Anemia in timpul sarcinii

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oblia spune:

Buna fetelor, este prima oara cand scriu si as avea cateva mici comentarii de facut.
In primul rand sa ma prezint: Eu sunt in saptamana 25 si saptamanile trecute mi-am facut analizele de sange si cred ca am si eu o mica anemie. Nu ma stiu sa fi fost anemica dar am pornit in sarcina de la 42 kg si 1,63 cm iar acum am ajuns la 50 kg. Am sa astept insa vizita la doctor care este pe la mijlocul lui mai inainte de a lua ceva. In prezent mi s-a recomandat doar Elevit.
Referitor la ce spune Larisa: ascultati-va ginecologul. El este singurul in masura sa va faca recomandari.
De asemenea, gravidele primesc medicamentele gratuit. Din pacate cred ca sunt multe cazuri in care medicii de familie n-au habar sau o fac intentionat. De aceea este bine sa cunoastem noi tot ce ne avantajeaza prin lege.
In rest, sper sa auzim numai de bine si de copii frumosi si sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printzesa_26 spune:

Buna !!!Eu sunt inregistrata de mai mult timp pe acest forum.....dar din pacate nu am apucat sa scriu decat cateva mesaje....asta cred ca anul trecut prin ianuarie...cand am fost insarcinata si din motive pe care nu vreau sa mi le mai amintesc am fost nevoita sa fac chiuretaj.
Dar Doamne Doamne a fost bun cu mine si m-a ajutat sa raman insarcinata din nou....
Acum am 20S+2z...dar...din pacate si mie mi s-au descoperit la analizele de hemoglobina , la inceput ca am anemie...iar apoi ca sunt purtatoare de thalasemia. Sotul meu a fost nevoit sa isi faca si el analizele....si acum suntem in asteptarea lor...
Speram ca totul sa iasa bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca83 spune:

Buna. Si eu am talasemie minora. Era grav daca avea si sotul, pt ca atunci bebelusul iesea cu talasemie majora! sanatate la toate burticile!!
32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

Citind acest subiect imi dau seama ca e foarte serioasa problema anemiei in sarcina. Luni am aflat am nivelul fierului de 10.8 si abia atunci am gasit explicatia ametelilor.
Am citit prima data acest subiect marti si miercuri dupa servici m-am dus direct la farmacie. Sincer m-am speriat nitel. Nu vreau sa risc cu absolut nimic sanatatea copilasului nostru.
Aveti grija de voi

Bianca 15+
Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serbanica spune:

Buna fetelor sunt o mamica de un ingeras de 2 saptamini care in timpul sarcini aa fost anemica mai bine zis prin trim 2-3 mi-a scazut hemoglobina si nu prea mult asa ca nu prea am bagat-o in seama si rau am facut:am fost operata de cezariana si in timpul operatiei datorita anemiei si tensiuni mele mici am facut o scadere brusca de tensiune de era sa nu imi mai string puitul in brate+ca am pierdut 1 litru de singe la sfirsit.Acum iau fier si il iau constincios.Bine ca Bebe meu nu este anemic ca el a papat tot de la mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana28 spune:

Buna mamici si gravidutze!

Am citit tot ce s-a scris pana acum si m-am cam ingrijorat. Eu sunt in saptamana 28 si mi s-a descoperit in urma analizelor anemie. Mi-a spus sa iau dimineatza materna si seara ferrum hausman.

O fi bine nu o fi? AStept parerile voastre. \sper sa mai fiti pe-aici! Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarAl spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikol31

buna fetelor. vreau sa va intreb si eu ceva. sunt insarcinata in saptamana 17 si de vreo 2 saptamani am niste stari ciudate, sunt ametita mai tot timpul, am o senzatie de picioare moi, de instabilitate. mai ca imi e teama sa ies din casa ca sa nu cad pe jos. ma simt asa de slabita si ametesc. am vorbit cu medicul de familie si nu mi-a spus nimic concret care ar putea sa fie cauza acestor stari si nici analize nu mi-a zis sa fac. dar eu as vrea sa stiu care este problema. de aceea va intreb pe voi, daca acestea ar putea sa fie stari din cauza anemiei??? ati trecut si voi prin asa ceva? va rog un sfat. multumesc


Salut Nicol,

Asa am patit si eu. Am fost intai la Medlife cu toate analizele si dr de acolo nu mi-a zis c-ar fi ceva in neregula ...ii zic ca ma sfarsesc si cad din picioare, dansa zice ca e normal, asa sunt gravidele ...ma chinui inca vreo 2 sapt., dupa care merg la cabinetul Dr Poiana si se uita alta dna dr la aceleasi analize si ia foc, aveam fierul sub limita inca din primele sapt. de sarcina. Mi-a dat sa iau supliment de fier si ma simt mult mai bine sa stii. Da, obosesc tot asa de repede dar nu mai am senzatia aia oribila ca tb sa stau jos la fiecare 2 minute de stat in picioare. Bine acuma tb sa stii ca eu nici nu prea mancam, de fel mananc putin ...acum a venit mama la mine si ma hraneste sanatos si incontinuu :)) Imediat dupa prima zi de supliment de fier am simtit diferenta.
Incearca sau discuta cu dr tau.
Sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dobreclaudia spune:

pentru anemie mi s-a dat HEMATIT ch5 sa iau 3 granule dim si 3 granule seara
Sunt produse homeopate si nu au nici o influenta asupra fatului
24 s

clau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Am inceput sa iau Maltofer de 2 zile si sunt tot pe wc de atunci. A mai patit cineva la fel ?

18+

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Si eu iau Maltofer de o luna insa nu am nici o problema

Bogdana
20si + Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput