Suceava 14- Sarbatori in Bucovina!!!

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Buna seara fetelor,

Greu ma apuc de scris pentru ca, vorba unui cantec " am o lene de ma doare"> Seara dupa ce pun fetele in pat nu sunt in stare sa mai fac nimic. SI noaptea trecuta m-a chinuit putin si stomacul asa ca sunt obosita si ca sa fie tacam complet maine trebuie sa ma duc la inventar la magazie (la servici).

OK, deci cu olita am stat cam asa la fete:
Ana - nu am fortat-o deloc si nu avea un an cand statea pe oala numai ca a durat pana pe la vreo 2 ani ca sa ii scoatem scutecul de zi (ii puneam totusi cand ieseam ca era iarna si era mai sigur) si noaptea. Scutecul de noapte am putut sa il scoatem cand am scos sticla de noapte. De suzeta am dezvatat-o pe la 1.5 ani, dar am avut grija sa nu o foloseasca decat la somn asa ca nu era chiar f dependenta de ea si a fost relativ usor.
Daria: Daria de la 1.6 ani nu a mai avut scutec nici de noapte si nici de zi. A fost 100% meritul ei si "decizia"ei. Nu am facut nimic deosebit. Pur si simplu a inceput sa se ceara peste zi iar scutecul de noapte era uscat dimineata asa ca l-am scos de tot. Ok, exceptie fac iesirile mai lungi in oras pe vremea asta ca sa nu riscam nimic. Cu Daria am insa urmatoarea problema: nu vrea sa fac pisu decat la oala, adica, daca mergem la cineva si vrea pisu nu vrea deloc sa faca la wc, nici daca o pun pe el nici daca o tin deasupra. De asemenea, daca se intampla sa fim prin parc si se cerea la pisu degeaba ma duceam in tufe cu ea ca nu face si pace. Una peste alta ne-a fost de mare ajutor ca din iunie incoace nu am mai cumparat scutece.
Daria o copie pe Ana in tot ce face, chiar eram la oradea cand am observat ca tot repeta ceva si ne-am dat seama ca a invatat poezia Anei de la gradinita. O zice asa de comic. Vorbeste cu jumatati de cuvinte dar face fraze fara probleme (eveline te rog sa nu te superi ca o laud, please). Cand suntem in masina si stam la semafor le zice celorlalti soferi din fata noastra:"ce 'aci bai, hai epede? ce tai?" (ce faci bai? hai mai repede, ce stai?).

Meg, mai de asteptat ceva pana la serile romantice de dinainte. De fapt, nu e obligatoriu, daca bb va fi linistit si cuminte veti avea timp si de tandreturi.
Ramonama bucur pentru tine, sa fiti sanatoase si sa va bucurati unii de altii.

Mai as ma scrie dar am intepenit pe scaun. Va pup pe toate. Cred ca am sa adorm in drum spre perna.

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Si da Meg...sunt "orange"...

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Mai fetelor, dar ati scris ceva, nu gluma!
Meg, la mine nu a mai fost cazul de 8-9 luni, am nascut la 33 saptamani deci nu te pot ajuta cu sfaturi. Dar puteti incerca si voi ceva mai "soft' sau, macar niste mangaieri, ceva tandreturi macar.
Daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca eu nici acum nu am intrat in ritm normal. Vorba sotului meu, noi facem sex ca la Caritas, adica de 8 ori in 3 luni. ha, ha, ha.
Motanel, cu ginecologii si eu sunt de parere ca e mai bine in Iasi daca se poate, sau , daca ai bani, la Bethesda , la Bolohan sau la Savescu.
Cu olita, la 2 ani cand am inceput serviciul, soacra mea a inceput incet , incet sa elimine pampersul, prima data ziua si apoi, cand vedeam noaptea ca nu se unda deloc, l-am eliminat complet. Nu va stresati si nu stresati nici bbii. toate la timpul lor.
la noi a fost mai greu cu suzeta, dar intr-o zi a aruncat0o pe geam la catel , a mai miorlait o seara-doua, apoi a uitat. deci a trecut si hopul asta.
Mai, nu mi-ati zis daca sunteti optimiste sau pesimiste (euro) si nici cine se mai apuca de bb nr.2. Parca am nevoie de curaj .
Hai, cine se mai inscrie anul acesta?
Oare de ce nu dorm eu la ora asta?
Noapte buna si vise placute!

