Mamicilor ascult un sfat! - diaree bb mik

Mamicilor ascult un sfat! - diaree bb mik | Autor: ODM

Link direct la acest mesaj

Bebelusul meu are aproape 1luna jumatate si de curand ma confrunt cu problema scaunului moale(diaretic chiar) si verzui la culoare.
Am incercat SMECTA, si Calciu carbonic (tratament usor ce-i drept)si pana acum rezultatele au intarziat sa apara (2-3 zile).

Daca esti o mama care a trecut prin asta...ajuta-ma cu un sfat.
Multumesc...un sfat bun e oricand binevenit!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Daca bebeul tau e alaptat exclusiv la san, scaunele sunt mai moi si mai multe la numar decat in cazul copiilor alimentati artificial. Daca s-a modificat consistenta scaunelor si numarul lor de curand, in conditiile in care alimentatia bebelusului nu s-a schimbat, ar putea fi de vina alimentatia ta. Culoarea verzuie nu cred ca e o problema, baietelul meu facea in mod frecvent scaune verzui la culoare la varsta asta. Ar fi bine sa pastrezi un pampers si sa il arati medicului. E posibil sa ti se indice sa faci niste analize, in caz ca bebeul nu e alimentat exclusiv la san. Prima masura in cazul tau ar fi ceaiul de menta fara zahar sau indulcit cu glucoza (o lingurita la 100 ml.), zeama de orez, Smecta sau calciu carbonic (un varf de cutit dizolvat in ceai de menta). Dar avand in vedere varsta copilului, raman la parerea ca e mai bine sa vorbesti si cu un medic. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

ODM, bine ai venit. Raspunde-mi la o intrebare: il alimentezi natural pe bebe, adica ii dai doar san? Daca da, bebele nu este deranjat. Alex al meu avea tot asa scaunele si erau in numar de 8-10 pe zi! Daca bebele iti ia in greutate, e totul in regula. Culoarea scaunului se modifica in timp, deci daca nu-l vezi imediat ce a facut, nu mai are culoarea galbena. Culoarea verzuie poate sa fie si de la ceaiul de menta, daca i-ai dat. De la calciu carbonic, sincer nu stiu ce culoare poate avea scaunul. Sanatate multa si nu intra in panica. Mai da-ne, eventual, niste amanunte. Pentru linistea ta, ar trebui sa vorbesti cu un medic. Si, nu vreau sa fac publicitate, dar cumpara-ti cartea lui Capraru "Mama si copilul". Eu cu ajutorul ei l-am crescut pe Alex si mi-a fost de un real folos. Sa auzim numai de bine.
Claudia si Alex (4 ani si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ODM spune:

va multumesc mult ptr raspunsurile prompte!

cateva precizari necesare: bb este alimentat artificial (spre marea mea tristete) iar din acest motiv nu face scaunul decat ajutat de termometru.
Nu consistenta ma ingrijoreaza..cu toate ca a devenit vizibil mai moale la ultimul scaun ci culoarea(odata galbuie).

Acum i-am administrat ceai de menta cu putina Smecta, calciul carbonic incercat ieri..neavand nici un rezultat.

Mi-este asa mila de el..saracutzu' ... este foarte nelinistit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

ODM mergi la medic; la un copil atat de mic pericolul de deshidratare este mare; verifica bine data inscriptionata pe cutia de lapte praf (copilul meu a avut probleme de genul asta datorita laptelui Similac, pe cutie era stearsa data reala a expirarii si stantata o alta, se vedea doar daca tineai cutia in lumina)

In alta ordine de idei primele masuri recomandate de medic:
calciu carbonic si inlocuirea laptelui praf cu Milupa HN25 timp de 3 zile urmand ca revenirea de la Milupa HN25 la lapte praf sa fie facuta treptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ODM spune:

bine venite sfaturi...
oricum spre a raspunde nu este laptele de vina (Morinaga BF1) banuiala noastra este ceaiul care stand afara de la caldura sa fi fermentat...

oricum de cand ne-am dat seama absolut tot ce bea bebe sta la frigider...dar acum trebuie tratata fermentatia aparuta (cred)

Tot ce am facut pana acum a fost sub indrumarea si la sfatul medicului, dar orice sfat si cazuistica asemanatoate este binevenita, o singura opinie a doctorului nu imi este de ajuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Noi am rezolvat problema in felul urmator. In primul rand am scos laptele formula, apoi le-am dat vreo 3 zile Humana HN (este special pentru diaree). Nu stiu ce se gaseste in Romania echivalent, probabil Milupa HN25 cum zic fetele. Dupa astea 3 zile am inceput sa le dau lapte formula diluat cu ceai de menta. Ai grija sa nu-i dai prea mult nici Milupa HN25 ca apoi o sa se constipe. Noi asa am patit.
Este important sa-i scoti in prima faza laptele si sa-i dai cat mai mult licide (fara zahar).
Si mergi la doctor cat poti de repede, e cel mai sigur.
Multa sanatate bebelusului tau!
Manu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Poate incerci si o alta "formula" de lapte. Uneori ajuta.
Totusi bb are o problemutza - de ce "produce" numai ajutat?
Mergi la medic.

Q (Gabriela si BB Dinu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Aveti grija si la modul de pastrare a laptelui , mai ales cu caldurile astea ! Daca si-a schimbat gustul sau a "transpirat" si a facut "bulgarasi" nu-l mai folosi ! Incepe o alta cutie !
Sanatate la bebel !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysa spune:

si bianca mea a patit asa ceva, dar eu o alaptez la sin. facea kk verzui si nu ne placea deloc, nici mie nici doctorului. asa ca i-am facut o analiza la scaun si nu a iesit nici un microb dar mi s-a spus ca are flora saraca. asta insemna ca nu e copilul bine alimentat, adicatelea nu se satura. asa ca am introdus milumil ca completare, bianca nu mai face kk verzui dar e tot moale. asta din cauza alaptatului la sin. si noi am inebunit copilul cu smecta, cu smecta, cu apa de orez, si iata pina la urma ce era.
pupici si multa sanatate,
bianca si mami crysa

cryssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Care este frecventa scaunului?
Verde poate fi chiar de la ceaiul de menta. Daca nu face mai mult de 3-4 scaune pe zi, nu este nici un motiv de ingrijorare, chiar daca acestea sunt moi.
Sanatate multa!

Mergi la inceput