Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (68)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

dianocica te contrazic cu sterilizatorul.si eu o hranesc de la san-deocamdata-dar linguritele in care ii dau medicamentele de colicei tot le sterilizez, plus suzetele, plus biberoanele in care ii dau ceiutul. cica pana la 6 luni trebuie sterilizat tot ce ii intra lui bebe in gurita.

subscriu la sutienul de la mothercare. am luat un set de 2 si sunt super. iar ca termen de comparatie am unul de la triumph, ca au si ei gama pt gravide. se explica f clar diferenta de pret: sutienul de la triumph e dintr-un bumbac f f f subtire fata de cel de la mothercare, plus ca la triumph nu se poate descheia cupa cu o singura mana nici de frica. in concluzie, merita luat de la mothercare. asta din punct de vedere al aspectului practic. al calitatii insa-am un cartonas rosu. in sarcina tot de la ei am folosit sutiene, si au cam inceput sa le curga elasticutzele. e drept ca a fost folosirea intensa, dar nu am avut unul singur, ci 4 in toate astea 9 luni, si deci nu stiu cat de justificata e uzura.

chris + alexandra
bebe alexandra

Mergi la inceput

ce chestie cu mancatul! mie mi-a zis in mod clar sa nu bag nimic in mine in ziua operatiei, exceptie facand o gura de apa, nu mai mult, daca e cazul.

chris + alexandra
bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

cris eu nu ii dau nimic cu bibe, nu avem nevoie...iar linguritza nu vreau sa o sterilizez. eu am fost un copil f cocolosit si deci f bolnavicios. asa ca la dmic incerc sa nu fie asa... eu nu mi-am spalat sanii inainte de alaptat cu apa fiarta si racita pana sa-i cada buricul, acum nu ii spal inainte de fiecare alaptare si linguritza am spalat-o cu apa de la robint si atat. iar pe la 4-5luni cand diversificam nici nu ma gandesc sa-i mai sterilizez biberoanele. dar ai dreptate, nu asa zice la carte, deci ar putea fi util. eu m-am gandit la varianta in care nu poti sa faci prea multe investitii deodata si atunci poti sa astepti pana dupa nastere sa-l iei...dar e ok, il sterg de pe listutza cu chestii in plus...

diana fericita de davidutz 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

aelita
am inteles bine, facem si pt bulisor?
bulisor
ramsan ma tot gandesc la rares...ma gandeam sa-i facem prieteni buni, dar nu merge. ca ar fi mai aratos un pic decat dmic si i-ar cam sufla gagicile...asa ca mai bine ii fac eu o surioara lui dmic...una la mana nu cred ca mai vreau un an si a doua la mana nu stiu daca as mai putea inca unul....dar ce nu fac eu sa ma-nrudesc cu rares...

diana fericita de davidutz 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Eu acuma am revenit....tati i-a facut baita la BB Mark...mami i-a dat sa pape si acum doarme linistit si eu am fugit la voi!
Am ramas in urma cu cititul...asa ca trebuie sa recuperez....
Mirona........multumim de urari....si intradevar sunt uimita pe zi ce trece de relatia pe care o are cu Marius....sa vedeti ce-i gangureste si atunci cand el ii vorbeste parca intelege tot....nici nu ma gandeam ca se vede di poze...
Lavinia...sincer eu zic ca Dr.Spock...mi-a fost recomandata si de dr.de familie si de pediatru...
Asiza...mie chiar nu mi s-a intamplat dar pentru linistea ta poti intreba medicul...de fapt vad ca si unele fete au trecut prin asa ceva...iti doresc mult curaj si sa fii tare...e greu acuma dar sa vezi ca-ti trec toate....
Apropo de Pampersi....eu folosesc de la inceput nr.2...si acum are 4,600....si intradevar la hainute...nu luati multe...cresc asa de repede
Dandusa...ce te invidiez...si eu abia astept sa facem botezul si sa pot sa plec cu el in vizite...si eu am exagerat aseara cu fructele si Mark are diaree...
Ramsan.........si sper sa scape Rares repejor de bubite...nu ai pus poze de la botez?
Dolores.....
Aelita...suntem alaturi de tine si speram sa-ti vedem cat de repede printesica.........!...
Bulisor...........Bafta maine!
Sa aveti o noapte linistita....!

alexandra de Mark Andrei
poze cu Mark
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

Alexandra,
noi nu am facut botezul inca ,dar sa stii ca se zice ca bb nu se deoache inainte de botez...,asta zic babele.Noi am plecat in vizite la ai nostrii si de fiecare data ii intrebam daca este vreunul racit...si...fugim de acasa.Ieri de ex ,am fost la bunica mea la tara la 180km departare.Bunica nu poate veni sa o vada si am zis sa mergem noi la ea,s-a bucurat enorm de mult si bubulina mea ,a dormit tot drumul dus si intors.Sincer ,i-a prins fosrte bine,ca a iesit de mica si nu as fi vrut sa o cocolosesc ,ca pe urma se invata prea sensibila.Probabil ca zici ca sintem cam dusi..,dar fac tot ce cred ca nu i-ar face vreun rau.Azi a fost foarte frig afara si nu am scos-o,dar de cite ori am ocazia...,fug cu ea cu tot.

