Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by asiza

Donia...hai ca de data asta m-ai speriat...cum adica culcatul copilului pe parti poate cauza moartea subita???? Eu tot pe parti il culc, ca mi-am zis ca pe spate daca regurgiteaza sau vomeaza si se ineaca??? Acuma ce sa fac???

Stiu ca unele articole spun ca bebe poate dormi pe parti pentru a preveni riscul mortii subite, dar materialele pe care le-am primit eu, ca si indicatiile din partea medicilor, ca si alte materiale pe care le-am citit spun ca daca bebe doarme pe parti exista riscul de a se rostogoli pe burta si de a se sufoca. Asa ca dormitul pe parti se recomanda doar din momentul in care bebe se poate intoarce singur de pe o parte pe alta.
De cand cu recomandarea de a culca bebelusii pe spate numarul cazurilor de moarte subita a sugarului au scazut cu 40%. Te pune pe ganduri, nu?

Iar discutia dormit pe burta versus dormit pe spate in cazul mortii subite nu are legatura cu regurgitarea si riscul de aspiratie, ci cu riscul de sufocare.
In cazul dormitului pe burta se pare ca exista sanse mai mari de aparitie a apneei sugarului, adica momentele in care respiratia bebelusului se opreste.
In al doilea rand cand bebe doarme pe burta ajunge sa inspire aer pe care tocmai l-a expirat si care e mai sarac in oxigen si mai bogat in dioxid de carbon, ceea ce creste riscul de asfixiere.
In al treilea rand se pare ca dormitul pe burta exercita presiune prea mare pe maxilarul bebelusului, ceea ce duce la micsorarea cailor respiratorii si deci la o respiratie deficitara.

In privinta riscului de sufocare prin aspiratia laptelui regurgitat sau vomitat, Asociatia Americana a Pediatrilor a ajuns la concluzia ca riscul nu e mai mare in cazul bebelusilor sanatosi care dorm pe fata de cei care dorm pe burta.

Eu nu am incercat sa bag spaima in nimeni, dar este un motiv serios de ingrijorare... sau cum se spune in engleza, deadly serious.
Nu as risca cu nimic, de aceea am taiat de pe lista dormitul pe parti, iar pe burta sta doar cand e treaz si consider statul pe burta exercitiu si nu modalitate de odihna.

La fel am grija cu supraincalzirea bebelusului in timpul somnului, cu jucariile, paturicile, pernutele pe care NU i le pun in pat, etc. Si am de gand sa scot si aparatoarele laterale, mi-a spus asistenta ca reprezinta un risc in plus. Iar la felul in care vad ca se misca micutul meu nu vreau sa risc cu NIMIC. Un alt risc il reprezinta dormitul bebelusului in pat cu parintii, asa ca mi-am refuzat placerea asta.

Sunt o multime de informatii pe net in legatura cu subiectul asta, daca stiti engleza dati o cautare cu sids - Sudden Infant Death Syndrome - si puteti sa gasiti articole bine documentate. Chiar si pe desprecopii e un articol, se poate accesa linkul de pe pagina forumului.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Cum stati fetelor cu zapada? Am auzit ca prin unele zone a nins din belsug, prea mult chiar. Iar mie, in friguroasa Canada mi-e dor de zapada. Tot ce-am vazut iarna asta au fost cativa fulgi intr-o zi si o jumatate de deget de zapada in alta zi. Iar azi, ce credeti ca am vazut cand am iesit cu bebe la plimbare? O papadie INFLORITA!!! Daca e posibil asa ceva!

quote:
Originally posted by desiree
dianav, ce o fi cu aceste frecusuri la san? asa face si al meu de cateva zile ! Eu am un san care curge mai bine si unu care curge mai incet si am pus-o pe seama faptului ca isi doreste ca si celalalt sa ii vina asa mura in gura si ca nu mai are rabdare sa munceasca ! dar am observat ca mai nou si la sanul "bun" face figura ! se inroseste si plange si se enerveaza, cu toate ca are lapte de supt ! tare as vrea sa stiu si eu inainte de a-mi face sfarcurile prastie !

