Televiziunea- periculoasa sau nu pt. copiii?

Televiziunea- periculoasa sau nu pt. copiii? | Autor: ham

Link direct la acest mesaj

am folosit undeva expresia "copii cretinizatzi de televiziune" si se pare c-am deranjat; expresia este cam dura, dar kiar simt ca televiziunea, cu modelele ei, imi afecteaza educatzia pe care ma straduiesc s-o dau propriilor copii; ce parere avetzi despre bombardamentul cu sex, violentza, reclame si alte kestii nocive la care sunt supusi totzi copii ce au acces la televiziuni; credetzi ca televiziunea este periculoasa pt. educatzia copiilor?

1- o gogoritza, educatzia este facuta de scoala si parintzii, televiziunea nu poate influentza major formarea copiilor

2- da, este o mare problema, televiziunea reuseste sa induca modele comportamentale, majoritatea viciate si greu de combatut/anihilat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ymcar spune:

Eu zic ca trebuia sa pui si 3. punctul 2 nu mi se pare destul de dur pentru a caracteriza influenta televiziunii. Si la noi inca sunt diletanti baietii, sunt nocivi doar in scopuri comerciale. Sa vezi in SUA cum este, unde televiziunea este instrumentul de spalare a creierului nr.1! Aia o fac stiintific, nene, nu asa, din prostie. Oricum, generatia "prost si castigi" e deja in floare, Becali este vedeta, a fi "baiat de cartier" este o calitate.... e clar, suntem pe drumul ce bun...

My life stinks

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cretinismul apare la copii in lipsa hormonului produs de glanda tiroida.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Cretinismul apare la copii in lipsa hormonului produs de glanda tiroida.
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu



stiu cam multzi cretini cu glandele in regula...; haide ca stii la ce voiam sa ma refer; i-am urmarit pe cei mici, pe totzi 4, pe parcursul timpului si la totzi s-o vazut cum televiziunea le induce kestii aiurea, de la "tati, vreau si io d-aia...", fiind vorba de produse la care se facea reclama agresiva, pana la intrebari de genul: "tatu, daca cade sabina de pe terasa, se ridica si din plata devine iar normala, k tom?" (din tom si jerry)
cei care au copii stiu cum e cu modelul harry poter sau diverse modele create de vedete de rahat, promovate agresiv de televiziuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Televizionarea afecteaza dezvoltarea creierului la propriu,exista numeroase studii care o dovedesc.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

da, daca ii lasi sa se uite la Southpark sau Beavis&Buthead. Dar la tv sunt si o gramada de documentare, reportaje din toate lumea, stiitifice sau nu. Noi avem aici KIKA, KinderKanal, unde sunt emisiuni educative pt copii iar desenele animate sunt bine alese. Alor mei le place f mult sa se uite la emisiuni cu marea, cu pesti, sau la un concert (nu rezista mult, totusi:))
Nu, nu consider ca cele 30 min./zi de tv imi cretinizeaza copiii, cu conditia sa stiu exact la ce se uita si sa fiu si de acord. Daca ii pui pe canapea si uiti de ei atunci rasp. e da, se tampesc.

Cristina
-----------------------------------------------
www.esel-initiative.de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

la noi exista cartoon network si jetix; itzi sta ceasu' cand auzi ce argou prind astia mici de la "desemne animale"- care avetzi fetitze moarte dupe spioanele (vaco, proasto, vaaaai, dar esti tare retardata!, etc), sau care avetzi baietzi care se uita la alea cu super eroi, care distrug blocuri intregi fara nici o problema (si baiatu' din dotare vrea si el, brusc, sa fie super-erou si sa-l dezintegreze pe gigel, ca-l inerveaza la gradi)?

io-s mai miner de felu' meu, mai scap gura-n balarii, da' faptu' ca imita niste modele inexistente in viatza reala ma scoate din fire (mai am un pic si dau in d-alea comuniste, cu ciresharii, etc, fir-ash sa fiu de hodorog! ).

in fine, cel mai tare ma irita violentza si reclamele- kiar influentzeaza copiii!

