cine si-a construit casa singuri fara firme

cine si-a construit casa singuri fara firme | Autor: ionelaf

Link direct la acest mesaj

as dori sa incep din vara sa ne incepem sa ne construim o casa c-am de 100 mp dar fara sa ne angajam o firma de constructii nu ne permitem.
Avem cativa muncitori care cu asa ceva se ocupa din jud Giurgiu dar as dori sa stiu c-am la ce suma sa ma astept cu materialele
cati mc mi-ar trebui pt fundatie? fundatia prefer sa fie rezistenta
daca a-ti contruit cum a-ti inceput? mai tineti ceva minte de preturi,, noi am vreasa facem doar parterulcaci etj 1 nici nu visez v-om face fundatie tare caci vom dori pe viitor si etaj dar momentan doar parterul sa scapam de chirie:(
Stiti ceva de teren intravilan agricol ce acte sunt necesare si taxe pt 300 mp ca sa-l scot d\in circuitul agricol sa-l facem contruibil?
va multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Ionela, dar tu ai deja terenul? Asta e important sa fie construibil, sa ai acte ceva de genul asta, ca dupa am sa te invat eu ce sa faci, ca eu abia acum am terminat de construit o casa parter plus etaj. Cam au facut toti scoala( muncitorii) ca nici eu nu am avut bani de firma, dar pana la urma a iesit bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Cicina, noi avem deja un teren si m-ar interesa si pe mine cam cat a costat la voi constructia si cum ati facut. Suntem in dubiu daca sa cumparam un apart sau sa construim, dar vazand care sunt preturile la apart cred ca vom prefera asa noastra.

Merci de raspuns.

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Danyela, preturile acum sant altele, ca vezi si tu cu zi ce trece se scumpesc toate. Dar dupa parerea mea, merita sa faci un efort sa-ti costruiesti, sa nu mai ai probleme de bloc. Mama mea care a trait o viata intraga la bloc, acu ca sta la casa nu s-ar mai intoarce neam.
Acum depinde unde ai teren, si daca e intravilan, daca poti obtine autorizatia de constructie.Ca pe urma am sa te invat ce sa faci fara firme, te incarci cu multa energie si putere sa suporti, dar va fi bine pana la urma.
Trebuie sa fi in regula cu actele ca de la 1 ian se vor schimba multe si nu e bine sa risti. Daca esti bine informata nu are nimeni ce sa-ti zica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marusia spune:

Draga mea ,o casa de 100mp,chiar de-o faci in regie proprie,tot ai nevoie de proiect.Intai PAC(proiect autorizatie de constructie) si apoi completat cu detaliile de executie si o antemasuratoare.Cat costa executia unui proiect difera de la un proiectant la altul.Cat despre ce cantitati de materiale ai nevoie,depinde de ce fal de casa faci.Modul cum se executa fundatie este esential...si de ce fel de fundatie ai nevoie stabilesti cand stii ce fel de teren de fundare este si ce sarcini va suporta acea fundatie.Cand vii cu detalii ,iti voi putea da siun pret estimativ.

Mergi la inceput

Normal ca astea vor fi inscrise in proiect, dar fata vrea sa ridice casa fara firma d econstructii, ca de fapt astea te duc la costuri mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

fetelor,
vreau sa va intreb si eu ceva. am auzit o barfa ca din 2007 nu se mai poate construi fara firma, adica cu particulari ci tb, prin lege sa construiesti (obligat) cu firma de constructii. stiti cumva daca e adevarat?
va multumesc anticipat si sarbatori fericite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Din cate am auzit si eu,cam asa e,pentru orice lucrare trebuie garantie,si lucratul cu echipe fara contract nu poate sa asigure nicio garantie!Eu zic ca e mai bine asa,mai ales pentru cine nu se pricepe f. bine si nici nu prea are timp de urmarire de santier!Pentru cine are experienta in constructii ,probabil e mai rau asa!

Mergi la inceput

Asa ar fi normal, dar stai linistita ca si firma fiind tot prost lucreaza, chiar daca isi asuma responsabilitatea. E greu sa gasesti pe cei care lucreaza ca la carte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marusia spune:

Cicina...am inteles ca vrea sa execute in regie proprie lucrarea,numai ca datele pe care le da sunt putine,pentru un pret estimativ.Doar suprafata ...dar pretul e dat si de alte detalii:subsol(daca face ,sau nu),nr.bai,tip de acoperis,racorduri,tipul de materiale,compartimentari.Trebuiesc mai multe detalii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

fetelor,
va multumesc pt raspuns
acum, vorba barbatului meu- romanii sunt prea inventivi ca sa nu gaseasca ei o solutie sa ocoleasca legea
oricum o sa citesc si eu legea sa vad daca chiar nu exista lacune, pt ca sincera sa fiu asta mi se pare o mare aberatie, dar enfin- o sa vedem
inca o data multumesc pt raspuns si va pup

Mergi la inceput