Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (67)
Raspunsuri - Pagina 21
Dia1609 spune:
azi iar avem o zi grea - ii tare agitat copilul, nu stiu de ce...
v-am zis eu ca micutza mea ii haplea rau... azi m-am lamurit: i-am facut de dim. o proba a suptului ca de 2 zile copilul meu sugea tot cate 3-4 minute dupa care parea satula... si m-am cam speriat ca nu mai mananca....nah, si azi dim., dupa 4 minute de supt, avea inghitite 110 ml......nici nu ma mir ca ne doare burtica daca mancam in ritmul asta...ziceti-mi si mie ce sa fac sa temperez copilul sa suga mai potolit... pliiiiz.....chestia e ca am cate 7-8 canale din care tasneste laptele la fiecare san.... e vreo solutie?
am uitat sa va spunem ca azi avem 3 saptamani fix :D
Dia
de
Oana
cristina1974 spune:
Dandusa,iti intorc pupiceii....pentru tine si cea mica.Iasmina deja se simte mai bine,tuseste mai rar,in reprize,insa e mai aiurea noaptea.o sa treaca si asta, am trecut noi de mai multe ori prin asta si am scos-o la capat pana la urma.Asta e, gradinita.....
Madaluta,bine ai venit acasa!
Iti spun si eu sa faci dusuri calde sau sa inmoi un prosop in apa fierbinte si sa-l pui pe sani.Si repeti oeratiunea de cateva ori,ca prosopul se raceste destul de repede.Dupa aia, incepi un masaj usor al sanilor,fara sa apesi prea tare,iar dupa aia incerci sa tragi cu pompa.Crede-ma ca tine.Eu, cand mi-a venit furia laptelui, plangeam cu lacrimi cat pumnul si faceam asa. Durea de simteam ca fac pe mine,insa am procedat asa cum ti-am spus si in doua zile au trecut durerile alea mari.Lapte categoric ca ai,insa canalele sunt infundate, deocamdata.Aaa,si dupa ce reusesti sa storci ceva, cat mai des posibil,bea niste ceai de stimulare a lactatiei,trei-patru cani pe zi,si ai sa vezi rezultate. Eu asa am facut,iar acum din sanul stang scot cam100-120ml la un stors, iar din dreptul cam pana in 50 ml,si asta la vreo trei ore sau chiar mai putin.Ai sa vezi ca asa va fi si la tine.Succes mult si multa tarie sa treci peste dureri.
Roxanica2006,am lapte la greu, e adevarat,insa uite ce am auzit azi,de la health visitor,care a venit sa ne vada pe amandoua: cica laptele matern, fiind produs natural, se digera extrem de repede.De aici vine nevoia asta a fetitei de a manca asa de des.Faza e ca noaptea, daca ii dau piept si se trezeste si plange asa de des, trebuie sa stau iar cu ochii pe pereti,si iar ajung zombi.Am hotarat sa-i dau toata ziua lapte matern, iar noaptea ii dau formula,ca asa doarme bine, se trezeste cam la patru ore, exact asa cum scrie si pe cutia de laptic praf. in felul asta se odihneste si ea si nu ajunge sa planga si de oboseala, si pot si eu sa fiu om normal,ca inainte, primele doua saptamani, ma uitam in jurul meu ca matza in lemne,nici nu stiam cum ma cheama de obosita ce eram.
Va pup acum pe toate si sper sa mai intru un pic mai tarziu.Azi am de rezolvat si niste treaba la firma,insa sper sa am un pic de timp si mai tarziu,sa va citesc.
Pupicei la toata lumea
Cristina, Iasmina Timeea si Georgia Helia
cristina
dandusa spune:
DIA,
eu zic sa te mulgi inainte de alaptat si in felul asta nu va mai curge pe opt canale laptele,bb va suge mai putin si mai mult timp.Asta cred eu...
Nu ti-a iesit cu pozele la semnatura?
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta 
poze dandusa
La baita
alexandra_25 spune:
Buna seara fetelor....!
Iar sunt pe fuga...ca si de obicei...nu?
Yagmur....felicitari mamico...

....sa-ti traiasca bebe Luca...sa creasca mare si frumos...si sa fie la fel de curajos ca si mami...
....refacere usoara...!
...dianocica...

