Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (67)
Raspunsuri - Pagina 20
roxanica2006 spune:
Madaluta, bine ati venit acasa, tu si puiul tau! Sa fiti sanatosi si fericiti!
Sa stii ca si eu eram la fel de disperata ca si tine, cu laptele, insa situatia ta e mai buna, David al meu refuza categoric sanul si sunt nevoita sa ma mulg si sa-i dau cu biberonul. Obtin max 100 ml pe zi, deci putin pentru nevoile lui.
La tine insa, daca Darius suge o ora la un san eu cred ca-i vine laptic, altfel s-ar plictisi si ar renunta rapid. Daca ai rani incearca niste mameloane artificiale pana se amelioreaza situatia.
Fetele care alapteaza o sa-ti dea cu siguranta sfaturi mai bune, dar ideea e sa nu disperi, ca atunci chiar pierzi tot lapticul. si eu am plans pentru ca nu pot alapta, le-am innebunit si pe fete cu vaietele mele, dar asculta-ma situatia se va imbunatati si va veti linisti si tu si Darius si totul va intra pe fagasul normal.
Multa putere si bucura-te cu toata puterea ta ca esti mamica!
poze David Mihai
ROXANA
si
DAVID MIHAI
dandusa spune:
MIRONA,
sanatate multa bebelusei ,ai sa vezi ca totul va fi bine.Pe cind eram si eu bebelus,am avut ceva probleme dupa o convulsie urita si pina la 7 ani mergeam trimestrial sa-mi faca EEG,ma verificau sa nu cumva sa ramin cu ceva sechele la cap...,a trecut si acum sint bine,sanatoasa...,cred!!!
Mai facem si noi haz de necaz,sintem alaturi de tine si stiu ca pentru tine insemnam mult,nu?
RALUCA,
sanatate multa Adinutei din partea noastra,sa dea Domnul s veniti cu bine acasa pina de Craciun,tinem pumnii
AELITA,
ce imi plac filmuletele bebelusei.Si eu mi-am facut unul in a 9-a luna,dar bb meu nu se misca asa tare...,am pindit-o mult timp ca sa prind si eu ceva dragut.A ta este foarte activa,seamana cu mami ,cred...De rochite n-ai mai zis nika,nu mai faci?
ALEX,
ce mai stii de Kokorina?Tu erai mesagerul nostru si ma gindeam ca poate ati mai vorbit.Mark ,mai plinge?
LAURA,
eu spuneam ca se poate face totul cu o mina,dar ce legatura are cu apa..Ce vrei sa te acuzi pe tine ,pentru ca ai gasit apa sub dulapuri?Stai linistita,vine tati si rezolva situatia...,mai bine verifica sa nu se fi spart vreo sticla in dulap si sa curga de acolo,nu?
Lasa morcovii deoparte,fii mai curajoasa.
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta 
poze dandusa
La baita
Mirona spune:
madaluta bine ai revenit printre noi. Felicitari si sa-ti traiasca Darius Cristian si sa va aduca numai bucurii.
Mi-e mi-au trecut ranile cu bepanthen. Pt canale infundate foloseste pompa de san si inainte de ai da mititelului lapte praf - cand e infometat - pune-l la san, chiar daca numai pt 5 minute - lasa-l sa traga - e cea mai bun pompa de muls.
Si noi am inceput cu san si completare si uite ca acum la 6 saptamani bebelina imi refuza biberonul si papam doar san.
Eu am baut ceai combinat de chimion cu anason. Acum beau ceai de la fares - de stimularea lactatiei si am mai luat si galactogyl - dar asta cica nu face bine la toata lumea. La mine a functionat. Mai sunt insa multe alte cai de a-ti produce lactatia - vb cu pediatrul.
Miro si Karina Ioana 1,2, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita
Laura13 spune:
am descoperit de unde vine apa: e sparta teava care intra in caloriferul de la bucatarie. si uite asa nu mai merge centrala. nu avem caldura si m-am apucat de bocit!!!!!
Laura
lui
Daniel
Poze Daniel
panaa spune:
MADALUTA In primul rand, trebuie sa incerci pe cat posibil sa te relaxezi, in general, cand alaptezi si cand te mulgi, in special...Lipsa laptelui? Eu zic ca daca bebe suge: ESTE LAPTE. Mai putin, dar este. Incearca sa bei fie ceai de chimion+anason, fie baby calm (impusti 2 iepuri deodata: lactatia si colicii).... Iar pentru rani, continua cu garmastan - daca iti face bine, daca nu incearca cu bepanthen si pe deasupra, ia-ti aparatoare de silicon pt.san.... Sper sa-ti fie de folos ceva si problemutele tale sa dispara si sa te bucuri din plin de tot si de toate!!!
Mirela
Ana Mihaela
poze ana mihaela
RUXMAX spune:
MADALUTA
asculta la mine ca am patit exact ca tine, vreo 5 zile dupa nastere:
1: pune comprese cu apa f calda pe sini
2. lasa bebele macar 5 min sa traga, desi stiu ca doare ingrozitorr
3. Ai lapte, e in tzite blocat!!!
4. Canalele sunt infundate dar compresele vor face laptele sa curga
garantat in max 3 zile va curge laptele, putin-putin si ranile se vor micsora
5. da-i ceva lapte praf pina se declanseaza secretia naturala
6 Nu dispera!
ruxmax
Mirona spune:
FETELOR - va multumesc tuturor ca sunteti alaturi de noi - speram sa fie totul bine si la urmatorul control (in februarie).
dandusa
tnx.
quote:
Originally posted by Somleac
Miro cu atat mai mult ar trebui sa alaptezi la cerere. Alaptatul la cerere ajuta dezvoltarea neuronala a copiilor.
Na hai ca-s mai rau ca o soacra. Cred ca mi s-a pus pata pe tine. Nu mai zic de acum incolo nimic.
Somleac
lasa papa - ca e bine pusa. Da-i inainte ca avem multe de invatat de la tine. Merci mult ca te interesezi de noi. Azi i-am dat la cerere - deci am uitat si de biberoane si de ceai - numa cu tzatza in gura.
Totusi nu depasim 30 minute la san.quote:
Originally posted by Catalina
Mirona, deci chestiunea asta la fetita ta e de la circulara? Ca si al meu are, i-am descoperit-o acum vreo 3 saptamani. Nu stiam ca poate avea si astfel de efecte ...
Catalina nu e neaparat necesar sa aiba urmari. Noi nu am avut deloc circulara in sarcina - aveam grija sa intreb la fiecare control. In travaliu bebelina si-a pus fularul - insa a fost prea strans. Stiu multe cazuri cu circulare, chiar cu dubla - care in travaliu si-au scos-o sau chiar daca s-au nascut cu ele - nu au avut urmari - asa ca nu dispera.