foarte corect tinatache, DACA ii potzi controla asa incat sa impui LA CE sa se uite si CAT, este kiar OK, dar la majoritatea nu prea le iese asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Uite ca this time, sunt si eu de acord cu tine. Ai dreptate, fetita mea e toata la reclame, si mi-e groaza de ce o sa mai vina. Am un nepotel care acum are 7 ani, cand era mai mic mi-a spus ca vrea sa zboare si el cu umbrela de la etajul 10 ca fetitele Power Puff, iar la vreo 2 ani, ne-a facut pe toti "ticalosi de doi bani", mi-a mancat sufletul cu monstri, ciclopi, spiderman-i etc. Ba chiar cand bunica, adica mama mea, a vrut sa-i inchida televizorul ca se uita copilul de 2 ore deja la desene, i-a zis ca o sa vada ea, ca are el o masina in care pe o parte se baga babe tembele si pe partea cealalta ies oasele. I-a si desenat masina. Mentionez ca traieste intr-o familie de intelectuali preocupati de arta si cultura, care se ocupa indeaproape de educatia lui.
E cam greu sa selectezi filmele pentru cei mici, nepotelul meu se uita doar pe Cartoon Network, unde cica sunt filme mai cumintele. Si a invatat o groaza de tampenii de acolo.
Plus de asta, stiu o groaza de tineri care preocupati de tv si net, au uitat cu desavarsire ca a lectura o carte este mai mult decat o pura obligatie scolara.
As fi de acord cu televiziunea daca s-ar tria cu cap emisiunile pentru cei mici. Pacat de noi ca erau atatea desene animate frumoase dar pe vremea comunismului nu aveam acces la ele.

Marilena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

pe baiatul meu il pasiona reclamele si ma cam speriasem ca sta mult la tv dar acum nu mai il intereseaza

cristina de Antonio 20-11-2006 Andrei 31-08-2004 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

cu certitudine ii voi gasi alexandrei alte activitati care sa ii capteze atentia, si cand va incepe sa se uite la televizor, cat o sa o las o sa vada mai intai desene ,clasice', nu dexter sau papusile nu stiu care.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

televiziunea ne timpeste si pe noi, cei mari, daramite pe copii. cel mai grav mi se pare ca induce idei de genul @zburat cu umbrela de la etajul 10@; astea chiar pot avea repercusiuni GRAVE si ireversibile. in plus, ma deranjeaza ca in familie sa-ti controlezi fiecare cuvintel ca sa "nu auda copilul", si sa-l auzi debitind nu stiu ce monstruozitati ca asa a invatat el...de unde?? de pe posturile CU DESENE ANIMATE PENTRU COPII !!!
cunosc insa o familie care si-a parolat tv-ul, asa ca plodul nu are acces decit la posturi gen muzzik, discovery-uri, animal planet, vh1, national geographic etc. cred ca este o solutie rezonabila pt copiii destul de mari incit sa-si porneasca singuri tv-ul; iar cei mai mici oricum vor privi doar ceea ce le vor permite parintii. parintii ar trebui insa sa inceteze sa se mai distreze urmarind reactiile copilului la videoclipurile de pe atomic (sau cum s-o fi chemind acum), si sa-l invete ca muzica buna e pe vh1 classic...ca pofta vine mincind, iar gusturile sint si o chestie de educatie.

extrem de grav mi se pare insa faptul ca plozi de citiva anisori sint lasati sa se propteasca in fata computerului si sa joace jocuri tembele, ca parintii sa "nu le mai auda gura". nu tu jocuri educative, nu iesit in aer liber, nu citit, nu simplul DISCUTAT...jocuri pe computer !! de, ai oleaca de liniste...:D

sora mea (cu 7 ani mai mica, nascuta in 88) a fost crescuta si educata ca si mine de ai nostri parinti; pt ca eu am beneficiat de regimul comunist in care nu aveai ce vedea la tv si nu aveam nici computer (ma rog, aveam un hc nush cit), mi-a placut si imi place foarte mult sa citesc; sora-mea n-are nici o treaba la capitolul asta, citeste doar ce-i mai trebuie pt la scoala (din fericire macar nu apeleaza la rezumatele de pe net), si cite o carte pe care i-o recomanda vreun amic/amica mai...influent(a) in grupul ei de prieteni. observ insa ca si eu am inceput sa-mi "gasesc de lucru" tot mai mult la computer, si citesc din ce in ce mai putin...am pastrat totusi obiceiul de a nu adormi inainte de a citi citeva pagini.

Mergi la inceput