** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (18)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

dianalaura, am vazut acum poza cu tortul. Cum l-ati ornat asa frumos? Dar asa mi-ai facut o pofta de ceva dulce...

Eu m-am saturat sa tot mananc sandwich-uri la munca, si astazi mi-a venit mie stralucita idee sa imi cumpar biscuiti. Si mi-am facut un ceai de galbenele (pentru arsuri) si mi-am inmuiat biscuiti in ceai - exact cum mancat cand eram mica. Mi-a placut asa de mult, de radea seful de mine. A zis ca nu a mai vazut pe nimeni sa manance cu asa pofta biscuiti cu ceai.

Ce dor mi-era sa stau pe forum si sa scriu!

Valentina 23+
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Chiqui - colul se vede si la ecograf cu siguranta. La prima sarcina intai la eco m-a vazut cu el scurt si deschis, doctorita nu mi-a mai facut tuseu ca sa nu imi provoace conractii. Acum a fost taman invers, iar ecografia a confirmat colul deschis si scurt.

Brambuscha si Nicole_bebe - felicitari pentru baiettei!

Vali - depindefoarte mult si de marca scaunelului.

Mamica de Iulia (06.02.2004) si 23(cred)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abras spune:

Vali5, sar'na de ingrijorare. Am inceput sa iau augmentin, am mai baut si ceai de menta pentru stomac si acum sunt mult mai bine. Ma mai doare din cand in cand stomacul si mai am dureri de cap (dar suportabil de data asta), dar nu mai am febra si am inceput in sfarsit sa mananc si sa se vada si pe cantar (Am slabit 3 kile in saptamana cat am stat cu febra si ma cam ingrijorasem). Iar fi-mea e bine si ea si am inceput s-o simt. Ma gadila!

Si fi-mea are primita "cartea bebelusului". I-am luat si ei cadou de Craciun si am pus-o sub brad si am filmat dimineata de Craciun sa stie ce s-a intamplat in primul ei Craciun, chiar daca ea a stat in burta si n-a avut cum sa participe activ. A mai primit si de la ta-su un CD "Mozart for babies" pe care il asculta aproape in fiecare zi. mary_lou, cartea am cumparat-o de la o librarie banala si am vazut-o prin toate librariile. Sunt mai multe feluri de la mai multe edituri.

Motannel, eu n-am nici o treaba cu sperstitiile in general si mai ales cu asta pentru bebe. Am colege care nu au cumparat nimic inainte sa nasca si cand s-au intors de la spital au intrat in depresie ca n-au de nici unele si n-au cum sa se mai duca sa cumpere. Eu una nu as avea incredere in al meu sa il trimit sa cumpere cantar pentru bebe ca sigur s-ar intoarce cu un cantar de bucatarie. Asa ca, am deja multe lucruri, majoritatea primita de a nasa lui bebe: carucior, scaun de masina, cadita (2), jucarii de pus deasupra patului si altele. Le tin ascunse in pod sa nu le vada soacra-mea cand mai vine in vizita ca mi-a zis ca daca ii cumparam ceva inainte de a se naste se supara rau si am zis ca ce nu stie nu-i face rau.

Ioana, 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_lou spune:

Vali, mersi de raspuns,esti o draguta,eu am fost de multe ori la Carrefour,mi-am luat tot felul de carti despre sarcina si copii dar nu am vazut,poate nu mi-a sarit in ochi.
Eu am 17 sapt,la 14 sapt am facut eco si nu s-a putut vedea sexul dar acum cu amniocenteza cred ca voi afla 100% ce este bebicul meu.
Am incercat sa pun si eu cateva poze dar nu am reusit,ma poate ajuta cineva?

mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Salut fetele!

Scriu si eu repede ca sa vedeti ca v-am citit si astazi si apoi plec la treburile mele ( maine merg la munci si trebuie sa-mi pregatesc niste materiale si asa ce nu am cheeeeef )

Andradap am deschis de curiozitate poza ta si m-a bufnit rasul. Suntem la fel!!! Exact asa o burtica am si eu , de nu ma crede nimeni cand le zic ca mai am putin si am ajuns la jumatatea sarcinii. Ma tot roaga prietenele mele din ro: " trimite poze sa-ti vedem burtica!". Ce burtica oameni buni!?!? Imbracata nici nu s-ar zice ca-s insarcinata.

