Ma luminati si pe mine? -jocuri de societate
Raspunsuri - Pagina 2
josefine spune:
quote:
Originally posted by AbraMack
Josefine, stii cumva unde pot gasi regulamentul pentru Rentz, in limba romana? Multumesc! E o idee...
AbraMack si a ei... astrala!!!
http://www.babiesonline.com/babies/a/astra/
l-am gasit aici , dar sa ai rabdare sa frunzaresti pe topicul respectiv. in alta ordine de idei, mi-am amintit de twister, un fel de matze incurcate. asta nu stiu daca e in romania. mai poti juca si sudoku. sau tzintar.
miris_ spune:
va rog, imi puteti spune niste jocuri de carti (si regulile de joc) pentru copii? ceva ce se poate juca cu copiii de 5-8 ani. mi-am amintit de ... "razboi". nu stiu daac asa ii zice, dar impart toate cartile la cati jucatori suntem, si fiecare da jos cate o carte, cea mai mare le ia pe toate cele de jos. daca sunt carti egale, e razboi intre cei care le-au dat, si vor da jos un nr egal cu cel al cartilor lor pt care...s-a iscat razboiul. la fel, cea mai mare ia tot.
as mai vrea sa ma joc cu ei si altceva, si sa ma joc si numai cu copilul meu, dar nu mai stiu ce. nu mai stiu tabinet, popa prostu'... mai erau cateva jocuri pe care le jucam in copilarie, dar.... nu le mai stiu.
Cristina si Mihnea Stefan
In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...
monica-elizabet spune:
miris(ma bucur sa te intalnesc...)
am sa incerc sa-ti raspund desi nu sunt sigura 100 la 100 de ce o sa spun.
la Popa prostul se aleg perechi de carti( trefla, inima rosie, inima neagra, romb)pentru fiecare jucator cate o pereche si un "popa" se pune singur fara pereche...se amesteca cartile si se impart la toti jucatorii. fiecare jucator are in mana 4 carti unul o sa primeasca o carte in plus si acela incepe jocul. se "urmareste" sa strangi in mana o "pereche de 4 carti" si sa o pui cat mai repede jos. cine face cel mai repede o pereche si reuseste sa puna cartile jos(cu fata in jos si fara sa se intoarca vreo carte pe "fatza") este castigator iar cel care le pune ultimul i se spune popa prostul si cel care castiga ii da o porunca.
fiecare jucator pune jos cate o carte(de care considera ca nu are nevoie in "strangerea" perechii)si cel care urmeaza sa o ia pune si el o carte jos(inainte sa ridice cartea pusa jos pentru el)si se tot rotesc cartile intre jucatori pana cand unul dintre jucatori reuseste sa stranga o pereche si sa o puna jos.
monica
miris_ spune:
buna, monica! iti multumesc pentru descrierea jocului. il jucam cand eram mica, dar l-am uitat. o sa ii placa tare mult piciului meu, si prietenilor lui. abia astept sa stau acasa, in concediu, de sarbatori, sa ma pot juca impreuna cu el/ei. pe mine ma relaxeaza joaca impreuna cu copiii, imi place sa ne jucam tot felul de jocuri, si ramasesem in pana de idei. mi-ai fost de foarte mare ajutor.
Sarbatori Fericite! toate bune!
Cristina
Cristina si Mihnea Stefan
In lucruri simple ma regasesc si cand zambesc si cand traiesc si doar o clipa imi e de-ajuns sa visez...