Taxa de inmatriculare auto 7500 EURO ???

Taxa de inmatriculare auto 7500 EURO ??? | Autor: women13

Link direct la acest mesaj

In seara asta la stiri am vazut ceva de genul asta ( vezi subiect ) 7500 euro taxa de inmatriculare auto ...??? Am intrat pe net si vad cam tot asa ceva... 612 euro pentru o masina mai veche de 6 luni ???????? Impozitul anual pe o masina in leasing il plateste "chiriasul" ???? Cer ajutor juridic urgent . Am preluat prin cesiune un autoturism in leasing ... ma arunc de la etaj ...
Daca e asa, formulez urmatorul anuntz : Cumpar urgent bicicleta, daca se poate cu atash ... ! Sport, natura, tinerete! Mi-as lua carutza, dar e scump si calul si nici nu poti circula prin oras.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

salut,
stai linistita ,nu o sa ai nevoie in curand de bicicleta cu atas,masina ta fiind in leasing a fost deja inmatriculata si nu mai ai ce sa mai platesti.e valabil pt.ce se inmatriculeaza incepand cu 1 ian.2007(noua sau adusa de afara)
virginia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentin73 spune:

Se cheam taxa pentru prima inmatriculare (in Romania).
Asa cum ti-a zis virginia, tu nu ai nimic de plata, masina ta avand deja nr de Romania.
Si intr-adevar taxele sunt diferentiate in functie de gradul de poluare (Euro5, 4, 3, 2 sau non-Euro). Sunt mici pentru Euro 5 si foarte mari pentru non-Euro.

Am editat "virginia". O vazusem baiat, Virgil :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Dar daca vreau sa-mi cumpar acum masina in leasing, cine o inmatriculeaza? Cum procedam ca sunt turbata de nestiinta si curiozitate?

Si atat ma costa? 7500?

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

quote:
Initial creeata de women13
Impozitul anual pe o masina in leasing il plateste "chiriasul" ????

Adica cum?

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

buna,

pai nu va alarmati... cel putin nu acum!
acele taxe date exemplu de voi, sunt pentru masinile second... este o masura adoptata de guvern contra importului masiv de masini "nu vrem sa devenim gropapa occidentului", cam asa ceva. Tarile care au aderat in 2004, s-au confruntat cu acesta problema si noi suntem mai prevazatori ne protejam contra unui import masiv de rable!

Cat despre inmatriculare, la leasing, da vom plati noi, chiriasii, si mai exista si alte plati care se vor face de catre chirias, nu le mai plateste finantatorul, cred ca e vb de asigurare...la asta trebuie sa mai citesc!stiu doar ca vom avea o rata mai mica, pentru ca toate aceste "servicii" costau iar acum mi le fac singura, deci nu se mai regasesc in rata! teoretic, practic... iti spun luna viitoare, cand platesc rata!

Taxa pentru prima inmatriculare pe 2007

Masini euro 3 - 5 070 euro
Masini euro 2 - 6 240 euro
Masini euro 1 - 7 500 euro
Masini non-euro - 7 500 euro

Mergi la inceput

Deci, in concluzie, platesc eu sa-mi inscriu masina, nu firma de leasing?
Deci, in afara de avans,trebuie sa am si bani s-o inscriu acum, la prima inscriere ma refer?

Kasi si Victoria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns innaa spune:

Mie mi se pare totusi o diferenta prea mica la taxa de inmatriculare de la euro 3 la non-euro...pai totusi masinile cu euro 3 nu sunt tocmai rable...

or fi mai bune daciile din '75.

Mami si Buburuza lui mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Hristina,nu cred ca mai ai altceva de platit acum in afara de avans.taxa pt.prima inmatriculare va fi platita de firma de leasing (si e undeva intre 150-200-300euro in functie de capacitatea masinii banuiesc)si o vei regasi in rate.
virginia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

taxa unica de inmatriculare (cica - norme nu sunt inca) se factureaza clientului, deci o plateste chiriasul;
toti cei care sau contract de leasing trebuie sa-si declare singur masina;
si mai sunt o groaza de schimbari, dar nimeni nu stie nimik sigur; acum de ex. nu s-au semnat contracte pt ca in vama e "razboi" nimeni nu stie nimik, nu au fost elaborate norme prin care sa se explice clar cum vor fi aplicate noile schimbari;

cand voi afla mai multe va voi tine la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns innaa spune:

Eu am fost la RAR si am intrebat...Nu stie nimeni NIMIC. De la RAR m-au trimis la finante..nici aici nimeni nu stie nimic...de aici ma trimit la alt sediua al finantelor....si da, ati ghicit NU STIE NIMENI NIMIC.

ca sa nu mai spun ca a aparut la tv locala nu mai stiu cine care zicea ca mai dureaza vreo 2 luni (da...doua luni) pana sa stie exact ce si cum

pe mine chiar ma ardea problema asta pt ca noi am venit in ro cu masina si vrem sa o inscriem...ma rog...voiam pt ca daca atat ma va costa euro 3...mai bine ne lipsim. partea proasta e ca va trebui sa mergem din nou in spania pt a o vinde

Mami si Buburuza lui mami

Mergi la inceput