Crengu, mami lui Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Bine ai venit Motanel!Sarcina usoara!Fetelor, ce scrieti voi ?eu ca sunt mai batrana pot sa va zic ca am avut trei sarcini si de fiecare data cate un burtoi...su nu am avut probleme in ceea ce priveste...doar trebuie sa aveti putina vointa....

Redati-mi viata!

Putin cu putin se aduna marea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

crengu, nu pot sa ma declar nici euro-optimista nici sceptica..in marea mea nesimtire ma intereseaza prea putin problema ..nu cred ca viata noastra se va schimba radical, vor fi si schimbari in bine dar si in rau..depinde in ce fel te afecteaza.

recunosterea diplomelor in UE pentru mine e un avantaj, de ex, chiar daca acum nu am ganduri de plecare...macar stiu ca daca la un moment dat o sa vreau sa fac pasul asta se va putea, fara sa o iau de la capat cu examene pentru echivalarea facultatii.

astept cu interes ieftinirea electrocasnicelor despre care se tot vorbeste.

aplicarea unor norme foarte stricte de igiena a alimentatiei, desi buna ca principiu, cred ca o sa ne cam darame economia si cred ca multi tarani, din greu o sa o duca si mai greu..chiar aseara era un reportaj despre branza de oi din zona sibiului..o sa ajungem sa mancam si branza cu gust de plastic si sa dam pe ea de 5 ori mai mult, parca vad! valabil si pentru lapte si legume, desigur..nu zic in nici un caz ca e ok sa prepare taranul branza in strachina in care se spala si pe care accidental o mai linge si cainele, dar ma tem ca se va ajunge f departe cu niste restrictii...

cica o sa creasca salariile medicilor(si ale altor categorii,da de astea am tot auzit vorbindu-se in ultima vreme) ca sunt jenant de mici fata de cele din UE..astept sa o vad si pe asta!

ce m-a intristat a fost articolul www.cotidianul.ro/index.php?id=44&art=10231&cHash=3a554928d9" target="_blank">asta....sunt in josul paginii si niste comentarii destul de pertinente de-ale cititorilor..e cam aceeasi problema ca si cu branza de oi.

asa, si despre sex..da, de giuguleli si tandreturi am parte berechet, desi acum, sincer, nu sunt o prezenta asa placuta goala-n pat, ca de vergeturi pe fund nu am scapat si nici celulita nu m-a scutit.cu sexul e f greu (am incercat..) pentru ca acum cantaresc mai mult decat george si ne raman disponibile tot mai putine pozitii...eu pe spate - exclus ca nu pot sa respir, eu deasupra iar nu merge ca-l strivesc (cu burta)..iar in alte pozitii in care era foooooooarte misto inainte ar merge, da dupa atata timp ma aprind eu atat de tare incat ma ia cate o contractie zdravana si ne e cam teama sa nu-l grabim pe bebe... (nah, hai ca mai sincera de-atat nu puteam fi...da pe voi va simt aici parca ati fi surorile mele mai mari si de aia va pot povesti!).

WE placut tuturor!

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kali spune:

Crengu, la Bethesda nu au neonatolog, asa ca si-ar asuma un risc mare nascand acolo. Eu as zice "pas".
Si ca sa-ti raspund la intrebari... sunt euro-pesimista (cel putin pentru urmatorii 5 ani) si ma apuc de bb2 abia peste vreo 2 ani.

Meg, noi am intrat in ritm normal abia dupa ce ne-am mutat in dormitor si l-am lasat pe bebe sa doarma singur in camera (adica de pe la 10 luni) desi Alexia a fost foarte cuminte... aaaa si toata sarcina a fost lipsita de... evenimente din cauza problemelor si a deselor internari in spital.

Oana, mami de bebish Alexia (25.12.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

Bine ai venit Motannel sarcina usoar in continuare...
Am fost in maternitatea din Suceava...prin '97...mi-a ramas o amintire frumoasa despre doctorul Dragoi...Mai nou am colaborat f bine cu doctorita Coca...
Pe copii i-am nascut in Iasi...si stiu ca prof. Onofriescu este un medic f bun...

