Mamici de martie - aprilie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 7
madmat spune:
mihaela nu fi fetita rea, nu te mai supara ca nu ai luat carnetul tu si bb sa fiti sanatos asta conteza mai mult ca carnetul sigura o sa iei data vitoare, .
matilda25+
Rebiana27 spune:
Mihaela imi pare rau pentru tine! Dar exista totusi o data viitoare. Nu te descuraja, emotiile, oboseala isi spun cuvantul! Si, gandeste-te, "Tot ce nu te omoara te face mai puternic!". Vei demonstra ca esti foarte buna la condus! Nu te da batuta!!! Si plansul... pune-l in cui... nu-ti face bine nici tie si nici lui bebe. A, si fiindca tot sunt la capitolul proverbe... "Orice sut in fund este un pas inainte!"
Ai grija de tine!
Rebiana 24+
Andreea20 spune:
doc nu raspunde la tel.....dar am reusit sa vb cu asistenta, si mi-a zis sa stau linistita ca e normal, si ca daca nu -mi trec sa mai iau un no-spa. Mi-a zis ca nu mai sunt normale cand sunt dureroase, mai dese de 10 min si dureaza mai mult de 30-40 de secunde o contractie.....atunci sa vin neaparat la spital.
mai mi-au trecut de la no-spa....dar sa vedem pt cat timp
Andreea 29 sapt
tzuna spune:
Buna fetelor!
Elyanne- ma bucur nespus ca ti-au facut cerclajul si ca vii acasa. Ai fost asa curajoasa, bebeii pot fi mandri cu asa o mama.
Fetelor legat de retete, eu voi manca atat la parintii mei cat si la socri. De pregatit in afara de torturile cu fructe sau ciocolata(nu stiu ce vor anul asta)nu cred ca voi pregati mai nimic eu personal. Doar de asta ma si duc la parinti- sa fiu rasfatata. Probabil voi mai face un piure pentru mine, eventual si niste legume inabusite ca la noi de sarbatori nu prea se mananca legume (doar in salata Boeuf) si nu vreau sa ma indop doar cu carne. dar cel mai frica mi-e de dulciuri. Sper sa nu exagerez si sa ma mai ingras inca vreo 4-5 kg ca si asa imi e greu.
ROXANICI - nici mie nu mi se pare chiar exagerata burta mea. Plus ca pozele alea cu copiii sunt facute chiar saptamana trecuta, adica f recent. Dar m-am saturat sa se tot mire toti de burta mea. Si sa-i vezi cum fac cand aud ca ma mai duc la lucru sin ianuarie. Pai de ce sa nu ma mai duc? Daca ma voi simti la fel de bine.... M-as plictisi de moarte acasa. Plus ca asa castig mult mai bine si la cate tb pt bebe...
Maine ma asteapta un drum de vreo 6 ore si am ceva emotii dar sigur va fi bine. Ma voi instala comod, vom opri de cateva ori...
Va urez tutror SARBATORI FERICITE!, un an nou plin de impliniri, nasteri usoare, sa va bucurati de bebei si sa reusim sa ne intalnim sa ne cunoastem si personal (macar cele din Bucuresti si apropiere).
Bebe parca stie ce-i pregatim pentru maine. Se agita intr-una. Si gasit un culcus in partea dreapta si sta acolo si ma tot loveste. Ce sa faca si el(ea pardon).... Ma tot intreb ce-i deranjeaza pe ei din ce facem noi.. Oare nu-i place cand stau la calculator, cand ma aplec, cand sunt obosita sau mananc ceva mai ciudat.... As vrea sa-i fie bine . Si sa stea la caldurica pana la termen.
28 s
monica_b spune:
Seara buna, fetelor!
Hop si eu in zona, ca acum avem internet. Ma bucur ca sinteti bine si v-a cuprins febra sarbatorilor.
Roandre, Roxanici multam de vestile despre Eliana. Stiam de la Katink de necazurile ei si ma bucur acum sa aflu ca e mai bine.
Elyanne, nu ne face surprize, draga mea! Vezi ca eu sint candidata principala la inaugurat lista de nasteri si ma ambitionez sa mai amin evenimentul macar vreo 3-4 saptamini!
