In Italia (20)
Raspunsuri - Pagina 15
crista-s spune:
ahaaaaaaaa.. pai dc vrei la capela tb sa ajungi la Roma dupa parerea mea ar fii bine sa iti rezervi pe net sau prin agentie cazari ( vezi ca in general la camping si cred ca si prin pensiuni nu se poate rezerva mai putin de 3-5-7 zile ... adica ori week end complet ori o saptamina intreaga ....
Nu e misto la bungalow dc sunteti numai voi 2 mai ales ca o casuta frumoasa e pt 3-4 persoane ... alea de 2 pot fii ff mici sau chiar nu sunt ... insa in general alcolo se ajungea seara doar si deci nu iti pasa prea mult unde pui capul jos ( curat sa fie )
ai putea face asa: sa vii cu masina ( te opresti o noapte pe linga Venezia - eventual in Mestre sau prin zona ) vizitezi linista .. si ai unde dormi .. apoi o iei pe autostrada spre Bologna-Firenze si de aici ori spre La Spezia ori spre Pisa .... se gasesc multe locuri de vacanta ... aici poti sta 1 saptamina si imbini utilul cu placutul .. dimineata plaja, la prinz plecarea spre Firenze, pISA, Luca .. chiar si 5 Terre dar de dimineata -- aici te poti si balaci ) seara te intorcisa dormi si ai iar marea aproape ... poti sa stai pina tirziu la plaja ....
Apoi o iei la picior in jos spre Roma, gasesti o cazare pe un Lido de acolo ( Ostia, Civitta vecchia .. in fine ... alegi tu ... si de acolo plevi dimi cu trenul al Roma ( costa putin si sunt multe trenuri cam 1/ ora ).. vizitezi ce vrei .. seara faci plaja -.. din Roma cu alt tren poti merge si la Napoli tot de dimineata pina seara ... acolo nu e indicat cu masina la nebunia din orasul ala.. asa ca poti sa te plimbi prin oras - centru pe jos sau cu taxiul ...
la intoarcere dc vrei poti sa urci pe partea cu marea Adriatica si mai poti face un popas de citeva zile la Riccione .. pt plaja si distractii ...
iti tb minim 3 sapt cu week end uri cu tot ...
completare : Venezia o poti vedea si la intoarcere dc te hotarasti pt Riviera Romagnola ...
distantele cu masina sunt cam astea :
venezia-bologna 1 ora si jumatate maxim 2
bologna -firenze 45 min maxim 1 ora
pot sa iti dau un link al autostradelor si te orientezi si de acolo
Alynutza spune:
Wow, din pacate n-am chiar atata timp la dispozitie. Iar cazare, probabil in afara de partea de plaja, mi-e greu sa cred ca vom ramane mai mult de 1 noapte. Mersi mult de tot pentru informatii (chiar esti un ghid adevarat) . O sa ma sfatuiesc cu sotzul si daca mai am intrebari, revin.
crista-s spune:
Alinutza ... uite aici pagina cu autostradele aa te orientezi la distante si sa vezi cam pe unde tb sa te opresti sa dormi
http://www.autostrade.it/autostrade/traffico.do
pet.cost2005 spune:
alynutza - la campig-uri/bungalow se poate rezerva inainte si chiar pe internet (sunt seriosi de obicei). Eu am mai rezervat intr-un loc la munte si nu m-am mai putut duce ... am anuntat in timp si mi-au trimis banii inapoi. Si sunt casute/bungalw si pt. 2 pers. ca sa-ti faci o idee despre preturi ... noi am platit pt. o casuta de 5 locuri (2 camere dintre care una matrimoniala si una cu 3 paturi) pt. 3 nopti € 200,00 ... in conditiile in care o camera la hotel si ala cel mai ieftin tot e €80-100. Uite www.campeggi.com/index.asp" target="_blank">aici o lista cu camping-uri in Italia, pe regiuni (Roma e in Lazio, Venezia in Veneto, La Spezia, Genova e in Liguria).
In fine, eu nu mai insist ... ti-am spus doar din experienta noastra ca ne-am simtit fff bine cu varianta asta de cazare si o sa o mai repet de cate ori voi avea ocazia.
9+
Petronela
Alynutza spune:
Petronela, Crista multumesc de sfaturi. O sa consult site-urile si ne vom hotari ce si cum.
ramona71 spune:
Buna fetelor!
Am o rugaminte la voi!Ma puteti ajuta cu o adresa unde se poate invata lb italiana?Fratele meu va veni la munca in Milano iar acum este la mine in asteptarea contractului de munca.Eu vb italiana dar as vrea sa intre si el in net sa poata invata...
