Medicinisti din toata lumea uniti-va....AICI! (2)
Raspunsuri - Pagina 25
![](images/user_woman.png)
Sheannamp spune:
Pufymic, eu sunt vinovata oarecum de aceste discutii pe marginea Ghidului alimentatiei sugarului publicat de OMS in 2000 pentru ca eu am dat linkl. Pur si simplu am vrut sa argumentez stiintific si cu informatii europene (ca prea zice lumea ca ne luam numai dupa americani) toate informatiile privind diversificarea postate de mine decand activez pe DC. E un fel de cruciada personala cu mentalitatile invechite pentru ca am vazut consecintele acestora la adulti adica atunci cand e prea tarziu pentru a mai face ceva(tineri de 20-35 de ani cu obezitate, diabet, hipercolesterolemie, steatoza hepatica, infarct miocardic).
Ma bucur din suflet ca stradaniile mele nu au fost in van si pentru asta ii multumesc lui Cucuoancea si tie ca le-ati popularizat si la voi la Bucurii ca sa zic asa! Eu nu am inventat nimic pur si simplu am preluat niste informatii medicale si le-am expus!
In ceea ce priveste rugamintea ta nu cred a e realizabila pentru ca nu mi se pare politicos sa dam buzna asa la bucurii si sa expunem niste pareri care de altfel sunt foarte bine explicate de ghidul mai sus mentionat!
Dar eu va stau la dispozitie daca aveti intrebari legate de alaptat si diversificare!
Sanatate multa!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pufymic/pufymic.jpg)
pufymic spune:
Sheannamp pot sa pun postarea ta de aici si la Bucurii?Sa vada si fetele de acolo ca nu suntem (eu si Cucuoancea )exagerate cand spunem ca nu e ok diversificarea asa rapida cum o fac unele fete...
Pupici!
Ioana de
Alesio Andrei(08.10.2004)&
Nicolas Mihai(17.09.2006) ----------
Fetele bune se duc in rai iar fetele rele se duc unde vor...
X-ray spune:
meg poate sunt mai emotiva eu de fel sau acum ca sunt insarcinata sunt si mai...dar stau cu ochii in gol si plang de bucurie(na ca uite si acum plang)atat de mult mi-am dorit sa fie sanatos,orice ar fi,si fiecare ecograf in care imi spune ca f bine ma ridica la cer de bucurie....eu imi doream fetita... si pacat ca nu ne-a putut da imagini dr, ca spectacolul a fost fantastic! e atat de activa!
acum cu placenta praevia sexul din pacate ramane mit pana dupa , si sanse sa se ridice nu prea sunt pt ca e chiar centrala, mi-a aratat dr si pozitia vizavi de col,se vedea f bine si parerea lui a fost ca sunt sanse f mici sa se ridice.intr-adevar adio efort chiar si mic(nu am voie sa ridic nici o sticla de 2l de apa...) adio munte ,vroiam sa mergem in austria si din trimestrul 3 geanta pregatita si mult in pat.fac orice numai sa fie bine.dar cu siguranta voi mai veni des pe forum ca inebunesc de plictiseala! fiica mea in schimb se distreaza la culme!
si azi am simtit cum parca am niste mici aripi care bat in burtica,sa fie oare ea....?
anya se pare ca atingerea monitorului cand iti ingerasha a dat roade!
alina 12+
Anya20 spune:
pufymic, am aruncat si eu un ochi pe la voi. Pe mine ma revolta atat de mult comentariile rautacioase ale celor care habar n-au despre acest subiect si totusi au pareri. De multe ori mi-am propus sa nu mai citesc, ca imi creste tensiunea. Eu mi-am luat-o de multe ori "in freza" din cauza sfaturilor mele pe aceasta tema, nu mai zic de insistentele cu alaptatul si am decis ca e mai bine sa-mi vad de treaba mea si sa-mi cresc copilul asa cum trebuie. Poate crezi ca sunt cinica, dar m-am saturat sa-mi dea peste nas persoane carora nu doresc decat sa le fie bine. Asta pe timpul meu si pe gratis. Ha! Sa mearga la ce medic doreste fiecare si sa dea bani pe consultatii, pentru a afla ca trebuie sa diversifice copilul la 3 luni, cu sucuri de citrice si alte tampenii. Am mai spus-o pe aici, dar cele mai apreciate sfaturi sunt ale bunicii si ale vecinei de la bloc, care a intarcat copilul la o luna pt ca nu crescuse "decat" 800g, care l-a diversificat la 3 luni pt ca avea 8 kile si nu se mai satura decat cu lapte...si multe asemenea.