Liviana ma intrebai daca sotul meu e roman. Nu, e japonez get beget! ( mai glumesc cateodata si-i zic: "100% sange de samurai". Si el ca sa mi-o intoarca, se uita la burtica mea si imi spune : " uite ca ai si tu acum ceva made in Japan") Japoneza am invatat-o pe parcurs- initial puteam doar sa vb, nu stiam sa scriu si sa citesc, dar cand am vazut ca se ingroasa gluma m-am inscris la cursurile de pe-aici organizate de facultatile din zona si asociatiile internationale. Acum am iesit din starea de "leguma": pot sa scriu cat de cat , pot sa citesc cu putin ajutor la kanji, vb bine, dar inca nu mi-s clare multe notiuni de gramatica. De-asta m-am inscris in Bucuresti la Filologie sectia de japoneza , dar acum am fost nevoita sa inghet anul asta de curs . Nu-mi pare rau, o sa o termin mai tarziu, caci si asa mai am doar 2 ani si or sa treaca super repede.

Vali nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar aici am vazut scaune de masina incepand de la 100 euro si terminand cu 1000! Depinde acum cat de complex e scaunelul, pana la ce varsta e, ce firma e etc. Intreab-o pe colega ta ce firma e scaunelul si uita-te pe net sa vezi niste preturi. Eu de problema asta am scapat ca imi aduce sotul meu scaun de bebe si stiu ca sunt de super calitate.

Eu mi-am comandat din Ro "Ingrijirea sugarului si a copilului" a dr Spock si odata cu asta l-am rugat pe fratele meu sa imi trimita si Garmastan si Bepanthen ( am tot citit de ele pe forum si vreau sa fiu pregatita). Abia astept sa le primesc.

Si intrebare on topic: fetelor mai experimenteaza cineva mancarimi a sanilor?

Va pup si fug la treaba ca am o groaza si mai vreau sa ma uit si la stiri ca am inteles ca e ceva despre Romania.

O seara placuta!

POZE BEBE
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

dianalaura spor la invatat, toate mamicile studente avem nevoie.

andradap ai o burtica mica, mica dar super dragutica.nu te necaji ca o sa creasca ea.

Blc_lia bine ai venit la odisee.

Mary_Lou succes la amnio.i-ti tin pumnii sa iasa cum i-ti doresti.

fetelor vad ca orbiti de Cartea bebelusului...la noi in Arad nu cred ca gasesc...si eu as fi vrut ceva asemanator ptr pastrarea amintirilor.

pupici la toate

17+
poze

Mergi la inceput

Ah, se vorbea de gimnastica. Eu am tinut neaparat sa fac gimnastica acvatica (aqua gym) si inot si am aflat ca Vania Limban, de care s-a scris si aici si toata lumea mi-a zis lucruri extraordinare, are cursuri de aqua gym pt gravide. Problema e ca sunt ffff scumpe (cel putin pt bugetul meu. Sunt 300 euro 10 sedinte. Asa ca am hotarat sa ma duc la Vania la centru pentru masaj (am auzit ca e super) si poate gimnastica (nu stiu exact cat e abonamentul, dar mai ieftin decat aqua gym sigur). Pentru aqua gym o sa ma duc la hotel majestic, care e si la 3 minute de birou si e si cu muuuult mai ieftin, iar apa stiu ca e curata ca se ducea prietena mea acolo (si doar e un hotel de 4 stele!). Cam astea sunt concluziile mele dupa o mica cercetare....

Ioana, 16+

Mergi la inceput

Ralucami, pe mine m-au manacat infiorator de tare in primele trei luni. Acum parca m-a mai lasat, dar m-a luat mancarimea de burta. E mai ok cu burta ca mai pot sa ma scarpin in public, ca atunci cand ma mancau sanii, se uita lumea ciudat ca ma trag de sfarcuri prin restaurant sau in tramvai...

ioana, 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_lou spune:

Pauly,multumesc ca te gandesti la mine,abia astept sa treaca ziua de marti si sa ma intorc cu bine de la Buc.Tu esti ca si mine in 17 sapt,super!

17 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

vali5..., si eu tot biscuiti am mancat azi...am pus un pachet pe post de blat la tort, si un pachet l-am mancat..Tortul a fost simplu de ornat, am cumparat de la o cofetarie foaia aia de napolitana cu florile si floricele mici albastre. In rest, am ornat frisca cu pompa de ornat!
Fetelor, eu nu am Cartea bebelusului, in schimb am primit ceva asemanator, de la prietena mea cu tortul. Se numeste "Jurnalul Puiului Tau" si tot asa, are loc de poze, cum ati primit vestea ca veti avea un copil, prezinta-i copilului familia etc. Si in plus sunt o gramada de sfaturi despre baita copilului, despre tehnica alaptatului, diversificarea alimentatiei...are loc pt notarea vizitelor la pediatru...e foarte frumoasa si utila in acelasi timp!
Am mare noroc cu prietena asta a mea..are un baietel de 1 an si 9 luni si ma ajuta enorm cu sfaturi si cu lucrusoare de bebe.

dia 22 + Stefan
bebe
poze

Mergi la inceput