Prichindei de noiembrie-decembrie 2005 (111)
Raspunsuri - Pagina 23
Bic spune:
Anda, nasooool. Imi pare tare rau sa aud prin ce trece Nichita. Sanatate multa! Virozele astea sint rele, dar nu tin mult. Culmea e ca si pe-aici mai umbla inca una pe care noi din fericire nu am luat-o. Ma mir si sper din tot sufletul ca nu ati luat-o si voi, adultii, ca de obicei decimeaza toata familia. Va tin pumnii sa fiti bine!
Ina, eu nu cred ca preotul poate sa rezolve ceva. Desi si pe mine m-a batut acest gind cind Smaranda plingea la un moment dat nasol, a fost clar ceva fiziologic.
In cazul lui Rachel, eu ma arunc la presupunerea ca este fie pe fond nervos - sint sigura ca a simtit trauma prin care ai trecut - fie ii ies dintii. Poate fi o combinatie intre cele doua.
Eu as merge la doctor cu ea ca sa elimini posibilitatea unei boali si apoi, daca nu e bolnava, as sta cu ea mult de tot, dindu-i toata atentia.
Ce face daca o legeni noaptea? sau daca ii citesti, biberon, etc?
Pup-o si din partea noastra.
Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
ioana_77 spune:
Neatza matinala de la noi!
Io m-am trezit de la foiala lui George, Maria inca doarme!
Ina, eu cred ca Rachel e agitata din cauza atmosferei din casa. Parea mea e ca ei simt orice.
Maria mea sigur a simtit inaintea mea ca sunt insarcinata. Adica exact in perioada inainte de a afla, cu vreo saptamana, doua inainte, nu vroia sa adorma decat pe burta mea, chestie care nu se mai intamplase de cand era f mica.
Poate daca va veti relua viata in trei se va linisti. Plus problemele cu dintii, cercul vicios in care a intrat deja cu somn de zi si "distractie" noaptea, s-au adunat toate si o coplesesc.
Anda, multa sanatate la poet, tinem pumnii sa treaca cat mai repede!
Noki, iar ai sa ma bagi in boale cu tzoalele lui fii-ta, nu?
Meems, , asa-i cu fetele noastre! Si Maria se mai agata de carutul pe care i l-a adus Mosu' si face cativa pasi cu el. De manutza alearga acum, dar nu-si da drumul. Deja a inceput sa circule din sufragerie spre bucatarie tinuta de mobila si pereti, capata curaj treptat.
Ia sa ma mai laud putin cu fii-mea. Stie sa faca ca: elefantul, vaca, catelul, calul, soricelul, sarpele, albinuta, lupul, ceasul. Cand vede telefonul, fix sau mobil zice "ala". Ii lipseste litera c din vocabular si zice "ta ta" in loc de tic tac, gata, sau kk, tre' sa depistez contextul. Si "ma ma" pt mai mai, cand dragaleste ceva si la macaitul ratei. Cere apa si vad ca incepe sa ceara si de mancare de vreo saptamana.
Mama zice numai cand este suparata si plange, ceva gen mama mia, tata zicea acum vreo luna cand auzea cheia in usa, acum a uitat, cu sarbatorile astea si cu tati acasa.
Dordia, eu am inceput sa o invat cum fac diverse animale incercand sa gasesc sunete pe care ea le scotea deja - asa am ajuns sa invatam prima data cum face elefantul.
Oricum, am inteles ca cei care se misca f mult si sunt preocupati de mesterit, invartit diverse chestii nu pot tine acelasi ritm si la vorbit. Asa e fetita nascuta in aceeasi zi cu Maria, care e super cotrobaitoare si miscareata, dar care nu zice nimic.
Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze Craciun
poze
felicia74 spune:
Anda mama, m-a ingrozit ce ai scris! Multa sanatate poetului, saracul ce mai sufera
Sa-i zic socrului meu sa n-o mai duca la leagane pe chiti ca nu intra zilele in sac daca nu se duce pe acolo cateva zile.
