Montignac : ce am mancat azi (81)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Mamaliga cu brinza e voie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisstinuta spune:

Lasa,Andaniica nici eu n-o sa mai ajung la kilogramele incepand cu cifra 4 ,in schimb se apropie anii care incep cu cifra 4.
Adriana Mihnea ,ce m-am uita peste creatiile culinare da' asa greu se deschide la mine tot ce e pe webshots....Vroiam sa mai intreb ce rol are hartia aia de copt daca tot pui faina dedesupt ?Asa punea faina direct in tava cum fac eu in tavile care nu sunt de teflon.
Dulcetica, scurt ai intrebat ,scurt iti raspund:NU
Raluun pupic la printesa mezina sper ca e cuminte ca al meu a desfacut tot sulul de saci menajeri in secunda asta....dar ce-mi place ca e ocupat!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns latrishia spune:

Fetelor eu n am cu ce sa ies la raport ca n am cantar, va spun cand voi gasi vreunul sau cand ma mai duc cu pitica la dispensar. Anu trecut l a dispensar m am cantarit pe fiecare luna.Imi placea asa tare ca fi mea crestea si eu scadeam.Acum daca a facut anu, nu ma mai duc asa des.Oricum nu ma pot cantari mai des de o data pe luna ca ma apuca nervii.Asa ca va spun cand ajung pe cantar.
Cristinuta parca am citit pe undeva ca daca te ai infometat inainte si apoi ai inceput monti e normal sa iei ceva in greutate dar apoi slabesti.

Si eu cam am dureri de cap si stare de oboseala cam anormala, dar imi vine s o pun pe seama vremii asteia anormale.Cand e cald cand e frig deja bietu organism e bulversat rau.

pupi



Lori&Luanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

Adriana, multumesc de raspuns, ma gandeam eu ca uleiul n-are ce cauta, dar vorba Cristinei, la ce sa mai pun hartie de copt daca pun faina?! Plus ca mi-e frica, cu toata faina, sa nu se lipeasca de tava si e teflonata, plus ca nu e a mea... deci mi-e frica sa n-o stric! Cum fac?? Ca sambata as face iar.

Si inca ceva: daca pun niste seminte de floarea soarelui e bine? Ca tare bune sunt in paine.

Va pup si noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

semintele sunt tot ulei nu? lipida si nu se combina lipide cu glucide

nu reusesc sa va scriu prea multe , sunt aglomerata rau, plus ca ma simt putin nasol ca vin rusii ... of of toate pe capul meu
trece

ANDANII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Fetelor, va salut! E aproape miezul noptii, iar eu stau la pc, pentru ca am descoperit ceva nu tocmai imbucurator pentru montignace! Stateam la tv si urmaream emisiunea doctorului G, o faimoasa dna doctot legist;
in care emisiune din aceasta seara era vorba despre o tipa care a murit din cauza comei diabetice.
Iar tipa spunea ceva despre "cetone", subsatnta nociva, eliberata de organism, in lipsa glucozei. In fine, nu am fost eu prea lamurita, drept pentru care am venit sa caut pe google despre cetone. Si iata ce am gasit:

"Cetoacidoza apare atunci cand organismul nu are suficienta insulina, fara de care glucoza nu poate fi folosita drept conbustibil. Astfel, organismul va folosi grasimile pentru furnizarea energiei. Ati fi tentat sa spuneti: "Ok! Asta inseamna ca o sa slabesc!", ceea ce suna optimist. De fapt lucrurile sunt extrem de grave si amenintatoare pentru viata dumneavoastra. Folosind grasimile drept sursa de energie organismul produce niste deseuri foarte toxice numite cetone, care for fi eliminate partial prin urina. Din nefericire ritmul de formare depaseste cu mult ritmul de eliminare, astfel incat cetonele se vor acumula in sange si vor duce la un fel de intoxicatie, in care sangele este acid ("acru") prin prezenta cetonelor => ceto+acid = CETOACIDOZA. Cetoacidoza sau "coma diabetica" este amenintatoare de viata si trebuie tratata imediat".

Articolul nu se termina aici, am selectat doar ce mi s-a parut mai concludent.