In parte nu e vina lor, pentru ca inca sunt "colegi" care fac recomandari de acum 20 ani. Dar imi pun eu intrebarea: ce rost are sa intre pe net, sa vada si alte pareri, sa citeasca ghiduri internationale?! Daca nu isi pun macar un moment inrebarea: "oare o fi bine cum fac eu, daca vad ca 10 pareri suna cu totul altfel?"
Asa ca pe cat poti incearca sa iti protejezi nervii de comentariile sarcastice si acuzatoare ale unora, atata timp cat tu stii ca procedezi corect. Defapt, lumea nu intelege ca diversificarea tardiva nu este o alternativa la cea precoce, nici o moda de moment si nici o descoperire intamplatoare a vreunui ciudat, ci este un lucru necesar pt toti copiii.
Ai observat ca dupa ce a diversificat sugarul la 3 luni jumate, o mamica arunca cu pietre in ideile astea "inovatoare", macar asa de ciuda si ca sa se asigure inca o data ca a procedat corect.
Parerea asta a mea nu isi are locul aici printre colegi care stiu f bine cum sa procedeze, dar asa cum a spus si Sheann, nu putem sa intervenim noi intr-un subiect, asa pe nepusa masa.
Alina , mamica d-rei Anya (19oct.2005)
Sheannamp spune:
Alina, draga mea, felicitari pentru fetitza minunata care creste la tine in burtica! In legatura cu diagnosticul de placenta pravia ai incredere in Dumnezeu si multa rabdarea si cu siguranta va fi bine! Noi suntem aici si vom fi langa tine sa treci cu bine peste cele 28 de saptamani care ti-au mai ramas!
Te imbratisez cu mult drag!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pufymic/pufymic.jpg)
pufymic spune:
Anya20 multumesc mult pentru intelegere!Eu le-am zis ce am avut de zis....de acum n-are decat sa faca care cum crede de cuviinta....
Sheannamp am pus postarea ta si la bucurii....dar inca n-a aparut nici un comentariu pe marginea ei...
Va multumesc mult fetelor(la toate) de intelegere si scuze ca am fost off-topic aici...
Pupici!
Ioana de
Alesio Andrei(08.10.2004)&
Nicolas Mihai(17.09.2006) ----------
Fetele bune se duc in rai iar fetele rele se duc unde vor...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/megbeng/megbeng.jpg)
megbeng spune:
ce parere aveti despre mesajul asta?
quote:
Originally posted by ....
Inca ceva: la 50-60 grd mor virusurile, pe care eu le consider mai periculoase, pentru acestea nu sunt antibiotice ci doar antivirale, care nici nu au cine stie ce efect.
Intr-o noua acceptie americana, e f bine sa punem copilul in contact cu diverse medii mai mult sau mai putin contaminate, dar DUPA 6 luni, intr-adevar ii stimuleaza dezvoltarea unui sistem imunitar eficient. Stiu ca asa e bine, insa nu garantez ca pot face asta cu copilul meu.
![](al9leacer.gif)
![](al9leacer.gif)
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
![](floare.gif)
dma spune:
Servus Alina!
Am citit mesajul tau. Sunt fericita pentru voi ca o sa aveti o fetita! sa va ajute D-zeu sa fiti bine amandoua pe toata durata sarcinii. si mie imi sunt tare dragi fetitele si sper sa vina ziua in care voi avea si eu copii.
