Sezatoarea canadiana (56)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelp spune:

pt un mic ajutor pt cei din canada si nu numai
am vazut un topic care m/a impresionat

http://www.toronto.ro/viewtopic.php?t=50239

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

nu se poate citi topicul, apare pagina de start in care trebuie sa te loghez.

Bebitzu pai poti sa ai un pasaport romanesc si unul canadian.Si noua ne-a expirat cele romanesti si am vrea sa le schimbam.Oare cit dureaza aici sa schimbi un pasaport?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna,

La multi ani si numai bine in noul an!!!

Angelp: scrie tu aici despre ce-i vorba, ca eu nu reusesc sa-l accesez link-ul ala (ii suspectez pe astia de la serviciu c-au banat si site-ul ala, offff).

Emilly, depinde de noroc, unii primesc pasaportul in 2 luni, altii in 6.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Emily, acesta este textul de pe forumul unde trebuie sa te loghezi.

Probabil ca pentru multi dintre cei din Canada exista o persoana/cuplu/familie care sa-i fi ajutat sa faca primii pasi aici.
Pentru noi au fost Bianca si Daniel Craciun.

Spun au fost nu numai pentru a desemna o actiune trecuta ci si pentru ca de ieri dimineata Bianca Craciun nu mai este printre noi.

A murit intr-un accident de automobil in Ottawa.
Ea si cu sotul ei mergeau spre Toronto unde urmau sa-si petreaca revelionul impreuna cu niste prieteni.

Dupa revelion Bianca urma sa-si dea examenul final (dupa 2 ani de studii) care urma sa-i ofere posibilitatea de a profesa ca si asistenta medicala aici in Canada.

Am sa inserez in continuare o fotografie facuta de prieteni cu 10 minute inainte de accident precum si anuntul pe care familia ei mi l-a transmis cu rugamintea de a-i ajuta sa-si aduca fiica acasa in Romania pentru a o inmorminta.

(Aici era fotografia dar nu se poate copia)

Citat:
30 Decembrie 2006 orele 10.45. In Ottawa a avut loc un tragic accident de masina, in urma careia si-a pierdut viata Bianca Craciun de numai 32 de ani. Bianca si sotul ei Daniel originari din Cluj-Napoca au hotarit in urma cu numai 2 ani si 5 luni sa emigreze in Canada pentru un viitor mai bun. S-au stabilit in Hull, Quebec si au inceput sa studieze. Bianca urma cursurile de asistenta medicala, examenul fiind la Toronto saptamina viitoare. Moartea nu a lasat-o sa dea acest examen.
Dorinta familiei din Romania este sa-si conduca pe ultimul drum fetita iubita, dar banii nu sunt suficienti. Au nevoie de ajutorul nostru, al fiecaruia. Daca doriti si puteti ajutati-ne sa indeplinim ultima dorinta a acestor oameni plini de durere.
Orice ajutor este binevenit. Puteti depune bani pentru familia Biancai in contul deschis la Banca Nova Sotia nr.00836/002/0074128.
Va multumim din inima.
Familia indurerata.

Pentru cei care urmaresc A Channel stirea a aparut ieri si la televizor si pe site-ul lor la: A-Channel | NEWS | Fatal Collision in the West End

Multumim anticipat tuturor. Un an nou fericit si plin de impliniri!
Drive safe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Trebuie sa fii inregistrat pe site ca sa-l vezi . E vorba de moartea tragica a unei tinere romance de 32 de ani, pe 30 dec, inainte de apleca la rev la Otawa, parca . Familia face apel la ajutor financiar pt repatrierea corpului .Dzeu sa o ierte !

In alta ordine de idei, voi le-ati facut copiilor nascuti aici pasaport si cert de nastere romanesti ? E bine de facut, le sunt necesare ?

Mergi la inceput

Siteul de care se vorbea

http://www.achannel.ca/ottawa/news_38864.aspx

Laura, am scris amandoua :)

Si noi trebuia sa mergem la acelasi Revelion, la Toronto ( la Ottawa s-a intamplat accidentul plecasera cu o zi mai devreme), dar am stat acasa desigur , dupa aflarea vestii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Arinna, ce banca e Nova Sotia? E vorba de Scotia Bank sau altceva?

Laurajr, noi i-am facut certificat de nastere (fara cod numeric personal) care se poate elibera de ambasada / consulat pana sa implineasca copilul 1 an. Dupa 1 an poti sa-i faci doar in tara. Pasaport nu poti sa-i faci decat in tara pentru ca e nevoie de Cod numeric personal care nu se da decat de evidenta populatiei din Romania. Cat despre daca ii foloseste sau nu, pentru noi are valoare sentimentala sa zic asa, deci ne foloseste.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

CLSC e corespondentul Walk-in clinic in partea engleza ?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Cricor

Arinna, ce banca e Nova Sotia? E vorba de Scotia Bank sau altceva?

Laurajr, noi i-am facut certificat de nastere (fara cod numeric personal) care se poate elibera de ambasada / consulat pana sa implineasca copilul 1 an. Dupa 1 an poti sa-i faci doar in tara. Pasaport nu poti sa-i faci decat in tara pentru ca e nevoie de Cod numeric personal care nu se da decat de evidenta populatiei din Romania. Cat despre daca ii foloseste sau nu, pentru noi are valoare sentimentala sa zic asa, deci ne foloseste.

Corina

Da, este The Bank of Nova Scotia (sau Scotiabank ), a fost omisa o litera la scrierea mesajului.La sfarsitul saptamanii trebuie sa o duca in tara.Ce tragic.O sa contribuim si noi zilele acestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

La sfarsitul lunii ianuarie vrem sa ne intoarcem in Ro. Cedam bail 4 1/2, in Lasalle, Montreal, zona superba, chiar langa parcul Angrinion, la 2 minute este statia de metrou si supermarketurile Loblaws si Metro. In fata blocului statia 110 - autobus.
Apartamentul este mobilat. Mobila noua, cumparata acum 3 luni - Ikea. Daca sunteti interesat(a,i) sa cumparati mobila si doriti mai multe detalii, va rog, lasati un mesaj.

Multumesc.

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput