Suceava 14- Sarbatori in Bucovina!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Meg dragutza, sa-ti spun cum faceam eu: o schimbam pe cea mica cu hainute noi dupa fiecare baita (care se face zilnic la cei mici mici) si schimbam bluzitele in caz ca regurgita si nu eram pe faza sa sterg imediat (miroase a acrisor). In rest n-ar prea trebui schimbati la varsta asta caci nu se prea murdaresc....unii micuti insa transpira si atunci trebuie schimbati deasemenea....
Deci (si prin urmare ) cel putin doua randuri de hainite pe zi. Cu pantalonasii e mai usor ca aia nu se prea murdaresc decat in caz de accident (pampers pus aiurea sau prea plin).

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincalif spune:

Fetele cochetele
am casa cu fundul in sus si un zamfiruc care chiar nu pricepe ca mai e si treaba de facut !!!!
asa ca va dau cev ade citit si revin mai pe seara !
pupici

Intr-un aeroport statea o tanara care urma sa faca o calatorie mai lunga. Si-a cumparat de acolo o carte ca sa treaca mai repede timpul si un pachet de biscuiti.
S-a asezat pe un scaun, si-a pus bagajele langa el si s-a apucat sa citeasca. La un moment dat s-a intors sa ia un biscuit din pachetul de langa ea. A observat cu surprindere ca la mica distanta era asezat un domn care citea un ziar, si care fara sa-i ceara permisiunea a inceput sa ia si el din pachetul de biscuiti.
Cu toate ca s-a simtit indignata, politetea a impiedicat-o sa ii reproseze ca are un comportament nepotrivit. Dar pe masura ce ea lua cate un biscuit, lua si el unul si asta a facut ca pana la urma tanara sa devina foarte nemultumita.
Cand a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a intrebat plina de resentimente: “Oare indrazneste sa mi-l ia si pe ultimul?”
Barbatul a luat intr-adevar ultimul biscuit, l-a rupt in doua si i-a oferit zambind cald o jumatate. Simtind ca el a depasit limita bunului simt, tanara s-a ridicat furioasa si s-a indreptat spre un alt colt al salii de asteptare.
A deschis geanta ca sa puna inauntru cartea si… spre marea ei surprindere a vazut inauntru pachetul de biscuiti pe care il cumparase. In acel moment a coplesit-o un sentiment de rusine.
A inteles ca pachetul din care mancase nu era al ei, ci al barbatului care citea ziarul… El a impartit plin de bunatate chiar si ultima bucatica pe care o avea, fara sa se simta indignat, superior sau furios.
MORALA:
Oare de cate ori in viata am mancat biscuitii altcuiva? Ar fi mai bine ca inainte sa ne grabim sa-i judecam pe altii sa privim cu atentie in jur… si mai ales in sufletul nostru!
Sa dai cand poti, fara sa astepti nimic in schimb, nici macar un multumesc, si sa nu regreti ca ai dat!
Cui dai? Cui are nevoie…
Cat dai? Totdeauna mai mult de cat ai primit!
Intrebari:
1. Cum vi se pare istorioara asta? O intamplare trista?? Sau una amuzanta?
2. In care dintre personaje va regasiti?
3. Cine ati prefera sa fiti, tanara cu cartea sau domnul cu ziarul?

Ioana si Zamfiruca, minunata mamei (7 02 2006)
http://photos.yahoo.com/irina_inm
"Ne nastem uzi, goi si flaminzi... Abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc ! ..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

quote:
Originally posted by megbeng

mamicilor cu copilasi mici...voi pentru hainele bebelusilor ati folosit detergent special de copii?




Eu personal nu am folosit detergenti speciali pentru hainutele Aniei, singura masura de precautie era ca programam la masina o clatire in plus. Doar balsam special am folosit intr-o perioada Sano Baby, dar cred ca era mai mult un moft de-al meu, pentru ca miroseau hainutele foarte frumos dupa spalare. Doamne fereste, in caz de ceva alergii la detergenti obisnuiti, trebuie apelat la un detergent special. In farmaciile Sensiblu se gaseste un detergent special Dermalin, eu am folosit o scurta perioada, la recomandarea medicului pneumoftiziolog, cat i-am stabilizat sotului astmul bronsic, pana a inceput tratamentul cu Seretide.

quote:
Originally posted by megbeng

alta intrebare: cam cate schimburi de hainute trebuie pentru o zi, cat de repede se murdaresc? ( ma gandesc sa iau in calcul si neindemanarea mea de la inceput, inevitabila..). cam cati pampersi merg intr-o zi, la inceput?




