Fetelor, va multumesc mult pt. raspunsuri si pt. suport. Vad ca nu sunt singura care se plange de aceste dureri. Chiar aseara am avut o asemenea criza, incat deabia mai mergeam. E adevarat ca am mers mult pe jos, stiti cum e cu cumparaturile de craciun. Ah, Doamne, vine CRACIUNUL, va dati seama?
Fetelor, aceasta este o "boala" denumita in engleza "Plantar Fasciitis" sau pe romaneste "Fasciita Plantara" care apare la gravide in urma cistigarii in greutate si presarii oaselor care formeaza bolta piciorului, deformind-o, implicit afectind muschii, ligamentele si acel tesut de conectie ce se cheama "fascia". El este raspunzator in mare parte de acele dureri ca de ace...
Exista tratament, nu trebuie sa disperati. Nu am timp acum sa explic in amanunt..Dati cautare pe google dupa denumirea afectiunii si vedeti ce este si cum se adreseaza.
Cel mai simplu si la indemina exercitiu este sa luati o minge de tenis si sa calcati pe ea puternic ca si cum v-ati masa talpa piciorului in toate directiile. Citeva minute zilnic la ambele picioare.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.
Si daca ai platfus, fuguta la ortoped sa-ti dea "orthotics"!!! (suport special pentru talpi)
E absolut obligatoriu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.