolo ca sa cerem de la sect nostru...poti sa-mi spui dai detalii? ca alexandru acum s-a trezit si cica dureaza o saptamana si asta inseamna fix 45zile de la nastere si am inteles ca e cam la limita sa depun la sect nostru. nu stiu daca m-am exprimat clar...idee era daca poti sa dai ceva sa mearga mai repede...cand mi-ai dat bip aveam noi treburi si n-am vrut sa sun dupa...

diana fericita de davidutz 03.12.06
david diana

Mergi la inceput