De revelion ma gindeam sa fug ,iarasi...,dar nu am unde...,toti prietenii nostrii si rudele ,se string in grupuri mari de cite 10 cel putin si nu vreau sa o expun la o asa mare de oameni,galagie si prea multi ochii si mii pe ea.Asa ,ca mi-e cam greu,dar o sa stau acasa cu sotul si mai avem un copil al strazii cu noi,un prieten bun,care este proaspat parasit de iubita ...si boceste toata ziua.Dar tot am sa fac masa ,ca de revelion si am sa ma imbrac si am sa ma aranjez ca si cum as avea mai multi invitati...si nu am sa ma culc la 1 noaptea...,poate doar cu sotul...

AELITA,BULISOR,
vin si eu cu fetele la galerie.

Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta
poze dandusa La baita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lory32 spune:

Fetelor dragi,
Ce dor mi-a fost de voi, nu am mai intrat de ceva vreme pe net, am fost ocupata cu pregatirile, musafiri, plus ca Deliuta mea a fost cam agitata zilele astea, nu prea a dormit ziua mai deloc, iar noaptea cam greu, ne-a cam chinuit...Ma busur ca sunteti bine si ca bebeii cresc mari si frumosi... am reusit sa citesc si eu din urma ( am ramas in urma tare...)
Referitor la tema zile:
1. Pampersi nr.1 - am folosit putin timp, bine ca nu am luat decat un pachetel mic, acum folosim nr.2, dar am crescut intre timp, avem 4.200kg si 53 cm si deja nici astia nu mai ne vin, lasa urme pe picioruse ( avem copanele de toata frumusetea) si vom trece in curand la numarul 3
2.Sutiene de alaptat - am cumparat de la Jolidon- bine ca am luat
doar unul, pentru ca nu am alaptat si acum stau si ma uit la el
3.Pompa de nas de la Chicco- nu reusesc sa scot nimic cu ea, desi Deliuta sta destul de cuminte cand o folosesc, ziceati una din voi ca aveti o pompita din Ungaria- sa pui si o poza sa vedem si noi
4.Hainute multe - cresc foarte repede , eu am avut strictul necesar si a fost foarte bine ca oricum a crescut foarte bine si a primit o gramada ( bine ca au foat mai marisoare ca sa le folosesc acum sau mai tarziu)
5. Pompa de san- nu mi-am luat, am primit cadou de la o prietena de familie , daca nu am alaptat, am vandut-o, asa ca asteptati pana nasteti sa vedeti ce si cum, mai ales ca nu sunt toate pompele bune si decat sa dati o gramada de bani pe una ca lumea si pe urma sa nu o folositi mai bine asteptati ca se gasesc pe toate drumurile
6. Sterilizator- si eu sunt de parere ca este bun, chiar daca alaptezi- ii mai dai ceai, plus ca merg foarte bine si suzetele, linguritele, si eu l-am luat destul de tarziu ca am vrut musai sa fie electric cu aburi de la Chicco( nu are pretul asa nesimtit ca alea de la Avent- em doar 2.300.000 lei si merge pentru 5 biberoane, plus un cosulet pentru accesorii). Bine am facut, ca pana atunci fierbeam biberoanele in oala , la inceput am pus apa de la canal si m-am imbolnavit, nu alta, cand le scoteam ziceai ca sunt date cu creta, pe urma le-am fiert in apa plata Bucovina( ca tot o am in permanenta in casa pentru prepararea laptelui), dar in ritmul asta se golesc foarte repede buzunarele, si asa ma costa o groaza laptele praf
7. Medicamente- pentru spital; am auzit ca unii doctori iti fac ditamai listele inaintea nasterii- o tampenie, mie nu mi-a spus sa iau nimic si au fost de toate in spital, iar daca este nevoie de ceva poate sa mearga cineva din familie sa cumpere ca acum se gasesc de toate in farmacii
Dandusa
Ma bucur ca sunteti bine, sunteti niste plimbarete, ce mai... foarte bine, si eu abia astept sa vina tati sa ne plimbam si noi mai mult ca acum e mai dificil plus ca cu frigul asta tampit mi-e si frica sa o mai scot din casa prea mult... asa cu tati cu masina e altceva, si noi suntem plimbareti tare, tare. Crinuta este o frumoasa si o scumpica . Stiu si eu ca sunt anticonceptionale pentru cele care alapteaza, prietena mea a luat, o sa o intreb pe ea cum se cheama, si mie mi-a dat- Harmonet se cheama, dar eu nu alaptez , plus ca am avut si probleme dupa nastere nu mi se oprea sangerarea, si dupa ce mi-am tabacit fundul cu injectii de nu mai puteam sa stau pe nici o parte,am hotarat de comun acord cu doctorita sa iau anticonceptionale
Aelita
Multa bafta la monitorizare, poate reusesti sa nasti anul asta...cred ca abia astepti...
Asiza,Yagmur
Bine ati revenit! sa va traiasca bebeii, sa creasca mari si sanatosi!
Donia
Ma bucur ca esti mai bine si ca amandoi piticii sunt bine ...
Cu soacrele... subscriu si eu desi a mea nu e in localitate, dar stau cu ai mei si deja am albit...abia astept sa vina tati sa ne mutam numai noi trei...
Va pup dulce pe toate, aveti grija de voi si de bebeii vostri!

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by dianocica

cris eu nu ii dau nimic cu bibe, nu avem nevoie...iar linguritza nu vreau sa o sterilizez. eu am fost un copil f cocolosit si deci f bolnavicios. asa ca la dmic incerc sa nu fie asa... eu nu mi-am spalat sanii inainte de alaptat cu apa fiarta si racita pana sa-i cada buricul, acum nu ii spal inainte de fiecare alaptare si linguritza am spalat-o cu apa de la robint si atat. iar pe la 4-5luni cand diversificam nici nu ma gandesc sa-i mai sterilizez biberoanele. dar ai dreptate, nu asa zice la carte, deci ar putea fi util. eu m-am gandit la varianta in care nu poti sa faci prea multe investitii deodata si atunci poti sa astepti pana dupa nastere sa-l iei...dar e ok, il sterg de pe listutza cu chestii in plus...

noi ii dam ceai contra colicilor si e musai sa folosim biberonul; adevarul e ca saracuta are niste crize atat de urate ca nu stiu ce sa ii mai dau-a nu se intelege ca o indop cu medicamente. sab simplkex, bonisan si medicamentul de la pediatra, dar ala numai la crizele cele mai urate, nu in mod curent; am inteles din mai multe surse ca cica debridatul s-ar da putin mai incolo.
noi i-am facut baita de cand am ajuns acasa, dar nici prin gand nu imi trece sa stau sa fierb apa mai intai.
cat despre igiena sanilo9r, marturisesc ca la mine se aplica doar pe timpul zilei, ca noaptea sunt atat de chioara de somn ca nici nu ma tin bine pe picioare...
a propos de copii cocolositi:
-soacra-mea era cu sticla de spirt si dezinfecta leaganul din parc, pana cand a linistit-o alex-s-a aplecat, a luat de pe jos un muc de tigara si s-a apucat sa il molfaie
-prietena noastra-f cocolosita de mama ei.tot asa, cu dezinfectat una, alta, si la tara e ceva mai greu, fiind la curte. asta pana intr-o buna zi, cand a vazut-o cum mananca din galeata pt porc. :)

deci, ca iar ma intind: nici eu nu tin sa fie crescuta intr-un glob de sticla, dar chiar cred ca ii e mai bine cu diverse sterilizate-fie cu sterilizator, fie prin fierbere 5 minute

chris + alexandra
bebe alexandra

Mergi la inceput

Dandusa
Hai ca noi azi recuperam timpul pierdut...
Foarte bine ca ati invatat-o pe Crinuta cu lume in jur, si eu am facut la fel cu Deliuta mea, si nici a mea nu este inca botezata, ca am zis sa il asteptam si pe tati... care vine pe la jumatatea lunii ianuarie asa ca o sa il facem probabil pe la inceputul lunii februarie sau chiar pe la mijloc, oricum acum sunt frigurile astea de m-am ingrozit deja ( astia zic ca in februarie o sa fie si mai si, dar o sa vedem...)Tu i-ai luat marsupiu? am inteles ca lor le place mult in marsupiu, mai mult decat in carut ca cica simt caldura corpului... dar nu stiu ce sa fac, nu e prea mica? eu am scos-o afara mai mult in brate, zilele astea mai putin , cu frigul asta,eu stau la Casa de cultura si la intersectie sau chiar la capatul blocului cand vreau sa merg in parc este un curent... de te ia pe sus...te pup

Mergi la inceput

chris80,
Si eu am citit ca Debridatul se da mai incolo, este considerat mai degraba medicament contra constipatiei si se prescrie cam dupa 4 luni, acum depinde de copil, eu am incercat cu Deliuta, dar nu prea a functionat, din contra am avut impresia ca a reactionat chiar mai rau decat cu picaturile obisnuite... eu ii dau alternativ sab simplex si bonnisan, o perioada a fost bine, acum de vreo saptamana e cam nasoala treaba... cred ca trebuie sa incerc si altceva, cica espumisan ar fi bun tot alternativ cu bonnisan- primul se da doar de doaua ori/zi- dimineata si seara, parca 1o picaturi-miar bonnisan cam de 3 ori/zi tot cate 10 picaturi. Bonnisan cica face si pofta de mancare- la mine cam asta este, eu ii dau doar ziua ca nopatea avem noroc si doarme mai mult- chiar si cate 4-5 ore.
Cu sterilizatorul si eu sunt de acord, nu trebuie sa crestem copilul prea stresati de microbi, dar macar pana mai cresc... sunt foarte vulnerabili acum, la mine este si o necesitate... Te pup!

Mergi la inceput