AJUTOR!!! LIPSA DE POFTA DE MANCARE

Sint disperata. Galushca noastra are 14 luni, si deja are 14 dintisori. Am incercat TOTUL. De la cereale, mancare de bebei Gerber, mancare facuta de casa- si eu si mama sintem adeptele mancarurilor naturale, in special pt bebe. Cu toate astea, refuza sa manance. Mananca jumatate de biscuite, restul il da prin casa. Un sfert de banana mancata e sarbatoare la noi in casa. Este EXTREM de agila si de activa, 14-15 ore pe zi e in viteza a 4a. Danseaza, alearga, canta, e foarte jucausa si fericita. Am incercat si "high chairul"- scaunul pt bebe , dar il refuza. Asa ca o asezam cu noi la masa- la taticul in bratze, si ia doua guritze de supa sau de piure, si apoi ori incearca sa darime masa, ori pleaca in "safari"- in cautare de pisici prin casa. Stie cineva ORICE pt pofta de mancare care poate fi gasit la farmacie in Romania? Am rugat pe cineva in Romania sa ma ajute,dar HABAR NU AU ce ar fi bun pt pofta de mancare. Am dus-o la pediatru de 2 ori, dar reactia lor a fost foarte calma si ..nepasatoare : "asa sint copiii la virsta asta- nu mananca mult".Oare?
Singurul lucru pe care INCA il mai accepta este biberonul cu lapte. 4 chiar 5 pe zi, dar deja nu mai e la virsta cand DOAR laptele sa o sature. Era bucalata, si pe zi ce trece slabeste
Astept sfaturi si sugestii. Multumesc cu anticipatie
olguta12
"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours." www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT
Raspunsuri

aalina2003 spune:
Daca pediatrii ti-au spus sa stai linistita, atunci..relax, or stii ei ceva-ceva! De ce vrei tu ca ea sa mananace ce vrei tu si cand vrei tu? (eu am o fetita de 9 luni si jumatate foarte mofturoasa, dar m-am obisnuit deja, are 7.5kg la varsta asta) E sanatoasa, vesela..inseamna ca ii ajunge ce mananca, chiar daca tie ti se pare ca nu! De ce vrei sa-i dai "ceva pentru pofta de mancare"..ca sa manance ca alti copii?..Relax, eu asa spun, cand o sa ii fie foame, te trage ea de maneca, nu moare de foame cu mancarea langa ea!
Repet, daca e sanatoasa, las-o in voia ei, eu asa zic!

viitor_tatic spune:
Olguta
Trebuie vazut exact ce se intampla cu BB,la un copil se incepe diversificarea alimentatiei la 6 luni, numai cu lapte nu se poate,BB trebuie vazut de un alt pediatru, incearca sa`i pui supa in biberon si sa`i dai Vitamina C zilnic,BB face tratament ptr. ceva? Cauze pot fi mai multe dar nu ar fi bine daca si`ar da cu presupusul cineva care nu a vazut copilul.
Multa sanatate
viitor_tatic de Puisor.

viitor_tatic spune:
Si inca ceva doar din alimentatia cu lapte nu`si asigura necesarul de :proteine,minerale,etc.Pot aparea semne de malnutritie si rahitism.
viitor_tatic de Puisor

olguta12 spune:
EXACT. Laptele nu e totul. Asta ma ingrijoreaza si pe mine.
Da, galushca face un tratament la rinichi- cu antibiotic- si chiar azi mergem la control, sa vedem daca e totul ok. Nu e vorba ca as vrea EU sa manance cand vreau eu si CE vreau eu..e vorba ca are nevoie de o alimentatie sanatoasa. Fructe, legume, carne, paste, de toate. Si ea se JOACA cu mancarea, nu mananca. Ia doua linguritze de supa facuta de casa, si pe a treia o scuipa
. Oricum, multumesc mult pt sfaturi. Astept in continuare
olguta12
"Fear less, hope more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours." www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT

voinea spune:
De viermisori ati cautat-o? daca are giardia sau altceva nu are pofta de mancare, slabeste, are cearcane, prefera dulciurile si mancarurile dulci.
Parerea mea e ca trebuie si disciplinata la masa, adica nu ia cateva lingurite si pleaca, se mai intoarce, iar pleaca, si sa manance doar la masa nu la locul de joaca sau in dormitor. Daca e masa , mancam, daca e de joaca ne jucam. Posibil sa opuna rezistenta o perioada, dar perseverati, dar sa nu o obligati sa manance, macar sa stea cu voi la masa. Si cred ca ar ajuta si daca la masa ar fi ceva ce ii place ei mult, sau o forma anume de mancare, ideea e sa o atraga aceasta activitate nu sa i se para o corvoada. Nu e o ideea stralucita, dar in disperare de cauza eu o aplic, sa se uite la reclame sau sa se joace cu o jucarie care o captiveaza teribil (consider ca la varsta asta joaca la masa inca e permisa) si atunci tu bagi in gurita.
Tre sa mai tii cont si de faptul ca copilul e grasut pana la o anumita varsta apoi slabeste pentru ca se inalta, incepe sa mearga in picioare si are activitati mult mai complexe si solicitante. Mai conteaza si specificul fizic al copilului. Eu spe exemplu am fost foarte slaba ca si copil, la fel sunt si acum, dar ma simt bine. la fel si copilul meu, care pare sa imi semene (3ani si 9 luni, 16,4 kg si 107 cm si slabut ca o sageata).
Daca lipsa poftei de mancare e de moment eu zic sa cauti explicatii prin analize la fecale, sa tii cont ca antibioticul anihileaza pur si sumplu pofta de mancare pentru ca distruge flora intestinala, si cu totii avem perioade cand mancam mai mult si cand mancam mai putin.
Daca e o chestie generala, si copilul e saltaret, eu zic sa nu te impacientezi dar sa suplinesti cu ceva vitamine. Stiu ca e neplacut dupa ce gatesti special pentru ea atatea mancaruri si te refuza din start, dar intri intr-un cerc vicios cand ea iti simte nervii si mai tare nu mananca, asa ca relaxeaza-te.
Mamica de Alex (3,8 luni) si graviduta de 6+

bonsai spune:
OLGUTA12
cand am vazut subiectul postat de tine,mi-am zis:iata,o sa gasesc si eu raspunsul la aceasta problema!
fetita mea are 1.7 ani si noi am incercat toate variantele posibile(inclusiv cele despre care am spus ca nu le voi aplica niciodata)si nu am obtinut mari rezultate.
este sanatoasa,este superinvestigata,este vioaie,calma,nu mananca lapte in exces dar nici nu pot sa amintesc un alt aliment despre care sa spun ca-l mananca cu placere.
si am inceput sa ma resemnez...
dar orice sugestie e bine venita...

olguta12 spune:
Inca o data sint de acord cu ceea ce spuneti. Pediatra ei mi-a spus ca va fi foarte inalta si slabutza, ca pot sa o fac "fotomodel"..Glumeatza "tanti doftora", dar numai gandul asta ma mai linisteste putin.
Nervi nu am cu ea. Cu toate ca sint apriga la manie, cu ea nu-mi pierd cumpatul. Nu stiu, un pot. I-as gati de 10 ori pe zi, doar sa o stiu ca mananca. Intr-adevar, e EXTREM de activa. Alearga, "investigheaza" peste tot(cred ca ori o sa fie arheolog, ori spargator de banci, ori cascadoare...ca prea "talentata" e). Ia fiecare camera in parte, incepand cu baia- unde daca lasi usa deschisa, ti-o dezmembreaza in 2 timpi si 3 miscari; apoi bucataria- care ii cade victima in cel mult 5 minute- bucatarie pe care am "sigilat-o" cu tot felul de "baby proof items", tot felul de lacate de plastic si nebunii, pe care Galushca le-a dibuit in cateva zile. Apoi cosuri si cosuri de jucarii, pe care le cara peste tot prin casa. Urmeaza pisicile, in ultima vreme si pomul de Craciun, pe care a trebuit sa-l baricadam de zici ca sintem in Iraq
. Este ..de nedescris. Patru oameni maturi nu ne putem tine dupa ea- ma refer la faptul ca dupa o ora in compania ei - cand e "in atac", sintem morti toti
. Cu toate astea, este comoara vietii noastre,cea mai mare bucurie pe care o avem,si cea mai mare realizare
; este supravegheata 24 de ore pe zi, si incercam sa ii dam sa manance cat mai adecvat.
Uoooffffffff..cine-a spus ca a fi parinte e usor? Unde-i mincinosul?
olguta12
"Fear less, hope more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
POVESTEA DREI PISHCOT

