cine preseaza flori? (3)
Raspunsuri - Pagina 15
lbelciug spune:
ML, da, rama e de culoare visinie, in ton cu frunzele de iedera. Tabloul l-am daruit deja unei mamici forumiste care l-a indreagit la prima vedere.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
***Diverse utile pt bebici***
ML spune:
Ei, ce dragut! Sa se bucure de el, Liviana. Imi place culoarea ramei.
Te mai apuci de ceva?
Diana oare ce mai face? Hei, Diana, mai esti pe DC?!
"Live your life, do your work, then take your hat" (foto)
Ortansa spune:
waa,ce de minunatii.am intrat sa va intreb ceva,dar am ramas "blocata" la vederea tablouaselor voastre.eu n-am intrat aici, gandindu-ma ca voi preasati flori in ierbar si-atata tot,nici prin gand nu mi-a trecut ca puteti face asenmenea minunatii.sunteti extraordinare.
acum va cer si eu sfatul,intr-o mica problemuta "florala".fata mea are de facut la scoala un "recherche" despre o floare la alegere:culese date despre floare,blabla,imagini,flori presate-toate aranjate frumos pe un cartonas.dati-mi si mie idei:ce floare sa alegem,cum o presam si cum sa aranjam cat mai artistic pe carton.mersi
I've gt you under my skin
ML spune:
Ortansa cam o jumatate de idee de la mine... poate iti dau fetele restul...
Inteleg ca-i vorba de un colaj, oarecum... artistic?
As alege o floare, nu carnoasa (de ex. mie mi s-au presat destul de frumos zorelele, dar sunt deosebit de delicate si se pot rupe cand le iei dintre pagini. Fetelor le-au iesit bine panselutele si sa mai spuna ele ce... acum depinde si ce ai pe acasa...) si, dupa ce as lipi-o presata intreaga (eventual cu radacina, daca dna vrea asa), langa ea, undeva as trasa usor litera cu care incepe numele florii si as "imbraca-o" cu flori, frunzulite, fragmente de tulpinita, poate pe undeva si radacina, daca nu e prea mare.
Totul lipit pe hartie handmade (?!), din aceea cu bucatele de flori, frunze presate...
Se preseaza bine in cartile de telefon (eventual intre servetele), cateva saptamani, pana cand floarea sta teapana si nu se mai indoaie, cu greutate deasupra. Sa nu o pui in reviste cu foi lucioase ca mucegaieste.
Va rog sa ma corectati unde gresesc.
Si i-as mai face, eu , o poza, cauta poate o poezie despre, cam asa...
Vezi si aici cate ceva despre display sau "imbrcaminte":
http://www.bbg.org/abo/pressroom/garden/2007/img/2007neagrant.jpg
http://www.artfromnature.com/prints.html
http://www.lulu.com/content/163458
"Live your life, do your work, then take your hat" (foto)
Ortansa spune:
multumesc draga mea,mi-ai dat cateva idei foarte bune,plus ce ne mai gandisem noi sa facem-cred ca o sa iasa ceva frumos.problema e ca n-am atata timp la dispozitie pt. presat.o sa le presez atat cat pot ,macar sa tina pana vede doamna lucrarea:-).tot gandindu-ma ce floare sa aleg,mi-am adus aminte ca am vazut la o florarie niste crizanteme(asa cred ca se numesc) superbe grena si s-ar putea sa cumpar un ghiveci.acasa am o floare f. frumoasa,dar nu stiu cum se numeste.pe aici i se spune "ora 5" pt. ca se deschide mai pe seara.a mea este de culoare fuschia si e o planta care se tot intinde(nu chiar agatatoare) ,daca aveam ap. foto la mine o fotografiam.florile sunt asemanatoare cu cele de petunia,dar mai lungi.stiti cumva cum se numeste?
lbelciug spune:
Ma bucur ca ti-a placut, ML. Deocamdata nu mi-am mai propus sa fac ceva din PF, dar nu se stie niciodata.