Va multumesc anticipat si astept raspuns de la voi!
Toate cele bune si weekend placut!
pet.cost2005 spune:
www.garzantilinguistica.it/interna_ita.html" target="_blank">Garzanti Linguistica
www.yourdictionary.com/languages/romance.html#italian" target="_blank">o groaza de link-uri cu dictionare
www.logos.it/" target="_blank">Logos- traduceri
www.foreignword.com/" target="_blank">Foreign wold - the language site
Gramatica limbii italiene - conjugarea verbelor
www.etimo.it/?pag=hom" target="_blank">Dictionar etimologic online
Vocabularul lb. italiene
www.verbix.com/webverbix/" target="_blank">conjugarea verbelor
Poate iti sunt de folos astea ...
9+
Petronela
helbi spune:
Fetele, intru si eu cu o rugaminte: imi poate spune cineva cum e in Caorle? Am fost in Bibione si in Lido di Jesolo. Se aseamana cu vreuna din ele?
Si inca o intrebare: cam ce distanta e intre Verona si Ravenna?
Intre o casa de vacanta in "oras" si una in camping ce ati alege si de ce?
Multumesc!
crista-s spune:
Helbi n-am fost la Caorle dar tb sa fie cam ca si in celelalte doua pe care deja le cunosti ...
uite aici un site cu camere web
http://www.caorle.com/informazioni/webcam-caorle.html
sunt 4 webcam dai click pe fiecare titlu si le vezi: plaja ( spiaggia), centru storic ... etc ...
O casa de vacanta de caramida .. casa de casa cu o curticica in oras mi-ar placea si apoi cu masina ( sau pe jos dc e aproape de plaja .. asta te orientezi ) mergi unde iti place in fiecare zi ...
o casuta in camping este un bungalow mare cu 2 camere minim ,cu baie si colt pt bucatarie.. cu o gradinita de iarba in fata si cu o veranda cu sezlonguri ... in general unde sunt casutele e liniste ca sunt multe ... si deci nu trece lumea prin fata lor fara motiv ( ca la cort unde fiind mai apropiate e mai "intim" )... deci ai putina intimitate insa nu ca intr.-o casa inchiriata ... Avanatajul casutei in camping e : plaja la 2 pasi la care poti merge la orice ora, piscina din camping, magazinele si restaurantele de acolo sau dc nu oricum iesind din camping le gasesti peste tot pe sosea ... copii mai multi la casutele vecine cu care se pot imprietenii copii tai ( dc ai)... plaja neamenajata si deci gratis .. pui prosopul sau sezlongul tau personal ( il cumperi si pe urma il arunci si tot te cota mai putin decit pe plaja unde platesti sezlongul si umbrela zilnic ... ) In oras e mai elegant si mai intim insa ca in oras ...
Percorso Scelto: da Ravenna a Verona Nord
Lunghezza percorso: 187.9 km
Tempo di percorrenza medio*: 2h 5'
asta pe autostrada .. e indicat sa iei autostrada caci strada pe linga mare ( Venezia -Rimini ) Era cam gaurita .. si chiar dc au repararat-o e ff aglomerata si in generalare 1 banda de dus si una de intors .. plina de camioane si de cei care merg din un sat in altul sau sunt cazati in zona si merg la alte plaje ...
Deci Verona -Modena- Bologna-Ravenna
Dca vrei Venezia -Ravenna atunci : Venezia -Bologna -Ravenna
Percorso Scelto: da Ravenna a Venezia Mestre
Lunghezza percorso: 186.8 km
Tempo di percorrenza medio*: 2h 4'
iar de la verona la venezia
Percorso Scelto: da Verona Est a Venezia Mestre
Lunghezza percorso: 93.8 km
Tempo di percorrenza medio*: 1h 2'
pt alte distanze
http://www.autostrade.it/autostrade/traffico.do
in dreapta sunt 2 casute ( partenza) si (arrivo) ... pui in casuta orasele intre care vrei sa te plimbi
clic pe ok
si iar un ok ... sau in fine alegi tu exact iesirea dar asta nu e mare chestie si o sa iti spuna distanta , timpul si in patrat apare si harta ...
pet.cost2005 spune:
quote:
Originally posted by helbi
Intre o casa de vacanta in "oras" si una in camping ce ati alege si de ce?
Multumesc!
Andreia
andreia - eu as alege un bungalow in camping (adica o casuta amenajata cu tot ce iti trebuie). Si daca te uiti in urma tot pe acest subiect (vreo 2-3 pag.) ai sa vezi si motivatia si poze de la o astfel de casuta.
10+
Petronela