Firme de amenajari interioare
Va rog frumos sa imi recomandati si mie o firma de amenajari interioare. Am de daramat un perete si de mutat o usa. Asta pe primul plan.
Luminita, Gabi si Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005)
Album Andrei
Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774
Raspunsuri
nume spune:
Salut Lulu,
pentru modificarile pe care le vrei trebuie sa te duci la Proiect Bucuresti(vorbesc de majoritatea blocurilor construite inainte de 1990). Tu le explici ce vrei; ei iti fac proiectul si-ti dau si avizul lor(de care ai oricum nevoie la Primaria de sector). Manopera fa-o in regie proprie.
E putin probabil sa gasesti un cabinet care sa ia lucrarea pt. ca proiectarea se plateste la m2 si in general, la suprafata unui apartament de bloc, pretul nu justifica efortul. Nu ma intelege gresit; iti explic din ce motiv nu ai primit un raspuns.
Daca te mai pot ajuta cu vreo lamurire da-mi de stire.
nume
Christel spune:
Dar pentru decorarea unei case, stiti ce preturi se practica? Cat cere un decorator persoana fizica(nu firma), cum se calculeaza/mp sau cum?
nume spune:
Tarifele variaza. Sunt mai multe etape dar in mare, in Romania, pretul este de aproximativ 20E/m2. In UK sau USA pretul este intre 40-80$/m2.
O firma o sa ia cam tot cat o persoana particulara.
Sedinta de consultanta initiala, in cadrul careia se stabileste concret ce doreste clientul si in ce directie o ia proiectul se plateste separat cam 60E/ora.
nume
nume spune:
Am uitat sa specific ca designul este tarifat altfel decat arhitectura, care costa 12E/m2(toate specialitatile).
Miramar spune:
Astea sunt preturi de catalog. Pe piata gasesti si mult mai ieftin.
Pe mine m-a costat proiectul pt. casa de 280 mp plus garaj 2000 euro, daca fac calculul pt. design cu 20 euro/mp ar iesi peste 5000 euro - sa fim seriosi.
Finii mei au angajat designer pentru un apartament de 140 mp cu living, bucatarie, 2 dormitoare, 2 bai si i-a cotat 1000 euro. asta inseamna 7,14 euro/mp. Si in asta a intrat proiectul, plus legatura cu firmele care sa le faca mobila pe comanda, plus recomandari de unde sa cumpere materialele decorative.
nume spune:
Din pacate este real ca munca asta este subapreciata. Exista argumente intemeiate pt. aceste preturi.
Din varii motive(de cele mai multe ori economice)sunt firme care practica tarife mai joase. In orice caz un om/firma cu un portofoliu solid si cu o cotatie buna pe piata nu va lua un proiect pt. mai putin. Bineinteles ca poate exista o politica de discount politicos, de 10-15% in conditiile in care se cauta clienti, dar o negociere ``la sange``, cu un rezultat de 50-70%, ar trebui sa dea de gandit. In afara de faptul ca e neplacut pt. ambele parti si vadeste o lipsa de respect pt. un profesionist in orice domeniu.
Stai si te intrebi; daca ai avea nevoie de ingrijire medicala, te-ai duce la doctorul cu cel mai liber program; ai negocia cu doctorul dupa ce-l gasesti?!
Miramar, trei intrebari indiferent de profesia ta: 1. ai face cuiva un discount de 50%(din pretul pietei) la serviciile/produsele pe care le faci/vinzi? De ce? 2. Crezi ca cineva ar putea sa practice meseria ta in mod intuitiv?
nume
lulu75 spune:
Multumesc frumos!
Luminita, Gabi si Andrei Tudor - ingerasul nostru cu ochiii ca cerul(16 august 2005)
Album Andrei
Povestea nasterii ingerasului nostru: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75774
Miramar spune:
Nume no ofense. Exista arhitecti si arhitecti si preturi si preturi. Unul e pretul pentru Regina Angliei si altul e pretul pentru apartamentul lui Gigi din Colentina si implicit Gigi nu s-ar duce la designerul Reginei Angliei asa cum nici Regina Angliei nu s-ar duce la designerul lui Gigi.
Sunt convinsa ca daca o angajez pe Venera Arapu de exemplu ma va costa poate chiar mai mult de 20 euro/mp dar daca il angajez pe Ion Popescu (adica un necunoscut) sunt din nou convinsa ca pot sa-l iau si la 5 euro/mp. Daca vreau sa renovez palatul Cantacuzinilor probabil ca as tinti sus, dar pentru un apartament de bloc sau o casuta normala ma duc la Ion Popescu.
Eu nu am negociat cu arhitecta mea pretul proiectului pentru casa mea la fel cum nici finii mei nu au negociat pretul pentru designul apartamentului lor. Ne-am expus cerintele, ni s-au prezentat niste schite orientative si un pret, noi le-am acceptat si am demarat lucrarea. Nu ni s-a facut nici un discount si nu am negociat nimic. Daca ni s-ar fi parut ca pretul e prea mare probabil am fi negociat si obtinut asa cum spui si tu un discount de 10-15%. Daca mi s-ar fi parut ca trebuie sa mi se faca un discount de 50-60% (cum de altfel s-a intamplat mi s-au cerut 5000 euro pentru proiectul casei) ca sa ajung la pretul care mi se parea mie si corect si pe care sa mi-l permit, multumeam frumos si ma duceam in alta parte.
In plus aici vorbim despre vanzarea unor servicii - nu mi se pare ca respectul are de-a face cu banul, asta in general vorbind. Cumpar ceea ce imi permit pentru a-mi satisface nevoile, nu din respect pentru o casta profesionala.
Poti sa cumperi robinete suflate in aur sau poti sa cumperi din inox sau poti sa cumperi din plastic cromat. Acelasi principiu se aplica in orice domeniu.
Aceleasi principii se aplica si le aplic si in meseria mea. Chestia cu "practicatul in mod intuitiv", n-am inteles-o, sau mai bine zis nu stiu de unde ai tras tu o astfel de concluzie din mesajul meu" Discount de 50% la serviciile pe care le vand eu nu as face decat poate daca ar fi vorba de un buget exorbitant unde as taxa o suma fixa nu "pe mp" sau tarif orar. Dar asa cum spuneam consumatorii, potentialii mei clienti daca pretul meu li se pare mult prea mare sunt liberi sa se adreseze altor colegi de-ai mei unde 50% din tariful meu inseamna 100% pentru ei. La fel cum si 100% al meu poate insemna 20, nu 50% din tariful altor firme. Astea sunt principiile pe baza carora functioneaza economia de piata. Ce inseamna "pretul pietei" pentru tine? Exista niste preturi minimale sub care majoritatea nu coboara, dar nu exista un pret maxim si intre minim si maxim e o linie destul de lunga pentru a satisface toate cerintele si buzunarele.
Iael spune:
Miramar are dreptate .
Preturile sunt dictate de piata , nu au nevoie de " argumente " .Aceasta e o regula elementara , simpla .
Profesionistii in domeniu ar trebui sa fie mai preocupati de calitatea serviciilor oferite (care de cele mai multe lasa de dorit ) si abia apoi de preturi .