Un copil sau doi?
Raspunsuri - Pagina 6
marimar spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Oarecum on-topic dar totusi pe langa.. As vrea raspunsuri sincere, daca nu aici,pe MP. AM o fetita de 2,7 ani, e soarele meu, sensu´vietii mele, sunt convinsa ca nu e una ca ea pe lumea asta, despteapta, frumoasa, vesela, cuminte! Ei,acum sunt insarcinata cu bb doi si nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca pe al doilea (tot fetita) poate nu il voi iubi la fel ca pe ea, mai rau chiar, ma gandesc ca ea o sa sufere cand o sa vina bb, ca nu o sa mai aiba atentia mea nelimitata + timpul meu intreg! Ati avut/aveti si voi dileme din astea? Cateodata merg in extremis si ma gandesc ca poate mai bine ramaneam numai cu ea, avea parte de cea mai atenta educatie, cel mai pretios timp al meu si toate cele... Sigur ca apoi am procese de constiinta gandindu.ma ca al doilea nu are nici o vina ca e al doilea si atunci incep temerile pe partea cealalta, ca al doilea nu va avea niciodata parte de atata atentie,grija si rabdare din partea mea ca prima fetita.. And so on...
Mai scap?
Laura cu LARA si
Surpriza
Lauraa,
e absolut normal ce simti
, cred ca nu exista mama care sa nu fi simtit asa ! Cred ca e anormal daca nu simti asa !Te asigur ca poti sa stai linistita, o sa-ti treaca odata ce vei naste !
-------
Life's a journey, enjoy the trip !
alba spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Oarecum on-topic dar totusi pe langa.. As vrea raspunsuri sincere, daca nu aici,pe MP. AM o fetita de 2,7 ani, e soarele meu, sensu´vietii mele, sunt convinsa ca nu e una ca ea pe lumea asta, despteapta, frumoasa, vesela, cuminte! Ei,acum sunt insarcinata cu bb doi si nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca pe al doilea (tot fetita) poate nu il voi iubi la fel ca pe ea, mai rau chiar, ma gandesc ca ea o sa sufere cand o sa vina bb, ca nu o sa mai aiba atentia mea nelimitata + timpul meu intreg! Ati avut/aveti si voi dileme din astea? Cateodata merg in extremis si ma gandesc ca poate mai bine ramaneam numai cu ea, avea parte de cea mai atenta educatie, cel mai pretios timp al meu si toate cele... Sigur ca apoi am procese de constiinta gandindu.ma ca al doilea nu are nici o vina ca e al doilea si atunci incep temerile pe partea cealalta, ca al doilea nu va avea niciodata parte de atata atentie,grija si rabdare din partea mea ca prima fetita.. And so on...
Mai scap?
Laura cu LARA si
Surpriza
Lauraa,in primul rind felicitari pentru a doua fetitza:-)
In al doilea rind,stai linistita,sigur ca temerile tale le are orice mami,care mai poarta un bebe in burtiq....dar vei vedea ca in momentul cind se naste printzesa No. 2,nu-ti vei mai bate capul cu asa ceva si toate temerile astea vor dispare ca prin farmec,ca si cind nu au fost.
Mie imi este acum cu Cassian mult mai usor decit cu Darian,sunt doi copii cu caractere complet diferite. Cassian e mult mai usor de crescut si de manevrat,plus ca eu sunt mai relaxata,e frumos asa...
Iar daca iti imparti timpul corespunzator,vei avea timp si pentru Lara si pentru bebe(sunt tare curioasa ce nume o sa-i puneti,tin minte si acum cit ai cautat nume pentru Lara si DC ti- a fost de mare ajutor :-)
Sigur ca primul copil ramine pentru toti parintii copilul "mai" deosebit,dar al doilea va fi pentru primul nascut un frate/o sora pentru toata viata.Noi de fapt am vrut sa-i facem lui Darian un cadou,pe fratziorul lui (pe care inca nu il pretuieste la adevarata lui valoare
Also Kopf hoch und eine schöne und ruhige Restschwangerschaft,wünscht Dir,
Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."
alba spune:
Uite ce fac eu la ora asta :-)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=18371&SearchTerms=caut
Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)
http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian
"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."
Crisu spune:
Lauraa- parca ai descris exact ce simt. Insa eu nu am burtica, nu sunt inca pregatita de asa ceva, dar cred ca este un slogan pe care orice mamica il zice.