Cum a zis si Eveline, cel putin doua schimburi pe zi, asta la fetite ca la baieti am auzit ca se intampla sa "irige" in jur (inclusiv hainele mamicii) la schimbarea scutecului. La faza asta, si la baieti si la fetite, sunt foarte utile paturicile acelea de unica folosinta, cu o fata plasticata si cu una invelita la fel ca interiorul unui scutec. Legat de numarul scutecelor (acu sunt si marime new born, speciale pentru faza de eliminare a meconiului) pe care le folosesti intr-o zi, in primele 2 saptamani, media ar fi de 8-10, depinde de cum elimina scaunul.

quote:
Originally posted by megbeng

dana, cam marisoara colectia ta de pietricele "pretioase"..sa nu te superi ca m-am bagat cu sfaturi..eu de cand cu statul acasa mai simt nevoia sa ma antrenez macar pe net, sa nu-mi ies din mana de tot ...
[red]



Draga mamii, cum sa ma supar, esti fantastica, sunt binevenite sfaturile tale oricand! Io m-am dat cunoscatoare din cauza ca am prostul obicei ca atunci cand ma confrunt cu o boala (la mine, sau la cei din familie) sa bumbacesc internetul pana aflu absolut totul despre organul in defect sau afectiunea cu pricina. Dar sunt departe de cunostintele unui specialist.

Dana
And, yes, I am a blonde!
Familia mea
Animaluri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

quote:
Originally posted by ilincalif
Intrebari:
1. Cum vi se pare istorioara asta? O intamplare trista?? Sau una amuzanta?
2. In care dintre personaje va regasiti?
3. Cine ati prefera sa fiti, tanara cu cartea sau domnul cu ziarul?[/blue]





1. Nici trista, nici amuzanta, dar plina de invataturi!
2. Amandoua
3. Domnu'

Dana
And, yes, I am a blonde!
Familia mea
Animaluri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Meg, acu vad ca ai intrebat si cati pampersi merg intr-o zi la inceput.
In spital, pana sa mi-o dea pe Bia sa am grija de ea tot veneau doamnele alea si cereau pampersi.....in prostie....chiar ma intrebam ce fac cu atatia. Pana mi-au dat-o pe fetita si m-am convins ca asta-i realitatea: la inceput foloseam 8-10 pampersi pe zi: mai intai ca pisu lor din cate am inteles in primele zile e cam acid si nu e chiar indicat sa tii pampersum mult caci se irita, si in al doilea rand, astia mici mici cum papa cum fac kk (daca se poate chiar in acelasi timp) si evident ca trebuie schimbati....si cum ei mananca la fiecare 2 ore sau chiar o ora jumate, da-ti seama!
Eu am plecat cu un pachet intreg de pammpers new born la mine si l-am terminat in spital in saptamana in care am stat acolo...

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

quote:
Originally posted by ilincalif
1. Cum vi se pare istorioara asta? O intamplare trista?? Sau una amuzanta?
2. In care dintre personaje va regasiti?
3. Cine ati prefera sa fiti, tanara cu cartea sau domnul cu ziarul?



1. mi se pare o istorioara pe care o citesti..si stai apoi o clipa sa cugeti...daca e musai sa aleg dintre trista si amuzantaa, aleg amuzanta.
2. in nici unul
3. domnul

..asta mi-a amintit de o intamplare traita de mine chiar..in aeroportul din cluj, cand m-am intors de la rezidentiat...

ajunsesem prea devreme si m-am asezat cu george la o cafeluta, sa mai treaca timpul..la masa de langa noi a aparut un grup de vreo 4-5 persoane, mai vorbarete asa (in gura mare) si care atrageau inevitabil atentia...vorbeau mai tare, erau imbracati mai ciudat: baietii in tenisi, desi era tare frig afara, cu pantaloni cam scurti, care lasau sa se vada niste sosete colorate haios..o tipa tunsa f scurt si baietoasa foc..toti cu accent ardelenesc f puternic; si-au scos pe masa cate ceva de mancare..veselie mare, ce sa o mai lungim! in fine..fara sa vreau (deci chiar fara sa vreau!!) m-am trezit ca ma cam holbez la ei, pana mi-a atras sotul atentia ca ma uit prea insistent..si-mi ziceam in capul meu:" dom'le, ce oameni, sa vorbeasca asa, in gura mare, de sa auda tot "mini-barul" de acolo ce au de-si zis"..in fine, revin la discutiile mele cu george, incercand sa-i ignor..si la un moment dat unul ditnre barbati se ridica si vine spre noi....si imi ofera o banana!!! ..ca ma vazuse ca-s gravida, si cum ei toti isi desfacusera si mancau banane, s-au gandit sa nu-mi fie pofta ..inutil sa spun ca m-am simtit tare prost, ca-i catalogasem cam necivilizati inainte

ilinca, super-povestioara ta..chiar super!!

dana, ..e foarte bine sa fii informata! baga mare in continuare! pericolul e doar cand incerci sa te tratezi singur cu ce citesti pe net, fara sa mai treci pe la un specialist..ceea ce am inteles clar ca nu e cazul! felicitari pentru proviziile de sarbatori..si eu sper sa nu ai nevoie



vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincalif spune:

Apoi,fetele mosului, daca tot v-am invatat cu lecturi interesante, ia sa va mai dau una, un articol din Dilema, care mie cel putin mi-a mers la inima.

Andrei PLESU | nici asa, nici altminteri
Tutuiala

Tutuiala e la moda. E semnul cordialitatii de gasca, al democratiei victorioase, al sociabilitatii „americane“. De vreme ce you e si „tu“, si „dumneavoastra“, e musai sa profitam si sa ne tutuim. Dovedim astfel ca sîntem „bransati“, actuali, globalizati. Nu avem prejudecati, nu umblam cu discriminari si cu fasoane. Ne tutuim. Sîntem de-o teapa. Prieteni. Ne-am nascut ieri. E perfect normal ca un reporter de televiziune sa mearga cu microfonul pe strada si sa-i tutuiasca pe trecatorii cu care vrea sa stea de vorba, desi îi vede pentru prima oara. E normal ca profesorul universitar sa-si tutuiasca studentii. E normal ca un politician furios sa-si ia adversarii „la per tu“. E normal ca pe plaja, la discoteci, la emisiunile de divertisment, toata lumea sa tutuiasca pe toata lumea. În aceste conditii, a folosi brusc apelativul „dumneavoastra“ devine injurios. „Dumneavoastra“ se spune numai în bascalie, numai cînd vrei sa-ti exprimi antipatia, neîncrederea, dispretul. „Normala“ e doar tutuiala. Dar si ea are, de fapt, subterane complexe. E tutuiala macho, a masculului batos fata de fetite fragede sau demimondene interlope. (Îmi amintesc de modul inadmisibil în care dl Radu Moraru o tutuia pe invitata sa Cicciolina, ca si cum ar fi agatat-o dupa colt.) Exista tutuiala „de platou“, prin care moderatorul-satrap sau moderatorul-vedeta îsi etaleaza autoritatea, tutuiala politieneasca, a agentului de circulatie care te trage de urechi, tutuiala prin care seful îsi domina subalternii, tutuiala rutiera cu care se încondeiaza reciproc soferii isterici, tutuiala uzurpatoare, prin care naturile subalterne vor sa se insinueze în lumea buna (dl Emil Constantinescu spunîndu-i „Václav“ lui Havel), tutuiala razboinica („boule“), ironic-protectoare („draguta...“) sau tovaraseasca („mai, draga“). De la obraznicie la nesimtire, de la proasta-crestere la dezinhibare primara, de la aroganta la egalitarism, tutuiala acopera un larg spectru al patologiei sociale. În mod paradoxal, ea îsi submineaza propria legitimitate: cînd te poti tutui cu oricine, cînd tutuiala devine o deprindere curenta, prestigiul si miracolul tandru sau camaraderesc al lui „tu“ se degradeaza. În mod normal, la „tu“ trebuie sa ajungi; printr-o delicata chimie a afectelor, printr-un rabdator spor de încredere si printr-o reciproc consimtita afinitate. „Tu“ este un mod de a reformula – în conditii de intimitate – institutia respectului. Dimpotriva, inflatia tutuielii instituie diferenta, stereotipia, griul. Spatiul dintre oameni devine monoton, ierarhiile se sterg, nuantele sufletesti ale comunicarii devin irelevante. Tutuiala reduce totul la orizontala. În aparenta, ea face dialogul mai direct, în realitate, îl saraceste.
Din cînd în cînd, mi se pare ca o multime din relele cotidiene sînt rezultatul unei proaste administrari a tutuielii, efectul exceselor ei. Guvernantii îi tutuiesc cu autoritara nonsalanta pe gazetari, gazetarii îi tutuiesc sprintar pe guvernanti, ministrii tutuiesc institutiile, institutiile îi tutuiesc pe cetateni, cetatenii se tutuiesc între ei si toti laolalta ne tutuim cu Europa. Diferentele, demnitatile, eticheta, protocolul – sînt demodate. Ne scufundam în omogenitatea lui „tu“, iar „tu“ evolueaza semantic spre „nimeni“. Nu ne-ar strica un pic de staif. Nu ne-ar prinde rau o scurta epidemie de politete. (


Ioana si Zamfiruca, minunata mamei (7 02 2006)
http://photos.yahoo.com/irina_inm
"Ne nastem uzi, goi si flaminzi... Abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc ! ..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ilinca, multumim de doza de cultura!..cred ca articolul asta l-am citit in cartea "obscenitatea publica", unde sunt reunite mai multe articole de-ale lui plesu aparute in "dilema veche" si "plai cu boi"..imi place tare mult cum scrie..desi cartile lui mai serioase nu am reusit sa le citesc, recunosc..mi s-au parut prea greoaie pentru nivelul meu.

deocamdata sunt cu lecturile despre ingrijirea bebelusului si despre nastere (am gasit cursurile lamaze in format .pdf si mai nou incerc sa ma relaxez, sa respir "ca la carte", sa-mi concentrez atentia, etc).

voi, cele care ati nascut natural..ati avut nasteri usoare? (va rog sa spuneti ca DA)

ce va invidiez ca sunteti mai toate in oras si va puteti vedea oricand..mi-a palcut asa de mutl de voi, ca tare as vrea sa va revad, doar ca pana in vara nu cred sa mai ajung pe acasa...



vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilincalif spune:

meg, mi-a placut patzania ta ! mai povesteste-ne !!!!

in legatura cu intrebarile tale :
- detergent special de rufe noi nu am folosit, doar o clatire in plus, asa, pentru siguranta
- citi pampersi pe zi ? MUUUULTZI ! eu avind parte de bebe urias (4,250) si stiind acest detaliu inca de la ultima eco, mi s-au recomandat pampersi nr 2, nu cei New born... ba chiar in maternitate ziceau tantili ca se aseaza mai bine pe fundulet de bebe pampersii mai marisori
- in ce priveste hainutzele, tot in maternitate vorbind (ca am stat 8 zile) sint agreate costumasele cu pantaloni + hainutza parte peste parte si bonetzica... eu le spuneam "hainutze de unica folosinta", ca dupa una/doua spalari isi pierdeau din forma initiala.. si oricum o schimbam o data pe zi, cind ii faceau baie.. asa ca m-am dotat cu 7 perechi si pe masura ce o schimba, trimiteam acasa la spalat hainutele
Zic si eu ca Dana, cam doua schimburi pe zi... si tot ca Dana subscriu la paturicile acelea de unica folosinta, cu o fata plasticata si cu una invelita la fel ca interiorul unui scutec - sint grozave - eu si acuma tot pe asa ceva ii schimb pampersul zamfirucului (ca nu sta maimutzica, asta e deja alta chestiune)
- in functie de anotimp si de temperatura din interior, eu sint adepta sacusorului de dormit, e comod si se simte bebe grozav in el... noi avem pe categorii, mai groase sau mai subtiri, in functie de nevoie...vara aveam unul din bumbacel foarte subtire, iar acuma ca e cald de la Termica de vreo citeva nopti doarme in body cu mineca lunga si fara pantalonasi sau pijama dintr-o bucata, doar bagata in sacusor.

Ioana si Zamfiruca, minunata mamei (7 02 2006)
http://photos.yahoo.com/irina_inm
"Ne nastem uzi, goi si flaminzi... Abia dupa aceea lucrurile se inrautatesc ! ..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kali spune:

quote:
Originally posted by megbeng

mamicilor cu copilasi mici...voi pentru hainele bebelusilor ati folosit detergent special de copii?

alta intrebare: cam cate schimburi de hainute trebuie pentru o zi, cat de repede se murdaresc? ( ma gandesc sa iau in calcul si neindemanarea mea de la inceput, inevitabila..). cam cati pampersi merg intr-o zi, la inceput?


Hai ca ma bag si eu in seama si-ti dau raspunsul din experienta mea.
Am folosit Dermalin la inceput, asa cum calcam toate lucrusoarele si pe fata si pe dos, inainte de fiecare folosire.
Faza cu Dermalin-ul e ca nu este bun ca detergent; adica merge pana incepe bebe diversificarea, moment in care nu mai curata deloc... pe langa asta, in timp, hainutele albe capata o minunata nuanta... gri.

Despre schimburi nu stiu ce sa-ti spun... difera de la un copil la altul. Alexiei, pe langa faptul ca regurgita dupa fiecare masa, ii curgea foarte mult din gurita si era mereu uda pe piept. Nu ma induram sa-i pun bavetica din cauza de pitici pe creier, asa incat o schimbam foarte des.
M-am impacat foarte bine chiar de la maternitate cu salopetelele alea cu tot cu "labutze" pentru ca nu exista riscul sa ramana copilul cu spatele gol cand il iei in brate (alt pitic de-al meu). Salopete din astea folosim si acum la somn pentru ca Alexia nu agreeaza sacul de dormit si in felul asta ma asigur ca nu ramane descoperita nicio zona de interes.

Iar despre pampersi... minunata mea fetita avea scaun dupa fiecare supt... deci din 2 in 2 ore.

Oana, mami de bebish Alexia (25.12.2005)

Mergi la inceput