Metoda ABA

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

buna oceanica, Ema face ABA de 1 an, pe site-ul despre Ema gasesti un subiect cu keltuielile lunare...defalcate...www.help-ema.puls-il.ro


www.help-ema.puls-il.ro
ajutati la terapia pt Ema
Mari, mami de Ema
http://kittyland.dyndns.org:8180/ema/
bijuteriile printesei Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deliak spune:

Buna, fetelor
Nu am intrat de mult timp pe forum...de un an de zile ne luptam cu "necazul" nostru...puiul nostru drag, a fost diagnosticat cu tulburare de dezvoltare...
Am lucrat ABA un an de zile cu el...din pacate , prea putin timp/zi...doar 2 ore....ce-i drept, avem progrese...insa prea mici...
Ne-am hotarat sa lucram mai mult...macar 6 ore/zi...am gasit coordonator....mai avem nevoie de 2 tutori.
Va rog pe voi, daca puteti, sa ma ajutati!!! Poate stiti pe cineva...poate atunci cand ati cautat , la randul vostru tutori, v-au ramas niste CV-uri de rezerva....cine stie, sper si eu!!!
Va rog nu va suparati ca va intreb si pe voi, dar am epuizat toate variantele...am pus anunturi la facultatea de Psihologie, am dat anunturi pe e-jobs, am dat anunturi pe net, am postat subiecte pe forumuri....daca mai aveti voi sfaturi sau idei, va rog sa mi le spuneti.....
Nu stiu de ce este atat de greu sa gasesti pe cineva.....si timpul trece...atat de repede....!

Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dracusorul spune:

Succes in continuare. Daca nu are succes sau nu esti multumita cum evolueaza incerca si altceva, mai uita-te pe forum si vorbim pe privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

aseara a fost o emisiune despre autism pe tvr 2

se poate vedea un fragment din emisiune

Autismul face din ce în ce mai multe victime


http://www.tvr.ro/articol.php?id=25932&c=384

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Tratamente medicale finantate de stat



Universalitatea este inima sistemului de sanatate din Canada care beneficiaza de finantare privata.


Nimeni nu este privat de îngrijiri medicale, chiar dacă nu este în stare sa plateasca.

Din nefericire însa, în cazul copiilor autisti din Columbia Britanica, ceea ce ar fi trebuit sa fie o problema politica devine una legala. Curtea de Apel din regiunea mai sus mentionata a insistat aceasta saptamana ca provincia sa plateasca pentru tratamentele specializate oferite acestor copii.

Dar vina este a guvernului, acesta reusind sa scape de sub control situatia copiilor caracterizati de o retragere profunda.
Fara a beneficia de tratament, ei sunt condamnati la o viată de izolare. În cazul în care capata îngrijiri speciale, au sanse la o viată plina de sens alături de familie.
Ce ar putea fi mai important decat acest lucru?
.

Finantarea tratamentelor pentru autisti nu este un lucru minor, cheltuielile pentru acest tip de tratament fiind ridicate.

Programul intensiv pe care l-a hotarat curtea, singurul tratament despre care se stie că este eficient, implica 40 de ore pe saptamana pentru terapii comportamentale, costurile pentru terapii ridicandu-se de la 45.000 la 60.000 de dolari americani pentru fiecare copil, într-un timp de doi sau trei ani. Deoarece aproximativ un copil din o mie sufera de autism, înseamna ca aproximativ 200 de prescolari din Columbia Britanică ar trebui sa beneficieze de tratament, costul total pentru îngrijirea autistilor ajungând la 12 milioane de dolari americani.

Pe de alta parte, mai mult de 90 de procente dintre copiii netratati sunt plasati în camine familiale sau alte institutii de acest gen, la costuri ce pot depăsi 100.000 de dolari pe an. Problema este că doar unul din 64 de copii prezinta semne de îmbunatatire a situatiei psihice fara a beneficia de tratament.

Economiile ce rezulta din neaplicarea tratamentelor sunt asadar iluzorii. Din patru copii ai caror părinti au prezentat cazul în fata curtilor de justitie, dupa ce s-au straduit sa plateasca tratamentul pe cont propriu, doar trei au reusit sa fie integrati în clase speciale.

În final, cazul curtii din Columbia Britanica arata cat de greu va fi sa controlam costurile pentru îngrijiri medicale prin încercarea de a limita serviciile de asigurari pentru marginalizati.

Negarea unui tratament necesar unui grup de copii, într-un sistem universal, înseamnă sa negi valoarea lor de fiinte umane. Acesta este motivul pentru care problema autistilor este una de ordin constitutional. Universalitatea nu înseamnă neapărat totul, dar înseamnă fiecare.
http://www.observator.info/arhiva/2002/octombrie/19-20%200ctombrie/ob9.html

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana2000 spune:

buna ziua!am si eu o intrebare:terapia aba se poate aplica si la copii cu retard si adhd?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniroc77 spune:

Buna.As vrea si eu daca poate sa-mi dea cineva cateva detalii despre centrul din Birlad unde se aplica terapia ABA.M-ar interesa un numar de telefon sau adresa de email sa pot lua legatura cu ei.Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.b spune:

Draga mea , cunosc o mamica din Barlad care se numeste ,Vali ,mama lui Bogdan ...Uite ce am gasit eu , sper sa-ti fie de folos , e un centru care isi desfasoara activitatea intr-un apartament , dar asta nu conteaza ,atata timp cat se face treaba buna...str. Republicii, nr. 100, Bl.M6, sc.A, ap.17
Barlad
Contact Person Nicoleta Ababa-Caravelle
Phone 0235/435005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.b spune:

Tocmai am aflat ca se schimba sediul centrului , acum dimineata...Dar Vali mi-a zis ca numarul de telefon e inca valabil . Bafta multa!!

Mergi la inceput