Ortansa, nu te-as sfatui sa presezi crizanteme/tufanele sau alte flori cu multe petale asezate una peste alta. Contin multa apa si la presat mucegaiesc sau devin palide. Flori care se preseaza bine ar fi: margaretele, panselutele, trandafirii salbatici, viorelele albastre, iasomia, hibiscus. Daca nu ai timp sa lasi floarea la presat intr-o carte groasa, o poti "presa" la cuptorul cu microunde. Pune-o intr-o carte care nu-ti trebuie (se vor ingalbeni paginile) si da drumul la cuptor in rafale de 10 sec. Fa pauze ca sa se racoreasca si mai las-o 10 sec. Repeti pana se deshidrateaza complet. Cu design-ul vad ca deja ti-a dat un raspuns bun prietena noastra, ML. Succes si sa ne arati ce-a iesit! (sorry, dar nu stiu care e floarea "ora 5")
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
***Diverse utile pt bebici***
ML spune:
Ia zi, ai gresit ora Ortansa? O gasesti aici? M-ai facut curioasa si pe cea de la ora 5 n-am gasit-o:
http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=en&q=Four+o%27clock%2C+flower&btnG=Search+Images
Si eu am presat crizanteme ca Liviana si mucegaira toate.
Parca-mi vine sa ma apuc de o litera in hainute de fori, de fapt doua pentru fata si baiat...
Liviana sa mai dai pe aici daca ai noutati. La fel, Ortansa, te asteptam. Succes!
"Toamna, cu frunzele toate flori..." (foto)
Aldebaran spune:
Hei fetelor, lipsesc cateva zile de pe forum si va gasesc active, ce ma bucur!
Liviana, imi place mult tabloul inramat, si culoarea ramei mi se pare f. potrivita.
Ortansa, panselute neaparat! sunt cele mai usor de presat, nu risti sa se strice culoarea si sunt si foarte frumoase.Eu sunt mare fan al lor(na, ca vin si eu cu sfatul la spartul targului)
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2
Ortansa spune:
yay,ML imi vine sa te pup.aia e floarea mea:www.flickr.com/photos/scorius/152375082/" target="_blank">Mirabilis Jalapa.hehehe,si eu am cautat pe gugal,dar ce ti-e si cu fusul asta orar:-D-cu ora 5 nu gasii nimic si nu-mi trecu prin cap sa caut alte ore.
multumesc de sfaturi,f. buna ideea cu microundele.intre timp am aflat ca avem la dispozitie cam o luna.asa ca dupa ce sta ploaia si se mai usuca afara,ma duc sa culeg o jalapa:-)
sa va zic la ce ne-am gandit,poate imi mai dati idei/sfaturi:presam floarea,iar cand e uscata o plasez pe un autocolant transparent si suprapun inca un colant,a.i. planta e inchisa ca intr-un gemulet.decupez autocolantul si-l introducem in mijlocul cartonului,de unde am decupat o ferastruica si lipim marginile.vreau sa iasa ca o fereastra cu floare:-) apoi ma gandesc sa punem frunze uscate pe marginea cartonului,titlul poate il scriu din frunze/flori-desi mi se pare o treaba f. grea si migaloasa.pe langa gemulet scriu datele despre floare:-).am ales deja un carton simplu-ivoriu.
ps-si mie-mi plac panselutele,dar nu am mai vazut pe la florarii,iar eu nu am.am vazut cat de bine se preseaza si tin minte ca si eu presam panselute cand eram mai "tanara" printre foile cartilor ce le citeam:-)credeti ca floarea mea jalepa s=ar presa bine?tulpinile is cam groscioare.poate presez doar flori si frunze/ce ziceti?
Aldebaran spune:
Ortansa, e super ideea ta cu auotocolantele. Eu facusem niste semne de carte asa la un moment dat insa nu ma gandisem la "ferestruici", sa stii ca se pastreaza f. bine.
Floricica asta care se numeste jalepa am presat-o si eu (nu stiam cum se numeste,cred ca asta era, nu-i asa ca e ca un tufis cu multe flori?) dar numai floarea propriu-zisa fara funze si fara tulpinai. E destul de fragila presata, trebuie sa ai grija cand o manuiesti ca se rupe usor.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2