Aelita....
...
Somleac...am admirat si eu pozele tale...sunt superbi copii tai...sunteti o familie frumoasa...
...tu esti din Arad?...acolo am terminat eu facultatea...am stat 5 ani...
Dandusica...
....bb Mark a fost cuminte azi noapte dar tare ma tem eu ca la noapte se lasa iar cu plansete....De Kokorina nu mai stiu nimic acum recent...ultima data am vb saptamana trecuta...era tare ocupata cu harbujeii si a zis ca-i rapesc tot timpul si nu mai are timp de altceva...dar sunt bine!
Aka....

..nastere usoara!
Bun venit acasa mamicilor....si bebeilor....!
Miro...sa dea DD sa fie karinutza bine.....

Roxanica...
...satmareanco...
Am fost si eu azi la control....totul e ok...dezlegare la
..mai peste 3 saptamani....mai rau de Marius....
Apropo de papa...Danita....mie mi-a zis pediatra sa mananc aproape orice...pentru ca trebuie sa-i obisnuiesc stomacelul de pe acum..
Madaluta..nu ai folosit garmastan?...mie au inceput sa mi se faca rani in spital si dupa ce m-am dat cu crema inainte de fiecare alaptat si dupa,mi-a trecut si nu mai am probleme...saracutza de tine...cine stie ce dureros e...
Panaa....
...sa cresteti mari si frumosi si papaciosi...
Si noi facem maine o luna....chiar noi am nascut la o zi distanta...
Gata am fugit la rasfatat....v-am 
..pe toate...!
alexandra
de
Mark Andrei
poze cu Mark
poze
m_monique spune:
am si eu un moment liber, pana se trezeste seful.
cine actualizeaza in lista? pe puiul meu il cheama Andrei.
se pare ca incepe sa-mi treaca febra laptelui. acum sunt laptareasa sefa.
andrei e mancacios. la spital i se spunea grasu mancaciosu.
azi dimineata ne-a cazut buricul.
Andrei
Nunta noastra
m_monique spune:
nu mai am timp sa stau de vorba cu voi. cand doarme el trebuie sa ma odihnesc si eu. e cumintel. sper sa ramana tot asa.
si din cauza epiziotomiei nu pot sa stau pe scaun.
vreau sa le felicit pe cele care au nascut, si sa le urez nastere usoara celor care urmeaza.
Andrei
Nunta noastra
Laura13 spune:
salut fetele!
a venit florin si a rezolvat problema... nu era sparta teava era numai iesita din imbinare. bine ca am rezolvat-o!!
miro avand in vedere ca acum ii dai exclusiv san poate sa aiba scaun de 8 ori pe zi sau o data la 7 zile. este normal oricum (asa spun cartile si doctorii pediatrii pe care i-am consultat eu). dar noi nu am avut inima sa il lasam atatea zile, noi ii puneam supozitor o data la 3-4 zile. dar poate ca de azi incolo se regleaza si bebelusul meu.
madalina imi pare tare rau ca ai probleme. nu stiu cum sa te ajut. pt ragade: garmastan sau bepanten. mai spunea cineva ca se da cu vit A pe sani si ii prieste. pt canale infundate asta stiu si eu: incearca ca il pui la san sa traga tot tot tot. eu n-am avut decat niste noduli si asa am scapat de ei.
pupicei!!
Laura
lui
Daniel
Poze Daniel
Dia1609 spune:
dandusa, 
oricum ma mulg inainte, ca altfel se ineaca de la prima gura.... mulg cam 20-30 ml inainte de fiecare supt... tot degeaba .... si daca nu ar fi asa de haplea... am zis ca o filmez si o pun pe forum sa vedeti si voi cum se repede la tzitzi, de zici ca e nemancata de 3 zile...
...poate se rushineaza si nu mai face asa ![]()
Dia
de
Oana
poze Oana
Laura13 spune:
dia asa face si al meu. la primele 3-4 guri da drumul la san ca sa respire ca altfel se ineaca. si totusi al meu nu ia foarte bine in greutate. u ma tot gandesc ca poate n-am lapte suficient, dar daca vine asa... buluc, nu stiu ce sa zic. mai ales ca al meu doarme noaptea cam 4-5 ore intre supturi.
Laura
lui
Daniel
Poze Daniel
dianocica spune:
madaluta bine ati venit! nu-l lasa mai mult de 15-20min maxim odata/un san. dupa aia poti sa te speli pe cap cu lapticul ca n-o sa mai poti de rani....si cum simti ca ti se intaresc sau infierbanta sanii te mulgi. neaparat!
dandusa
sa va spun de al doilea cadou facut de dmic.la mine in brate, 2 ore,
hai ca ma cheama...
diana
fericita de bb davidutz