Cancer la tiroida.Urmeaza operatie sau..(sfaturi)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

Claudia, imi pare rau ca treci prin asa ceva.

Nu stiu despre tiroida si ce implica asta, dar am citit ca faci ceva tratament naturist si de aia am simtit nevoia sa intru si sa scriu ceva.

Asa ca am sa spun ce mi s-a intamplat mie, asta apropo de tratamentele naturiste si neincrederea in ele. Pe scurt:
Eu am fost diagnosticata cu neoplasm col uterin, stadiul 1 spre 2, dar nu s-a putut preciza nivelul invaziei.
Diagnosticul a fost pus in urma investigatiilor specifice, si a iesit PAP IV, apoi am facut colposcopie, nenumarate controale si 2 biopsii care au confirmat diagnosticul.
Am fost si la Comisia Oncologica si am fost propusa pt operate, histerectomie totala, ca sa scap de probleme.

Eram distrusa, aveam 29 de ani, nici un copil.
Dupa niste zile de cosmar in care bajbaiam si nu stiam ce se va intampla cu mine, aveam momente cand imi inchipuiam si unde o sa fiu inmormantata, am hotarat nebunia, dupa unii sa incep un tratament naturist, in speranta ca poate ma fac bine si scap de operatie.

Nebunie, nu?

AM mizat pe faptul ca nu era prea avansat si daca nu da rezultate vizibile in cateva luni, tot la operatie ajung.
Mi-am intrebat direct medicul daca pot muri in cateva luni, mi-a zis ca nu dar nu va spun ce mi-a zbierat la telefon cand l-am anuntat ca nu merg la operatie si incep tratament naturist, era un medic foarte bun profesional dar cam slobod la gura, insa foarte suflerist si care s-a implicat mult in cazul meu, asa ca mi-a zis ca isi baga ceva (i-a zis pe nume )in ceaiurile mele, ca sa am grija, sa nu ma joc.

In fine m-am stabilizat si am inceput, cu dorinta imensa de a ma face bine, cu un psihic foarte bun, si increzatoare, ca pur si simplu nu ma vizualizam in viitor operata.

Dupa 3 luni am fost la control iar medicul se scarpina in cap bombanind, spunand ca nu intelege, dar totul e mai bine.

Era mai bine

Asa ca am continuat tratamentul facand control alt la 6 luni, in final biopsia a aratat ca eram ok.

La un an si ceva am mers intr- clinica universitara din alt oras la un control de rutina fara sa spun nimic de istoria mea.
Spre imensa mea bucurie, totul era perfect, nu se mai vedea nici macar o urma, eu care avusesem inainte o eroziune, adica ceea ce se cunoaste sub numele de rana pe col, asa de intinsa pe care tot am tratat-o cu ovule ca sa se reduca sa poata fi cauterizata, dar in final a degenerat.

Bineinteles ca medicul la care mergeam i se parea dubios ca merg tot la 3 luni la control, neavand absolut nimic, in final m-a intrebat ca de ce si i-am zis, bineinteles ca se gandea ca aberez, dar i-am dus data urmatoare, tot dosarul.

N-a fost impacat pana am mai facut o alta biopsie ca sa vada clar ca nu mai e nimic, ba din exces de zel al primului medic am ajuns si la Inst Oncologic din Cluj la un control. Totul ok, col curat fara nici o urma de probleme.

Stiu ca pare de necrezut, nu vreau sa conving pe nimeni, depinde de fiecare, de organismul si motivatia fiecaruia.

Am vrut numai sa scriu ca tratamentele naturiste nu sunt numai povesti. Cel putin nu in cazul meu.
Stau marturie biopsiile, si tot dosarul care il am.

Nu cred ca are ce rau sa iti faca un tratament naturist, acuma depinde si ce presupune asta.

Eu am urmat tratamentul de la FAVISAN Lugoj de la D-na Virginia Faur, careia ii multumesc si pe aceasta cale !!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Tratamnetele naturiste au si ele rostul lor pentru o serie de afectiuni, in nici un caz, al tau!
Pentru ce ai tu sunt frectie la picior de lemn. Operatia, chiar daca este o decizie greu de luat ramane solutia.
iar dependenta de-o pastila in viata ma face sa rad! Pai, noi ne nastem dependenti de-atatea lucruri! Cum poti sa-ti periclitezi viata doar ca sa nu mai fi dependenta de inca un lucru minor fata de contrarul lui?

Haide, bafta si sanatate multa!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

La multi ani tututor!

Claudia ma roaga sa va transmit acest mesaj prin care va multumeste mult pentru toate sfaturile, gindurile, vorbele bune - toate sint mai mult decit bine-venite. Din pacate, ca un facut parca, taman acum calculatorul ei a lasat-o balta, si inca nu se poate conecta sa va multumeasca personal.