Am rasfoit niste carti de obstetrica ce am prin casa. pana luni cand merg la spital in prima mea zi de rezidenta incerc sa iti raspund din ce am citit, desi cred ca orice voi scrie aici deja te-ai documentat si tu. sigur medicul care iti urmareste sarcina ti-a spus mai multe.
Placenta praevia centrala e forma cea mai hemoragica din toate formele de placenta jos inserate, hemoragia rezultand prin dezlipirea placentei de pe suprafata uterului, deoarece uterul care e un organ suplu cu capacitate de destindere si de miscare(contractii) se dezvolta mai repede decat placenta, care e un organ mai rigid. Aceasta lipsa de paralelism intre dezvoltarea uterului si placenta, respectiv lipsa posibilitatilor de sincronizare a miscarilor segmentului cu cele ale palcentei determina dezlipirile placentare.
Pe perioada sarcinii exista contractii pe care gravida nici nu le perce, astfel ca aceste hemoragii sunt spontane, nedureroase, apar in plin repaus sau in somn si nu sunt prea abundente, cu sange rosu deschis, arterial. In aceaste situatii e indicat repaus absolut la pat si antispastice si progesteron, plus tratamentul anemiei. Poate sa fie o singura intamplare sa ai o pierdere de sange vaginal pe toata durata sarcinii, dar se poate sa si recidiveze. Important e ca daca se intampla sa mergi de urgenta la spital.
Placenta praevia centrala are in principiu indicatie pentru cezariana.
Consecintele hemoragiilor(in functie de perioada in care apar si de cantitattea care se pierde) sunt: anemie, soc hemoragic, posibilitate crescuta de a face infectii, sdr,Sheehan(sdr.de insuficienta hipofizo-tiro-ovariana prin necroza in lobul anterior al hipofizei), hipoxie fetala prin scaderea aportului de oxigen spre fat.
Sunt posibile si distociile de prezentatie.
Sfatul meu e sa fi linistita, sa iti urmaresti sarcina echografic o data pe luna sau in functie de cum te programeaza ginecologul tau, sa eviti efortul fizic, sexul, sa nu introduci degetele in vagin (tactul vaginal nu se practica decat in conditii de spitalizare si daca gravida e in apropierea termenului).
Pe masura ce mai aflu de la colegii mai mari ce sfaturi se mai dau in astfel de situatii o sa iti scriu.
Am incercat doar sa iti explic ca aceasta palcenta praevia centrala are un risc de hemoragie si sper sa nu fie cazul la tine.
Te pup! Sarcina usoara pe mai departe!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DianaR/DianaR.jpg)
DianaR spune:
Ioana, succes in lupta cu morile de vant! Eu la acest capitol nu prea vreau sa ma bag, inca am indoieli cu privire la daca am procedat bine cu propii copii ptr ca am tinut cu dintii de alaptat si i-am diversificat pe Vlad dupa 5 luni si pe Timi dupa 6 luni. Nu sunt eu cea mai in masura sa dau exemple personale, ptr ca am doi mati de copii care daca ar fi sa traiasca doar cu lapte ar fi minunat ptr ei, si amandoi slabuti de numa. Asa ca eu nu pot incuraja pe nimeni sa treaca prin ce am trecut eu si inca trec. Treaba lor, faca ce-o vrea, am mai incercat eu sa luminez mintile pe forum si a inceput sa curga cu rosii, asa ca m-am plictisit repede. Am citit si eu aseara pana pe la doua din raport pana am ajuns la curbele lor de crestere. Si cand am vazut ca dupa media lor fiica-mea ar trebui sa aibe la 8 luni 10 kg am zis pas, hai la culcare ca iar ma dau cu capul de pereti cand ma gandesc ca ea n-are nici 7. Ii ok raportul un pas inainte dar clar le prefer pe cele americane... Macar acolo copii mei sunt la limita inferioara nu subnutriti.
Alina, vezi ca fetele te incurajeaza, bucura-te de burtica si de odihna, ca dupa ce vine bebe vei tanji dupa momentele cand intarziai in pat pana la 10-11...Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06)