Deci, voi ce ziceti de asta? convingeti-ma sa continui dieta monti! Cum spuneam, 2 zile nu m-am simtit prea bine, si aveam exact simptomele descrise (mai mult sau mai putin)! Astept parerile voastre!

Pupici!


www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Stai un pic Laura!!Eu cred ca persoana respectiva era deja bolnava de diabet de tip I. Pentru ca orice mananci iti ridica un pic nivelul de glicemie din sange. Oricum zaharul din fructe este un zahar care are un indice glicemic >15, apoi orice aliment are un idice glicemic care face sa aduca nivelul glicemic al organismului, dupa ce a mancat, mai mare de 100. Eu cred ca pot sa faca asa ceva doar cei care fac regimuri aiurea si care nu se hranesc cum trebuie. Practic regimul asta te lasa sa mananci orice, in afara de dulciuri si cartof, mai ales in faza a-II-a. Si dulciurile interzise sunt facute cu zahar rafinat!!! Inainte ca omul sa reuseasca sa fabrice "zaharul rafinat" cum se hraneau? Toti faceau coma diabetica? Maica-mea mananca dulciuri cred ca doar de Craciun si de Paste. PAna la 49 de ani a avut 50 de kg si doar acum a mai luat in greutate!! Si este sanatoasa! Pediatrii de aici recomanda copiilor iaurturile naturale (fara zahar) si ciocolata amara. Oare ei nu ar stii daca ar fi ceva rau pentru organism? Mie nu-mi suna acest regim ciudat, mai ales daca vrei sa-l tii ca la carte si nu sari peste mese si incerci sa mananci destul de variat totul este OK!
Deci , ca o concluzie, cred ca persoana care a murit de coma diabetica, era deja bolnava de diabet de tip I si poate ca nu stia sau nu s-a dus la doctor ca sa afle.
Iar starile pe care le ai eu cred ca tu nu mananci destul. Incearca sa mananci cat mai variat, sa iti cumperi dulceata cu fructoza, sa mananci cat mai multe iaurturi si sa bei si lapte degresat. Incearca sa te duci la doctor si sa-ti faci toate analizele.Probabil ca ai o carenta de ceva si ia un complex de vitamine care sa te ajute!!

Pana la urma ce regim este bun, daca si Monti este periculos? Eu nu am vazut un regim mai echilibrat ca asta pana acum!!
Sunt tare curioasasa vad ce mai zic si celelalte fete!
Te pup!
Asta este parerea mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Si recitind mesajul tau, Laura, cred ca legista probabil explica ce se intampla in organismul unei persoane diabetice care NU a tinut regimul cum trebuie si a facut coma diabetica. Cred ca de fapt, se explica "principiul diabetului", ca sa zic asa. adica de ce bolnavii de diabet (cred ca de tip I) au nevoie sa isi faca injectii cu insulina. Pentru ca pancreasul lor NU mai functioneaza corect si atunci se produce ce ai descris tu... iar daca NU isi injecteaza insulina fac coma diabetica!
Nu are nici o legatura cu regimul..

STai linistita si continua regimul
Te pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Mara, crisstinuta, eu ziceam doar sa presare faina, atata tot. Sa nu foloseasca si hartie de copt.
Si daca este teflonata, cu atat mai bine! Nu se lipeste nik...

Sa-ti spun cum fac eu: fac aluatul (500 gr faina integrala de grau + 1 cub drojdie + 250 ml apa + putina sare) si-l las la crescut. Formez apoi covrigi sau baghete micutze si le pun intr-o tava de cuptor presarata din plin cu faina, tot integrala. Mai las putin la crescut si bag la cuptor, la temperatura minima pana se coc. Spre sfarsit dau focul mai tare ca sa se rumeneasca.
Mie-mi plac mai crocante.
Am facut si in forma de muffins, fara a unge tava sau a presara faina.

Sper ca s-a lamurit treaba...

P.S. Caroline punea si putin otet in aluat. Nu mai stiu care-i era rostul...



Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)

Creatii culinare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:


Uite un exemplu de corn, facut de Laura_T

Am gasit si cornurile mele.

Edit:
Am pus si o poza cu ce-am mancat la pranz astazi: friptura de porc cu ciuperci champignon calite in putin ulei de masline

Mergi la inceput