Alina si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Alinutza
Gata ,am restabilit conectia la internet.I-am aplicat computerului un tratament naturist

Dupa cum se vede am un aer mai optimist ,daca pot sa spun asa,dupa ce am citit mesajele de la voi.
Azi m-a sunat secretara doctorului chirurg,dar nu am fost acasa.Mi-a lasat mejaj ca ar putea sa-mi dea programare la operatie pe 15 ian. si mi-a spus s-o sun inapoi sa vorbim.Mi s-au cam inmuiat genunchii,ca parca prea repede "imi taie gatul",insa mai devreme sau mai tarziu nu-i tot aia?
O sa va tin la curent.
Va multumesc inca o data.E f. bine cand auzi si de alte cazuri la fel.De fapt NU e bine ca exista probleme de genul asta,normal.Intelegeti ce vreau sa spun.Mie nici acum nu-mi vine sa cred ca personajul principal in povestea pe care v-am relatat-o sunt chiar eu.....macar de eram o fire bolnavicioasa,dar poate ca asta n-are nici o legatura.N-am mai luat un antibiotic de ani buni de zile(vreo 6-7) iar aspirina si tylenol cred ca pot sa numar pe degete,cate am luat .Dar cum spuneam poate ca n-are nici o legatura.Dar asta-i viata,cu bune,cu rele.Putea sa fie si mai rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Claudya, sanatate si mult curaj in continuare. Va fi bine, pastreaza-ti increderea.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iraluca spune:

Claudya,
iti doresc din tot sufleul multa, multa sanatate!
nelegat de operatie vroiam sa iti spun parerea mea legata de luatul unei pastile in fiecare zi toata viata...Eu am ramas uimita cum in fata unui asemenea diagnostic tu iti poti face griji din atita lucru....Eu am hipotiroidism (tiroida e mai lenesa si nu produce hormoni asa cum trebuie) si iau l-tyroxin pt. asta. Cunosc FFFF multe persoane care au ori hipotiroidism ori hipertiroidism ori tiroida autoimuna si trebuie sa ia o pastila pe zi toata viata. Si pe dinti trebuie sa te speli in fiecare zi..tot toata viata.... Eu as merge in locul tau la operatie, sa dea Dumnezeu ca totul sa fie bine. Mult curaj si multa sanatate!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiky spune:

draga clau !
e bine ca ai facut pasul acesta de a cere sfaturi de la cei care au trecut sau trec prin aceeasi situatie ..dar in acelasi timp fiecare organism este UNIC ...TU m-ai invatat o data ...cand aveam nevoie ..ca e foarte importanta CREDINTA ...pe langa ceea ce iti recomnada medicii fa orice tine de sufletul si de moralul tau ..MERGI PE DOUA PLANURI ..SI CHIAR TREI ..combina si NATURISMUL ...POSTUL ....MIZEAZA pe orice iti face BINE !iN Romania din pacate cand auzi de medici ai impresia ca mergi la RULETA ..avem specialisti ,dar nu stiu daca si baza tehnico-medicala este asa de avansata ca in CANADA !Eu am incredere in INTUITITA ta !Dumnezeu iti da cat poti duce CLAU !
Si cel mai important este sa te gandesti la EMMA !Ea are nevoie de tine ...Ea a venit pe lume ca sa iti dovedeasca un lucru :NIMIC NU POATE STA INTRE UN COPIL SI DRAGOSTEA DE MAMA !
GANDESTE TE la tot ce te MOTIVEAZA sa fii POZITIVA 1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iraluca spune:

"Daca pastila "minune" nu are si efecte secundare si care ar fi acelea(uite ca asta am uitat sa il intreb pe doctor)....si orice sfat cred ca mi-ar fi de folos.
"
Vroiam sa scriu si citeva rinduri din experienta mea cu "pastila minune". Pastila ii da organismului tau hormonii pe care i.ar fi produs tiroida..la mine avind hipotiroidism, da o parte din acesti hormoni numai...adica suplineste...daca nu mai exista tiroida dozajul tb. sa fie dozajul complet pe care l.ar produce tiroida...
Normal ca are efecte secundare, pentru ca doza hormonala exacta de care ai nevoie e ff greu de gasit..asa ca se merge pe principiul try and error luni de zile...iti da o doza..vad ca nu ajunge si ai simptome de hipotiroidism ..iti cresc doza apoi dai in hipertiroidism si ti-o scad..insa atunci cind ai gasit doza poti ani buni sa nu ai probleme..Apoi cind ai probleme mergi la endo iar si se uita daca trebuie modificata doza.
Dar este suportabil, exista atitea mult mai grave..eu stiu ca eu nu as mai sta nici o zi cu o tumoare de asa natura in corp...si nici nu as incerca deloc cu chestii naturiste nerecomandate de doctor de capul meu...Sunt mare adepta a tratamentelor naturiste, dar nu in situatii dinastea...
Inca o data multa sanatate si sunt convinsa ca doctorii de acolo stiu ce fac...din cite stiu eu sistemul canadian medical e f aglomerat adica nu duc lipsa de pacienti doctorii...din contra au prea multi..deci nu cred sa o faca pt. bani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

Am luat legatura cu asistenta dr. chirurg si am decis ca ma voi opera in februarie.Am vrut sa am ceva timp sa ma obisnuiesc cu ideea si sa ma impac cu gandul asta.Accept deja ideea ca operatia este singura solutie acum si ca atare imi pregatesc "bagajul"pt spital.O sa va tin la curent.
Deocamdata "am fugit" de-acasa,in Tenessee,sa-mi revad o verisoara buna ,pe care n-am mai vazut-o de 20 de ani,sa-mi incarc bateriile,sa-mi ridic moralul sau sa-l "las aici"(asa cum s-a exprimat ea).Eu si Emma ne simtim suuuper...si chiar de asta aveam nevoie.
Va multumesc pt. toate raspunsurile si va tin la curent.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paunamaria spune:

ii doresc multa sanatate claudiei , sunt cam in aceasi situatie , am un nodul dar nu stiu la ce doctori sa merg sunt din bucuresti , daca ma puteti ajuta cu informatii va rog sa imi scrieti pe david_maria17_17@yahoo.com

Mergi la inceput