Sotul meu isi doreste f mult al doilea bebe, Alex are 3 ani si 2 luni, ii plac copii f mult, se ataseaza mult, are un singur prieten, insa nu e singele lui, si care ii poate intoarce spatele oricand.Mi-e tare frica de asta. Eu am fost singura la parinti si am suferit enorm, mai ales ca mergeam si ceream prietenia altora doar sa nu fiu singura. NU vreau sa faca si el asta si cred ca m-ar "bate" Doamne Doamne sa nu mai fac inca unul, si sa-l vad pe Alex ca sufera.
Dar ce ma fac cu sentimentul ca nu mai pot iubi un alt copil. Acest sentiment parca imi pune o piedica in a incerca.
Cum sa fac sa trec peste el??? 
POate doar gandindu-ma la ideea ca ii fac cadou lui Alex...
In plus mai sunt problemele de serviciu, nu pot sta prea mult acasa... funct de conducere.. etc... cu cine il las, mama lucreaza... cu bona.. NEVER...! Din pacate in Romania sunt multe aspecte pe care trebuie sa le ei in calcul...
mami Cris si bb Alex(05.11.2003)
kitz-kitz spune:
Lauraa ,e absolut normal ceea ce simti.La fel am simtit si eu cand am fost insarcinata cu a 2a fetita.Am intrebat-o chiar pe ginecologa daca e normal ceea ce simt si mi-a spus ca toate mamicile insarcinate cu al 2 lea copil o intreaba acelasi lucru.Acum cea de-a 2 fetita are 1 an jumate si o iubesc de nu-mi vine sa cred...iar cea mare are 6 ani si este printesa lui mami si-a lui tati.
Imediat dupa ce am nascut-o pe a doua fetita ma uitam la ea ca la un intrus in viata noastra,o mica si frumoasa "urlatoare",care ma acapara aproape complet...prima saptamana n-am simtit nimic in ceea ce o priveste,o priveam total detasat si ma gandeam continuu"oare am s-o iubesc?".(pe prima fetita am iubit-o inca din burtica,iar cand am nascut-o mi-a fost draga din prima clipa...)treptat am inceput sa o iubesc si pe cea de-a 2a,atat de mult incat ,uneori am senzatia ca o iubesc chiar mai mult decat pe prima...(binenteles ca ma simt vinovata in acele momente).
RacasanG spune:
Si eu vreau doi. De fapt, chiar il planuim pe al doilea. La inceput cand le-am dat vestea celor din jur ca mai vreum unul si cat mai repede a starnit comentarii. Dar cand au vazut-o pe Bianca (11L si 2S) cum reactioneaza in prezenta copiilor si cand le-am zis ca s-a dat unda verde la
fara perdea au fost foarte fericiti (ma refere la bunici).
Asa ca da-i bice si cand tati il va tine in brate, este imposibil sa nu-l iubeasca, s-ar putea sa aiba chiar si un sentiment de vinovatie.
Cat despre intelegerea dintre frati depinde, numai de parinti, cum ii educa pe copii.
Mama au fost 14 la parinti si s-au impacat foarte bine.
Si daca vrei sa razi: Cand era mai tanar, necasatorit, un frate de al mamei, se afla in Bucuresti pentru studii(sa devina preot) a cunoscut o fata. Ea la intrebat ce sunt parintii, in timp ce mergeau spre casa ei (pentru prima data la parintii ei). El a raspuns ca tata este director si mama artista emerita.
Acasa parintii l-au intrebat cand s-au facut prezentarile, etc., director de ce?, si artista in ce?
Atunci fratele mamei a raspuns director de scoala fiinda a crescut 14 frati (9 baieti si 5 fete)si mama artista emerita in arta culinara fiinda a trebuit sa satisfaca tot atatea guri.
Asa ca succes, daca tu vrei atunci ii poti convinge pe toti din jur.
Restul nu mai conteaza, inclusiv donatorul (ei oricum sunt mai reci).
Bafta
flori76 spune:
quote:
Originally posted by RacasanG
Mama au fost 14 la parinti si s-au impacat foarte bine.
Si daca vrei sa razi: Cand era mai tanar, necasatorit, un frate de al mamei, se afla in Bucuresti pentru studii(sa devina preot) a cunoscut o fata. Ea la intrebat ce sunt parintii, in timp ce mergeau spre casa ei (pentru prima data la parintii ei). El a raspuns ca tata este director si mama artista emerita.
Acasa parintii l-au intrebat cand s-au facut prezentarile, etc., director de ce?, si artista in ce?
Atunci fratele mamei a raspuns director de scoala fiinda a crescut 14 frati (9 baieti si 5 fete)si mama artista emerita in arta culinara fiinda a trebuit sa satisfaca tot atatea guri.

Esti de coma!!
Stiam faza asta,dar sincer,uitasem....Iti doresc din toata inima sa vina cat mai repede un fratior la Bianca dragalasa.

Flori
Noi