Fetelor, va pup si va doresc tuturor un Craciun minunat, cu bradut frumos, bucate gustoase si cadouri multe-multe!
Monica x2 28+
kisstherain999 spune:
quote:
Originally posted by absoluta
...am ramas uimita ce am citit la topicul cu bucataria.....o mamica a facut de craciun 14 feluri de prajituri .....si eu nu am facut una in viata mea... halal femeie ce sunt
Daca e vorba de Adriana sa stii ca prajiturile ei sunt minunate. (am gustat din cateva din torturile ei)Face multe sortimente de prajituri pe care le imparte la rude. Daca vreti ceva bun cu siguranta va puteti inspira din retele ei.
Eu tocmai am pus la foc sarmalele, iar maine voi face ciorba de gaina cu taietei de casa, piftie din aripi de curcan si voi pune carnea pt friptura la condimente.
As face si prajituri dar nu am cuptor
Absoluta pt toate exista un inceput. Asteptam sa ne spui cum ti-au primele prajituri
kiss
24+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
roxanici spune:
Uaaa, Monica a aparut...da cam scumpa la vorba; sa ne mai zici ce ai mai facut/patit in vremea ce ai lipsit....cat e de mare burta ta.... cum si pe unde te lovesc pinguinii... nu asa seara buna si gata. Oi fi tu consemnata la pat da un laptop poti sa tii langa tine
roxana 26+
roxanici spune:
Madmat, iata si reteta:
Foi:
- 75g unt(un pachet de unt taiat in 4, si folosesti doar un sfert)
- 1 ou
- 2 linguri miere de albine
- 2 linguri zahar
- o lingurita bicarbonat de amoniu stins cu 4 lingurite de lapte
- faina cat cuprinde ptr a face un aluat mai tare care se poate intinde.
Aluatul se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora dupa care se imparte in 3 apoi se intinde si coace pe spatele tavii de la aragaz.
Tava se presara cu faina, nu se unge cu nimic altceva, foaia se intinde pe tava si apoi se inteapa din loc in loc cu furculita ca sa nu se ridice in timpul coacerii.
Crema:
- o cana de smantana (0 cana ~ 250g)
- 2 cani de miez de nuca macinata
- o cana de zahar pudra
- o esenta de rom (sau mai mult dupa gust)
Smantana se amesteca cu zaharul pana se topeste dupa care se adauga si nuca. Daca iese o crema de consistenta prea moale se mai adauga nuca pana ce crema este suficient de tare sa sustin foile.
(mama zice ca in loc de smantana se poate folosi un borcan de gem de caise in cazul in care se prefera asa; mie imi place mai mult cu smantana si rom)
Dupa ce sunt foile gata si racite se ung cu crema(o foaie, apoi crema, iar foaie, iar crema si apoi ultima foaie). Se lasa la rece cam o zi ca sa se fragezeasca foile si sa se mai intareasca crema.
Apoi se taie frumos si se pudreaza cu zahar.
Cam atat, daca nu e clar pe undeva sunt disponibila ptr lamuriri.
roxana 26+
alionushca spune:
Monica ce bine ca ai revenit - acum traiasca netul de acasa si sa auzim mai multe vesti despre tine
Elyanne ma bucur sa auzim vesti bune inainte de Craciun - deci miine acasa - multa, multa sanatate si sa dea Domnul sa stee bebelusii atit cit trebuie.
Monica si Elyanne, mai fetelor, ia nu va mai intrecti cu nascutul mai devreme - hai mai bine cind trebuie
Eu de meniu de Craciun nu pot zice nimic - nu-mi place gatitul, gateste mama - m-am cam chinuit eu sa bag traditia cu Craciunul pe 25, ca stiti la noi e pe 7 ianuarie, - asa ca meniu tare special nu va fi - dar va fi, asta e important - si cadourile le voi darui pe 25, nu de 1 ianuarie cum se obisnuieste la noi, - va zic fac ce pot sa le bag in singe Craciunul pe 25 - si asta este al 4 an
Mai multe revin dupa examen - sunt doba de igiena solului, apei si tot felul de virusi si bacterii.
Craciun fericit - bebelusi sanatosi, lumina si caldura in suflet, dragoste si intelegre in familie.
27+ are mama fata
pozele mele cu burtica si fara
Aliona