Joy nu, mai, nu nepotii nostri vor trai vremuri teribile ci NOI si copiii nostri! Eu m-am mai informat despre fenomen si sunt sigura dca daca nu se iau masuri, tot ce vedem acum in jur se va schimba. In 10 ani se preconizeaza ca va creste temp medie cu 10 grade ceea ce e enorm. Uite si un articol interesant: http://ro.altermedia.info/index.php?p=2099
Am si un filmulet in engleza facut de BBc parca, daca il vrea cineva i-l trimit. Eu am vazut jumatate ieri si sunt inca ingrozita
Roxi mama, ce muscatura
Ioana felicitari ptr "zoo"! Si Ilinca stie cum face sarpele, pisica, leul, soarecele, rata si, mai ales, catelul - "a-a" (adica "ham-ham") - de onomatopeea asta e indragostita cum vede un catel cum il striga
Noki_Lara spune:
Guten morgen!
Azi am adormit, asa ca adio apucat de invatzat! Titi a dormit ceva mai mult, pana la 5.15 cand s-a trezit cu mega scandal - clar ii era foamete. I-am dat aseara cereale gris de la Milupa, care se dizolva fara probleme. Dar a mancat aproape jumatate cantitativ din cat papa de obicei. E criminala, cum depisteaza urmele de cereale in lapte!
Anda- ce face poetul? Intra cu vesti, ca tare sunt amarata pentru bietul micutz. Sper ca e mai bine. Cu toate ca prima noapte e cam de calvar in asemenea situatii. Sanatate infinita.
Ioana-
quote:
Oricum, am inteles ca cei care se misca f mult si sunt preocupati de mesterit, invartit diverse chestii nu pot tine acelasi ritm si la vorbit.
Nu stiu daca e o regula, dar si la noi se verifica. Sarah nu sta locului o secunda, dar la capitolul vorbit suntem cam saraci: mama, tata, hinta, caaaaari, asa prelung (=scari, de la Bistritza ni se trage). In rest, tot zice o gramada, dar strict pe limba ei misterioasa.
Lavi- aseara m-am gandit la tine. Eram sigura ca a venit bona. Intri mai rar pe aicea. Pentru ca te-ai apucat de pus la punct cu partea intelectuala, nu? In care magazin Z mergi? Sfatul meu e NU in Orhideea, ca nu prea mai aveau nimik. Feeria-Baneasa e ok. Daca mergi la oricare altul, te poti uita pleeease, dupa un fular roz moale-moale, din material de-ala cum au ei si ursuletii-carpite aia moi cu care dorm copilasii si care este parte de set cu o caciulitza mai de primavara? Ca am gasit caciula si nicaieri fularul. Ma rog, nicaieri = unde am fost io, ti-am zis mai sus.Saru mana in avans.
Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
Morgano spune:
Anda, multa sanatate poetului, sa se faca bine bolnaviorul mic si puticios
Ina iti doresc sa se linisteasca si Rachel, si eu ca si Bic cred ca i s-a transmis starea voastra (testat si la noi d'aia stiu) si cu multa rabdare se va linisti. Daca te face sa te simti bine, fa o festanie in casa.
Eu sunt la birou, fara chef de lucru, parca sunt in alta lume....
Si Ana de 2 nopti se trezeste la 4 si plange, nu vrea nici cu noi in pat dar nici la ea in tarc, apoi dupa 15 min se potoleste si se joaca cam 1 ora cuminte si pove cu ratusca si iepurasul (asta apropos de obiecte de atasament). Mi se rupe sufletul cand o vad cum nu reuseste sa-si gaseasca locul si sa adoarma. Dar va trece, cum la noi sunt muuulti dintisori de aparut, pun inca asta pe seama lor, mai ales ca nu e obicei, sunt exceptii fte rare. Ripley si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/
Siminaf spune:
Am citit si eu articolul din linkul dat de Felicia si deja se fac 4 ani din 2003, care este anul de referinta dat in articol. Or sintem departe de scenariile presupuse acolo. Sint convinsa ca sintem martori la incalzirea globala, dar cred ca merge mai incet decit ce este descris in acel articol. Cel putin in sudul Californiei este mult mai frig acum decit acum 2 ani. Nici baie in Ocean nu am facut anul trecut decit de vreo 2 ori, comparativ cu acum 2 ani, cind mergeam la Ocean aproape in fiecare week-end.
camelia_daniela spune:
Anda, Doamne, cu ce vesti ai revenit ! SANATATE MAXIMA lui Nichita!!!! Tie multa putere sa-ti dea Domnu' !
Ina, nu stiu ce sa-ti zic ! Si voua va doresc sa va reveniti repejor!!! -ici Rachelinei!