La mine curge bine din ambii sani, am si spus ca bebe trebuie sa faca doar efortul de a deschide gura si deja ii si vine papa. Dar am observat ca uneori e nervos si asistenta mea mi-a spus ca bebelusilor le place sa se joace cu mamelonul, sa aiba controlul asupra a ceea ce se intmpla la san... sa suga, sa mai stea, sa se mai joace, sa suga mai mult, mai putin, etc. Iar daca laptele curge prea repede bebe nu are ce face decat sa inghita rapid, iar asta il poate enerva. Solutia ar fi sa stau cumva pe spate la 45 de grade, dar inca nu am facut chestia asta, ca nu ma vad stand asa... mai vedem.
Un alt motiv de enervare este ca inghite aer mult (de foame si lacomie) la inceputul mesei si se simte inconfortabil. Un ragait rapid face minuni, suge mai linistit dupa aceea.

quote:
Originally posted by dianocica
fetelor, super pozitie de alaptat pt bbii care nu scot aerul: ca atunci cand il pui pe umar la batut si el aluneca in jos. pana ajunge cu gura in deptul lui tzitzi. adica paralel cu tine, cu burta pe burta ta. si stati amandoi cam la 45grade, adica greutatea lui sa se sprijine pe tine, sa nu stea in fund...

Super, exact ce scriam mai sus, ca mi s-a recomandat pozitia asta si nu o "vedeam", nu puteam sa mi-o imaginez.
Neaparat incerc si eu! Mai ales ca vine cu recomandari.
Mai, ce poza faina are David la nr.14, parca a baut toata noaptea si acum la trezire inca ar mai chefui! Arata si Cristi uneori asa, ma distreaza la nebunie! Diana, si tu arati de parca n-ai fi fost gravida. Bravo!

Mai vreau sa va scriu ceva in legaura cu rasfatul bebelusilor, dar acum ma apuca noaptea.
Ideea e ca bebelusii atat de mici nu sunt rasfatati. Ei plang pentru ca au o nevoie, iar nevoia asta de multe ori e sa fie luati in brate, sa fie iar aproape de mama, sa fie consolati. Nu pot fi rasfatati pentru ca ei inca nu fac legatura dintre cauza si efect, nu stiu ca daca plang vor fi luati in brate. Ei cel mult spera ca vor fi luati in brate, ca vor fi alinati.
Asa ca sa nu va simtiti mame denaturate daca va luati copiii in brate cand plang, sa nu ii lasati pe cei din jur sa va convinga ca ati "stricat" copilul, ca ati invatat prost copilul. Din contra, explicati-le lor ca bebelusii atat de mici au nevoie de mama, au nevoie de confortul oferit de bratele mamei.
Eu dupa ce m-am convins de asta am devenit mult mai relaxata, nu imi mai fac procese de constiinta ca obisnuiesc prost copilul. Nici vorba de asa ceva, copilul atat de mic are nevoie sa fie tinut in brate, iar educatia se incepe mult mai tarziu, pe la 6 luni, cand copilul devine mai independent.

Noapte buna, cat a mai ramas din ea!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu o culc pe bebelilna pe spate, cu capul intors in laterala (de fapt, cu capul intors sta ea, ca-l intoarce singura).

Mai sint momente cind se rasuceste singura si adoarme pe o parte.
Si am culcat-o si cu mine in pat...dar tot asa.

Eu n-am inteles pina la urma ce e cu sindromul asta: e acelasi lucru cu regurgitarea si sufocarea?
Am citit un articol in care se sustinea ca nu...si ca "sindromul mortii subite" apare de fapt pt. ca bb "uita" sa respire si crede ca e inca in burtika.... lucru care mi s-a parut cam tras de par!
Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

donia,iti multumesc tare mult pt info si pt ca esti dragutza sa ma bagi in seama,dar nu asta e cauza pt care sunt suparata

dolores si David Cristian -22.11.2006-

poze dolores
album David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

somleac,la fel de mult iti multumesc si tie.DA,e acelasi cantar..singura greseala e ca nu sunt 3 sapt ci 2 si 2 zile.voi pune o poza putin mai tarziu.la cat de greu mi se parea cand il tin in brate,juram ca are deja 5 kg.pupici

dolores si David Cristian -22.11.2006-

poze dolores
album David Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

Cele care ati dat la bebei gluconat de calciu, cand l-ati dat? Inainte sau dupa masa?

Calin (5.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

Donia, Calin Ioan s-a nascut la 00.30, iar data nasterii mele este 11.06.1979.