Bee spune:
Olguta, din pacate si eu sunt in aceeasi situatie si traiesc in Romania si nu prea exista potiuni minune pt pofta de mancare! Si doctorii la fel, consulta copilul, il vad ok si concluzioneaza: dintii! De luni de zile nu aud decat "dintii". Si fata mea de la 7 luni la un anisor, a avut doar 2 dinti! Nu au chinuit-o dintii 5 luni, mi-e greu sa cred asta (abia Moshul ne-a mai adus inca 3, deci Ana are abia 5 dinti la 1 an). EU una sunt cam resemnata cu ideea ca am un copil mofturos, desi am aplicat orice metoda posibila: cu binele, cu uratul, cu jucarii, fara jucarii, cu TV-ul, in scaunul de masa, in picioare, in brate, cu noi la masa. Orice a fost posibil. SI rabdare am si eu cat de multa! Insa in privinta asta, Ana e mai tenace decat mine: refuza cu indarjire aproape orice in afara de lapte. Eu zic sa te bucuri si pt sfertul acela de banana si pentru linguritele de mancare pe care le mai ia. Eu asa fac. Perseverez si ma bucur pentru orice rezultat "promitator". Ce sa-ti spun? Parca de o vreme mananca cat de cat binisor mancare normala. Adica legumele si carnita facute in ciorba sanatoasa (ca la "mama" acasa, cu zeama de varza si sare ca pt noi), parca si spanac sau mamaliga cu branza si smantana. E clar ca fata mea cel putin, prefera gusturile tari si picante (ce am mancat eu gravida fiind). Sau acru si sarat. Dulce nu (motiv pt care refuza rau de tot fructele).
Succes
Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

gabrielle74 spune:
olguta frumos ai povestit ,am ras cu lacrimi.
nu ,nu -i usor sa fi parinte.
stiu ca viermilor le place laptele ,poate deasta si cere laptic.daca dimineata ii miroase gurita sigur are viermi.
off ce rau imi pare pt princesa mica.
au si ei perioade si apoi isi revin .

paxela spune:
pofta de mancare? ce e aia? eu nu am vazut-o la fimiu de 2 ani
are 2 ani si 1 luna, doar 9 kg si84 cm si mananca extrem de putin, am fost cu el la zeci de doctori cu zeci de incercari de vitamine stimulatoare si etc
analize iam facut tot ce am auzit ca exista, antigen giardia, coproparazitologic normal, copro din strat gros, rezultate negative mereu ( o singura data iau iesit oxiuri , la-m tratat si au disparut)
cele specifice tiroidei, tot felul de analize pt sindroame ciudate si genetice , probe de digesti, radiografii, cam tot ce exista, concluzia..... nu are copilul nimic
si totusi mananca extrem de putin, pana intr-un an a trait si cu 50 ml de lapte pe zi,
am incercat zeci de metode, nimic
am ascultast si de culcer si 4 zile lam tinut cu mese la 4 ore daca papi bine daca nu la revedere orice altceva pana la masa urmatoare efect... 4 zile nemancat
am incercat pacaleli, fortari, orice ,..... l-am dat la cresa sa se indemne cu copii..... da da... ei papa el doar cand are chef
de alergat alearga mereu si cu febra si bolnavior
concluzia docorilor... asa e felul lui , eu nu pot sa ma linistesc, oricum am trecut de faza critica a mea acum ma macin mai putin , cel putin stiu ca am facut tot ce se putea( sau am aflat ca se poate)
olguta12 prea multe sfaturi nu iti pot da , poate intradevar sa fie o toana a varstei,
Alexa28+
si
Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006