Cami mami & Daria
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si Dariuca (02.01.2006)
Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi! (Gabriel Jose Garcia Marquez)
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Am citit si eu articolul din linkul dat de Felicia si deja se fac 4 ani din 2003, care este anul de referinta dat in articol. Or sintem departe de scenariile presupuse acolo. Sint convinsa ca sintem martori la incalzirea globala, dar cred ca merge mai incet decit ce este descris in acel articol. Cel putin in sudul Californiei este mult mai frig acum decit acum 2 ani. Nici baie in Ocean nu am facut anul trecut decit de vreo 2 ori, comparativ cu acum 2 ani, cind mergeam la Ocean aproape in fiecare week-end.
Slava Domnului, deja m-am mai linistit
Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)
ionikka spune:
Anda: off Doamne!
Foarte nasol ce ti se intampla. Cu vomatul stiu si eu cum e ca am avut perioade de spalat 5 randuri de haine in fiecare zi, inclusiv asternuturile din pat.
Imi pare foarte rau. Tin pumnii sa treaca rapede, si tie iti doresc putere multa si rabdare sa depasiti momentul cu bine!
Pupam puiutul ala mic si scump si ii dorim sanatate maximissima!
Pupici!
joy04 spune:
buna dimineata - voua ca la mine nu e.
ANDA daca ai timp mai baga o veste despre Nic. ca io una ma gandesc saracutu' la el ce rau trebuie sa-i fie...
cu algocalminu' - eu am in casa nevralgin - cand am fost pe camera de garda la alexandrescu cu 39.5 febra, dr a zis repede algocalmin injectabil.
asistenta a intrebat cat? 0,5? si dr a zis nu..dai 0,7 . astia erau ml dintr-o fiola.
eu acasa i-am dat 4 picaturi de nevralgin ca nu o mai scoteam la capat cu febra.
si inca ceva: cand am fost in budimex internata, acolo se dadea NOVALAC AD, ADICA ANTIDIAREIC. e fara lactoza, dar este SPECIAL impotriva diareei. nu-i ca nan sau milu fara lactoza, este mai tratat ca sa zic asa.
http://www.novalac.com/english/lilworries_us.htm este ultimul de jos
dar este mai scump...asa-mi iesise mie la socoteala,(era 30 ron cutia de 250g) dar nu i-am luat altceva, mai ales ca stanciu mi-a zis sa continui cu el in special cat ii dau si antibioticul - era cu rosu in gat netratat de tampitii la care fusesem.
io numai pot nedormita. azi noapte am dormit eu cu piticu'..si ca de obicei la 1.5 ore de cand m-am pus in pat el s-a trezit si l-am luat in brate...cu gandu' sa-l pun apoi in patut la el.
dar nu a vrut ceai, si cand l-am put sin patut a inceput sa planga,iar apoi cand l-am pus in pat langa mine...URLAAAAAAAAA......
VAI DE CAPUL MEU..... abia l-am linistit dupa vreo 1 ora de urlete!!!
toata chestia era ca l-am lasat din bratele mele!!!!
cum il dezlipeam de pieptul meu cum urla.
in fine, i-am dat si laptic pana la urma, numia sa doarma ca ceai nu vroia...
si la 05:30 am luat-o de coada. adica s-a suit pe mine si daca vroiam sa ma intorc, sa-l las mai jos urla.
da cu cristi nu face asa. ii da ceai, il pune pe perna langa el si gata!!!!
NOKI tu ziceai de Saralina ca a avut febra 39.3 fara alt simptom si apoi au venit mucii, tusea, ragusela???
cat a tinut-o febra asa mare???
ca sistemul nostru sanitar este de kkt - si al lor poate, dar eu aici traiesc si ma iau de el.
pe mine ma contrariaza dr astia...hai sa-i dam un antibiotic sa nu faca ceva....
adica este clar viroza, dar are febra de 39.0.
pai in puii mei in gripa exista asa febra, fara sa faci complicatii bacteriene si sa fie necesar antibioticul.
de ce puii mei nu se da de facut minumul de analize la sange si un exudat - ies in 2 zile - si se vede cat de cat daca-i virus sau bacterie - si functie de asta dam sau nu tratamentul cu antibioticele curului.
Joy si Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
ardeiasul meu umplut