Visa USA - ce se intampla daca n-o folosesti?
Buna dragi membrii DC,
O prietena e studenta in State (anul 4) si ar vrea ca parintii ei sa vina la ceremonia de terminare a facultatii. Am inteles ca multe persoana au primit visa pe 10 ani, chiar daca nu intentionau sa vina decat pentru cateva zile in State.
Ce sa intampla daca insa te duci la interviu si primesti viza pe 10 ani dar pe urma nu mergi la ceremonie? Mai iti este valabila viza pentru anii urmatori?
Multumesc mult.
Antonia
Raspunsuri
Veve spune:
Viza ramane valabila...10 ani!
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina , www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060522" target="_blank">vevika & www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060521" target="_blank">"scaly monstel"
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
Happiness_4_us spune:
Este ptr 10 ani, deci poate fi folosita in acest interval de timp.
Numai bine.
Nana, aspiranta la titlul de mamica!
In asteptarea lui !
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Carolyne spune:
Citeste cu atentie viza: data eliberari si data expirarii. In intervalul respectiv are voie sa caaltoreasca max 6 luni/an (in cazul celei valabile 10 ani). Mai clar de atat nu stiu cum sa ma exprim.
Nu vad ce-i atat de complicat.
Siminaf spune:
Se numeste "viza turistica cu intrari multiple". Probabil ca este vorba despre cea pe 10 ani, nu? Si intr-adevar, nu are voie sa depaseasca 6 luni de stat in US. Pe an.
Happiness_4_us spune:
Revin cu informatii proaspete.
Chiar ieri a fost socra-mea la interviu pentru visa de USA, a obtinut-o tot pe 10 ani, se va duce la cumnata mea sa stea cu nepotzica, si cei de la ambasada i-au si specificat, si exact asa cum au spus si Siminaf si Carolyne, nu are voie sa stea mai mult de 6 luni si poate merge de mai multe ori in acest interval de 10 ani. Poate sta mai mult de 6 luni numai daca va depune cumnata mea acte de prelungire in USA, dar motivul prelungirii sederii sa fie unul intemeiat. Oricum, din cate am inteles, este recomandat ca la prima iesire sa nu se depaseasca cele 6 luni.
In asteptarea lui !
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
Carolyne spune:
Traiasca bunicii !!!
Ce ne-am face fara bunici?
Si eu am mi-am adus parintii pe rand aici ca sa aiba grija de fetita noastra.
Cand a venit mama prima data in America a stat 5 luni fix. Stiu ca oficial ai voie 6 luni/an, dar am zis sa nu fortam norocul. Apoi tata a preluat "misiunea pampersul" si mama a plecat acasa. Am trimis fata in R 5 luni, moment in care am fost sa luam fata si ne-am intors iar cu mama. A primit iar 6 luni si cand avea deja 5 luni de sedere in SUA am aplicat pentru extinderea vizei (asta fiind in august anul asta). Daca va spun ce motiv am invocat n-o sa ma credeti: ca vrem sa stam mai mult impreuna, ca prima data cand a venit la noi eram nou veniti in America, acum ne-am luat casa si vom avea concediu, etc. Am scris 3 sferturi de pagina numai cu povesti din astea si au aprobat-o. Mentionez ca nu am mentionat nimic de copil (nici ca am nici ca nu am)
La dovezi de intretinere am anexat taxele ca sa se vada cat castigam, niste acte din care rezulta ca ne-am cumparat townhouse,copie dupa pasaportul mamei, dupa biletul de avion. INS-ul nu cer ceva anume, doar specifica "dovezi", am trimis si eu ce-am crezut ca ne reprezinta mai bine.
Mama pleaca in februarie acasa, iar tata deja e aici, sper sa il aprobe si pe el la extindere de viza, Doamne ajuta.
Asta ca sa vedeti ca nu-i ... chiar asa de negru.
Va doresc numai bine,
Carolyne
Happiness_4_us spune:
Super.
Soacra-mea in februarie il va schimba pe cuscrul, adica socrul cumnatelei, care e acolo din septembrie tot pentru acea cauza nobila, nepotzica. Doamne ajuta sa-i tzina Dumnezu in viata sanatosi ca sa poata ajuta cat mai mult, bunicutii astia.
Numai bine.
In asteptarea lui !
Nunta noastra de vis!