Adinag, te simt atat de departe...un mic diamant ratacit prin lume...important este ca stralucesti...

Crengu, eveline, meg...asa va vreau...vesele si optimiste...
Carmen cred ca fiecare copil are ritmul/bioritmul lui...

Si mai cred ca am citit cam tarziu acest ghid...
Cum sa fii mama - Ghid...
"Pentru a va pregati sa deveniti mama, imbracati un halat de baie si fixati-va pe burta un sac plin cu fasole. Dupa 9 luni, scoateti doar 10% din continutul sacului!
Pentru tatici: fugiti repede la farmacie, goliti-va portofelul pe tejghea si invitati farmacistul sa se serveasca. Dupa aceea, mergeti la supermarket si cereti ca salariul dvs sa fie varsat direct in contul magazinului.

Pentru a avea o idee despre cum va veti petrece serile, intre orele 17h si 22h parcurgeti in lung si in lat sufrageria purtand in brate un sac umed care cantareste intre 4 si 6 kg. La ora 22h lasati sacul, reglati desteptatorul la 00h00 si mergeti la culcare. La miezul noptii, treziti-va si parcurgeti din nou sufrageria purtand sacul timp de o ora. Reglati desteptatorul la ora 3h00. Imposibil sa mai adormiti, evident, asa ca treziti-va la ora 2h00 si serviti-va ceva de baut. Intoarcerea in pat la 2h45. Cand suna desteptatorul, un sfert de ora mai tarziu, trezirea! Cantati cantecele de leagan pana la ora 4h00. Reglati desteptatorul la 5h00. Treziti-va si preparati micul dejun. Mentineti acest ritm timp de 5 ani...fara sa va pierdeti buna dispozitie!

Goliti un pepene si practicati in mijloc o gaura de talia unei mingi de golf. Suspendati-l de tavan cu o sfoara si balansati-l de la stanga la dreapta. Dintr-o farfurie cu supa (foarte lichida) incercati sa hraniti "pepenele" (care e in miscare), jucandu-va de-a avionul cu o lingurita. Continuati exercitiul pana cand farfuria e pe jumatate golita, varsati restul... pe genunchii dvs...bravo! Acum stiti sa hraniti un bebelus!
Pentru a avea o idee despre ceea ce se va intampla cand va incepe sa mearga, etalati dulceata pe canapea si pe perdele, puneti un pic de peste congelat in spatele televizorului si lasati-l acolo timp de o luna sau doua...

Imbracatul celor mici nu e chiar o formalitate. Incepeti prin a cumpara o caracatita si o plasa pentru peste. Incercati sa introduceti caracatita in plasa. Timp prevazut: toata dimineata.

Nu sperati ca veti mai avea o masina curata si stralucitoare ca in ziua cand ati cumparat-o. Cumparati o inghetata de vanilie si uitati-o in cutia de pe bord. Introduceti o moneda in casetofon (sau CD player). Sfaramati un pachet de biscuti sau de ciocolata pe scaunele din spate. In final, zgariati fiecare portiera cu un cui.
Perfect!

Mergeti la supermarket insotiti de ceva care se apropie cel mai mult de un copil mic: o capra adulta de preferinta. Daca intentionati sa aveti mai multi copii, folositi mai multe capre. Faceti cumparaturile fara sa le scapati din ochi si platiti fara comentarii tot ceea ce au distrus."

Va doresc toate cele bune si multa dragoste ...

POZE CU NOI

Simina cu Teo (7.06.2006) ,Diana (30.05.2003) si Andrei (10.04.2001)

Fiecare om pe care l-am iubit si pe care nu mai pot sa il iubesc e pentru mine un pas spre moarte.
Asa ca voi aceea ce stiti ca meritati dragostea mea aveti grija sa nu ma ucideti!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

Buna dimineata, sunt la servici si am facut o mica pauza de scris pe DC.
Motanelbine ai venit. De dr Pauliuc nu am auzit, dar de dr. Onofriescu de la Iasi da. Am o prietena care e insarcinata si merge la el dar va naste totusi in Suceava. Parerile sunt impartite si fiecare a avut experienta ei in ceea ce priveste nasterea, la mine a fost OK cu dr Hincu.
Eu stiu ca la Bethesda este neonatolog dr MUrariu, adica lucreaza ca si dr Savaescu si in spital si in Bethesda. Problema e ca nu au terapie intensiva si daca ai o problema iti trimite copilul la Spitalul Judetean (asa am auzit).
Crengu eu sunt euroindiferenta. Nu se schimba nimic pe termen scurt. Daca faptul ca am intrat in UE ar determina-o pe tanti (era sa zic mai urat) de la alimentara sa nu mai spele salamul sau sa nu mai schimbe etichetele la produsele congelate expirate, sau daca am fi cu totii mai veseli si mai amabili unii cu altii m-as declara eurooptimista dar......
Simina intr-adevar, fiecare copil cu bioritmul lui. Am experimentat asta cu fetele mele.'

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Buna fetelor,
Plodul meu doarme dupa ce mi-a facut o scena de copchil prost crescut si rasfatat la Mac Donalds. Am plecat de acolo cu tot cu mancare si cu niste nervi de-mi crapa capul. abia acum mi-a mai trecurt putin. Eu nu stiu cum fac altii, dar eu nu am timp de mine deloc. de luni pana vineri - la serviciu, vin acasa, mananc ceva si se face 4.30, mai fac ceva ordine, spal vase , rufe ( aproape zilnic) , mai fac ceva de mincare, mai fac cite o baie , mie si la plod, .....gata ziua. Ma culc la zece obosita , rupta in doua. Sambata, fac ceva cumparaturi, aspir, mai o curatenie, doarme plodul la amiaza, stau si eu putin la televizor, sau pe net, se scoala si ma plimba ca pe fraier toata ziua: vreau apa, vreau alune, vreau desene, pune filmul cu Mogli, vreau aia, vreau cealalta, etc.,..... gata ziua. Duminica , la fel. Nu am timp deloc de mine si cateodata ma apuca ( destul de des) niste draci de-mi vine sa plec de acasa, sa iau pauza ca nu mai fac fata.
Acum m-am si imgrasat cu vreo 2-3 kile si parca nici nu ma mai pot misca asa de usor. As vrea niste pastile de slabit si nu stiu daca sa iau regenon sau lipostop. Am aici pe burta un strat de slanina de ma doare cand ma aplec si simt cum mi se ruleaza colacii cind stau jos.
Nici la calculator nu am loc, de barbat si plod, ca se cearta ei toata ziua care sa stea mai mult.
Voi cu ce va mai faceti frumoasa viata ca as vrea si eu sa mai iau o pauza din cand in cand.
Hai ca in ultimul timp sunt cam deprimata , asa ca nu va mai incarc cu ale mele. parca ziua e prea mica sau se scurge timpul prea repede, sau oare muncim prea mult? as vrea macar o zi sa am timp sa ma plicisesc putin, as vrea sa mai traiesc o zi din vremea liceului sau studentiei.
Va pup si we placut.

Crengu, mami lui Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

crengu, nu lua pastile pentru 2-3 kg in plus!!!!!!!!
oricum, regenon nu cred ca poti lua fara reteta si in nici un caz nu ar fi bine sa iei, are multe reactii adverse! de lipostop nu stiu, da atentie mare: multe medicamente de slabit dau intregul metabolism peste cap si de multe ori se intampla sa te ingrasi inapoi mai rau, daca reusesti sa slabesti asa...zau, 2-3 kg nu-s o catastrofa..sunt sigura ca se rezolva in cateva saptamani cu ceva abdomene si exercitii usoare si un regim usurel, asa, fara dulciuri si paine..

despre cum trece ziua, ce sa zic? eu inca nu am experienta voastra, cu copii de crescut si serviciu si poate nu ar fi potrivit sa ma bag la sfaturi..nu aveti un rand de bunici in suceava, sa mai lasati copilul cate un weekend sau o seara-doua? ai outea sa iesi la cumparaturi in timpul asta, sa faci o baie de aia de 2 ceasuri, cu spume si parfumuri...

daca iti poti permite incearca sa gasesti o femeie care sa te ajute macar de 1-2 ori/luna la treburile mai grele, stiu si eu?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput