Buna, o cunostinta vrea sa incerce sa castige mai mult si a decis sa-si faca o firma in domniul lui de activitate, insa am aflat cu stupoare de la cineva ca daca patronul la care este angajat in prezent afla, il poate da in judecata(caz penal) si il poate concedia...mentionez ca nu a semnat nici un acord de confidentialitate cu firma respectiva...oricum el intentioneaza sa se ocupe numai de firma, dar la inceput pana isi da drumul, cum nu se pot intretine altfel, tb sa ramana in continuare angajat...astept raspunsuri in cunostinta de cauza...daca n-am postat corect, rog moderatorii sa mute subiectul la legislative..am postat aici stiind ca aici intra mai multa lume..va multumesc!
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
nu stie nimeni despre asta? nu sunt juristi printre noi? pleaseee
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
Nu e vorba de clauza de confidentialitate, ci de cea de neconcurenta.
Cf. c.Muncii in art.21 se precizeaza ca la inch.cim sau pe parcursul execut.acestuia, partile pot negocia si cuprinde in contract o clauza de neconcurenta prin care salariatul sa fie obligat ca dupa incet.contr. sa nu presteze, in interes propriu sau al unui tert, o activit. care se afla in concurenta cu cea prestata la angajatorul sau, in schimbul unei indemniz de neconcur. lunare pe care angaj este oblig sa o plateasca pe toata per.de neconc.
Daca nu s-a specificat in cim. aceasa clauza, anagajatorul nu il poate actiona in instanta!
Confidentialitatea presupune ca angaj sa nu transm date sau info de care a luat cun in timpul execut. cim.
In concluzie, nu exista nici un temei juridic de a-l actiona in justitie pe angajat.