Calin (5.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

donia care e treaba cu culcatul doar pe spate? al meu deja se intoarce singur pe dreapta, numai asa ii place sa adoarma...plus ca eu stiu ca e chiar mai bine pe o parte pt ca daca scoate un pic de laptic sa nu se inece cu el, sa poata sa iasa singur...ca la oamenii mari..sa nu te ineci cu voma...scuze ca suna rau, dar zic si eu ce stiu...
acum am vazut ca ai detaliat. jos palaria!intotdeauna ma plec in fata unei explicatii documentate...

desire nu stiu daca ai inteles ceva ieri. deci: ideea e ca la cea mai mica mutritza sa-l ridici sa ragaie. si daca esti f atenta o sa auzi ca inghite altfel inainte sa inceapa sa se inroseasca.prinde o bula...si nu-l pui la san pana nu i-a trecut grimasa...e mai frustrant la inceput ca o sa-l intrerupi de mai multe ori din supt si unii fac urat...dar sigur ii e mai bine decat cu tot aerul ala in burtica....noi scoatem 2-6ragaituri pe san si tot mai facem si niste parturi peste vreo 2 ore...a! la fel de important. dupa ce a terminat de mancat, o pui la tine pe genunchi, normal, sa o vezi, sa doarma acolo...un pic inclinata, stai cu picioarele pe ceva.si stai cu ochii pe ea.daca iar se roseste o ridici si o pui pe umar...d ragaiesi la un sfert de ora dupa..si la 45min...eu il tin vreo 20pe picioare.daca vad ca nimic in primele 10min il pun in pat si mai stau un pic cu ochii pe el...cere mult timp dar decat sa se chinuie dupa...noi asa am redus semnificativ colicii....sa nu te superi ca insist dar stiu cat ne-a ajutat pe noi....

astazi d a dormit mai putin bine...de obicei noaptea taiai lemne pe el...azi..nu prea...acum se foieste ca de dimineata eram cam zombi si nu prea am scos aerul...of.hai ca vad ca dormiti...

diana fericita de davidutz 03.12.06
david diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Dragele mele prietene,
Intru si eu in clubul bebeilor cu colici..... nu puteam sa fiu rasfatata de soarta la nesfarsit..
Deci, au inceput aseara... am reusit sa-l linistesc cu foenul si cateva picaturi de espumisan la masa de seara. A dormit 5 ore legate, dar l-am auzit ca suferea in somn.
Si acuma e in patutz, dar pare sa sufere... mi se rupe inima, dar nu am ce sa-i fac. Poate o sa incerc sa-i dau si Sab Simplex sau Bonnisan, dar momentan vreau sa vad daca merge cu espumisan. Eu fiind alergica la medicamente.. nu-mi place sa-l indop cu nimica..
Mai ales, ca din cate am citit, nu par sa aiba vreun efect.
De maine raman singurica, dar o sa ma descurc. Deja e baiat mare si ne-am obisnuit unul cu altul.
legat de subiectul dormitului: Luca doarme pe spate in ultimul timp. Il mai pun pe parti dar se intoarce el. El nu a regurgitat decat de cateva ori; ragaie imediat dupa ce-l pun pe spate... deci din acest pct de vedere sint linistita.
Pe burta mai sta in timpul zilei cand sint cu ochii pe el. Dar nu se omoare dupa aceasta pozitie. Nici eu nu tin perne sau alte obiecte in pat langa el.
Astazi trebuie sa fac curat prin mansarda, cat mai am ajutor.
De asemenea, o sa avem in vizita o mamica de pe forum (de la parinti singuri). Abia astept sa o cunosc. Vine si cu fetitza ei...
Va las acuma.. si va pupicesc pe toate...Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

yagmur la espumisan banuiesc ca ai citit prospectul...bonisan si gripe water sunt de fapt ulei de marar.teoretic nu sunt chiar medicamente...la noi au facut mai mult rau decat bine...dar fiecare copil reactioneaza altfel.incearca sa scoti cat mai mult aer dupa masa-sau in timpul...

panaa tocmai am aflat de o mamica cu aceeasi problem cu bb....si toti dr ii ziceau ca e ok. si dupa 3 luni(!!!!) s-a dus la alt dr cre a descoperit ca avea o infectie la un san si lapticul ala nu era bun...sper sa nu fie cazul...dar m-am gandit sa ti spun.

diana fericita de davidutz 03.12.06
david diana

Mergi la inceput