danita eu nu am lista de craciun pt papa - dar ceva ceva tot o sa gust - chit ca stau apoi cu sticla de bonisan in gura fetei. Nu voi exagera in schimb - cele clar interzise ... le las deoparte.
Miro si Karina Ioana 1,2, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
dandusa spune:
CRSTINA,
sanatate multa Iasminei si multi pooopici la toate trei de la noi
CARLA,
ce frumos vorbesti tu de tati vostru...,asa si trebuie ,chiar daca greseste este normal sa-l lauzi,ca altfel fugeee si nici ca mai vra sa te ajute.Bravo
MADALUTA,
nici nu stiu cum sa te sfatuiesc.Eu alaptez,dar nu am avut nici una din aceste probleme cu care te confrunti tu.Canalele stiu ca se desfunda ,daca stai mult sub jetul de apa calda (nu fiarta) si apoi te mulgi.Masezi sinul de la stinga la dreapta si apoi de sus in jos ,fara sa-ti fie mila si apoi pui pompa sau tragi tu cit poti sa iasa lapticul.Operatiunea asta trebuie facuta cit de des poti.
Pentru sfircuri fetele poate stiu mai bine,dar pina atunci,poti incerca cu mamelon de silicon,cum zice si Roxanica.Si tot ca ea,te sfatuiesc si eu...,sa nu te stresezi,este probabil foarte greu si tu stii mai bine,dar trebuie sa fii calma si sa ai grija de lapticul tau pentru bebelus.Va pupam tare pe amindoi
Dandusa,mamica de Crina Maria(1nov2006)
poze crinuta 
poze dandusa
La baita
panaa spune:
Astazi facem si noi O LUNA!!! 

Am fost sa ne cantarim, masuram, control de rutina..... Avem 4300gr. Deci am luat de cand am iesit din spital aproape un kg, 940gr. Sunt suparata pt ca a masurat-o si n-are decat 55 cm. Si mi-a zis ca este imposibil sa fi avut 54 de cm la nastere......Adik au gresit cei din spital, nu s-a nascut asa de lunga....."poate cel mult 51-52 cm".....IDIOTII!!! INCOMPETENTII!!! bINE CA AM LUAT IN GREUTATE, CU TOT CU STARILE DE VOMA.....Intr-o sapt a luat aproape 300 gr.....Eh, asta este.....
Mirela
Ana Mihaela
poze ana mihaela
Mirona spune:
quote:
Originally posted by Laura13
miro noi foloseam un supozitor taiat in 4 pe lungime, pe care apoi il rotunjeam in mana calda. kara are probleme cu scaunul?
Lauralui
Daniel
Poze Daniel
Laura - deci tot i-am dat bine - tot o patrime - doar ca a mea fu mai groasa. Ups - bietul fundic al fetei.
Da - avem ceva probleme -minore zic eu. De la mixt san + milupa am trecut pe mixt san + nan - apoi inapoi si acum exclusiv san.
Fata e data peste cap si de la a face 4-5 kk pe zi - nu mai face nene decat unul singur si ala chinuit si se indeasa fata mea de nu mai stiu ce sa-i fac.
Aseara am indraznit o patrime de supozitor si azi mi-a tras o productie ... de a trebuit sa schimb toate tzoalele de pe ea. - ca a da si pe afara din scutec.

Sper sa-si revina. Oricum nu am de gand sa-i bag supozitoare de fiecare data. Maxin de 2 ori pe luna. Sper sa nici nu mai fie nevoie.