Simbolurile religioase in scolile publice
Raspunsuri - Pagina 7
DARAEL spune:
Nu ar fi mai simplu ca cei care sunt pentru sa spuna simplu: “Sunt pentru” iar cei care sunt contra sa spuna simplu “Sunt contra” ?
Asa, nimeni nu ar face bataturi la dejte sa scrie aici si tot nimeni nu ar obosi la oki sa citeasca.......
Deja nenea aista cu initiativa a reusit sa va imbolnaveasca si pre unii si pre altii (daca nu altceva, macar de suparare) – asa cum am mai spus, a fost inspirat diavolul .....
Aaaaa..... sa nu uit: indiferent ce initiative vor veni din partea slujitorilor intunericului, din Inima nu o sa ne poata sa ne scoata Iubirea, Credinta si Speranta.......
Pace tuturor !
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede
irina.c. spune:
ideea e,pana la urma,ca nu ministerul invatamantului a dat vreo hotarare sa se puna icoane in clasa,ci ele au fost puse acolo de copii,sau de profesori,cu acordul tuturor.Deci ar fi o incalcare a drepturilor omului sa interzici cuiva sa-si exprime credinta,in speta credinta ortodoxa, in spatiul public.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
irina.c. spune:
ideea e,pana la urma,ca nu ministerul invatamantului a dat vreo hotarare sa se puna icoane in clasa,ci ele au fost puse acolo de copii,sau de profesori,cu acordul tuturor.Deci ar fi o incalcare a drepturilor omului sa interzici cuiva sa-si exprime credinta,in speta credinta ortodoxa, in spatiul public.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose
lilanda spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
ideea e,pana la urma,ca nu ministerul invatamantului a dat vreo hotarare sa se puna icoane in clasa,ci ele au fost puse acolo de copii,sau de profesori,cu acordul tuturor.
Io inteleg ca nu chiar al tuturor, din moment ce fura scoase!!! Si fiindca intrebarea danielei vis-a-vis de icoane mi s-a parut interesanta, am cautat si am aflat ca icoanele, care sint specifice credintei ortodoxe, aparura abia prin sec IV, in timpul lui Theodosius I, care diviniza martirii...in alte scrieri biblice nici nu se amintesc....ba mai mult, in Noul Testament, eikon era cu totul altceva decit icoana pictata!!!
Da' ca sa nu mai lungesc pelteaua si ca sa ma abtin, vorba Crinutei, io sint contra, de unde Darael poate trage usor concluzia ca cine nu e cu noi, e cu intunericul!!!...ia, s-aprind o luminare (pardon, ii singurul emoticon de-l gasii cu luminari!!)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
J G spune:
Icoanele nu au ce cauta in scoli - institutii laice. Acolo copii sunt trimisi sa invete stiinta si nu povesti nemuritoare.
Copilul meu nu va merge intr-o scoala care afiseaza simboluri religioase si nu va participa la ore de religie.
Cineva spunea mai sus ca o daca pui o icoana in fata unui credincios si a unui ateu, pe credincios il ajuta iar pe ateu nu-l afecteaza cu nimic. Serios?? Pe mine insemnele crestin-ortodoxe ma afecteaza pentru ca eu cred ca acest cult a facut mult rau omenirii. Pe mine ma afecteaza in viata de zi cu zi misoginismul si "mioritismele" de genul "cum vrea D-zeu". Parerea mea, evident!
Si acum il astept pe Darael sa ne explice cum a intrat in mine "ala mic si negru" si ma face sa tastez blasfemii. Hello people! anul de gratie 2007, totusi.
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
irina.c. spune:
quote:cine le-a scos si de unde?ca in scoli icoanele sunt la locul lor(inclusiv in scoala unde lucrez,care,apropo,poarta numele unui mare sfant ortodox)Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by lilandaquote:Io inteleg ca nu chiar al tuturor, din moment ce fura scoase!!!
ideea e,pana la urma,ca nu ministerul invatamantului a dat vreo hotarare sa se puna icoane in clasa,ci ele au fost puse acolo de copii,sau de profesori,cu acordul tuturor.
Serafim Rose
irina.c. spune:
quote:exact,2007 dupa HristosIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by J G anul de gratie 2007, totusi.J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
Serafim Rose
J G spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by J G anul de gratie 2007, totusi.
exact,2007 dupa Hristos
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose
Iata inca un abuz... Au fost alte momente mult mai importante in istorie.
irina.c. spune:
quote:se pare ca nu Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by J Gquote:Iata inca un abuz... Au fost alte momente mult mai importante in istorie.J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
Originally posted by irina.c.quote:exact,2007 dupa HristosIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Originally posted by J G anul de gratie 2007, totusi.J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
Serafim Rose
Serafim Rose
lilanda spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by lilandaquote:
Io inteleg ca nu chiar al tuturor, din moment ce fura scoase!!!
cine le-a scos si de unde?ca in scoli icoanele sunt la locul lor(inclusiv in scoala unde lucrez,care,apropo,poarta numele unui mare sfant ortodox)
Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
Serafim Rose
Pai atunci sa le pastrati sanatosi inca o mie de ani, da' nu stiu dupa care ani de religie sa ma exprim, ca aia ortodoxa oricum ii diefrita!!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet