Mamici din Japonia (6)
Raspunsuri - Pagina 2
nikole spune:
Fetelor, am venit ieri de la medic, distrusa...
mi-a iesit analiza la rubeola 256, cand normal ar fi trebuit sa fie 8.
nu am inteles ce naiba inseamna asta,caci din cate stiu eu in tara, ti se dau doua valori, una in care iti spune daca ai anticorpii ptr boala, si una in care iti spune daca ai boala in prezent.
Astia nu-ti explica nimik, sunt niste mari incompetenti.
Din cate am inteles, valoarea aia mare, sunt anticorpii,de unde medicul a tras concluzia ca as avea rubeola.Dar eu nu am nici o manifestare nimik, nici o buba nici temperatura, nici ganglioni umflati nimik.Cum e posibil asa ceva?
Abia de acum, incolo, intr-o sapt imi da raspunsul daca am boala in prezent, sau daca am avut-o in trecut.
Si totodata m-a programat si pentru chiuretaj peste o saptamana.
sunt terminata,nu inteleg cum se poate intampla una ca asta...plus ca nu inteleg nimik de la medicii astia, stau doar si fac scenarii...
http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos
Nikole8+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos
ocris spune:
Nikole, imi pare rau pentru greutatile prin care treci.Imi inchipui ce greu iti este.
Nu stiu mai nimic despre rubeola, dar daca crezi ca te putem ajuta cu ceva, spune-ne.
Cristina, mamica lui Mayo (11.06.2002) si Riyo (27.05.2004)
paula_mea spune:
Fetelor azi am fost la Doctor si mi-a zis ca nu este nici o problema cu fetita,si ca peste putin timp i se va opri caderea parului,m-am linistit
Nikol imi pare foarte rau pt. ceea ce t-i se intampla,oare chiar nu se poate trata boala fara a face chiuretaj?incearca si la un alt spital ca poate se rezolva.
Eu cand am ramas insarcinata mi-au gasit o infectie in sange "toxmoplasma"si mi-au recomandat chiuretajul spunandu-mi ca copilul se va naste handicapat,dar eu am refuzat chiuretajul si am nascut copilul si este destul de sanatos,deci daca ma luam dupa domn doctor ramaneam fara copil...copil perfect sanatos ci nu handicapat cum mi-au zis ei.
Nikol mult succes si sper sa auzim de bine
"SARBATORI FERICITE"
Ileana2000 spune:
Nicol ti-am copiat din cartea DR.SPOCK,mergi totusi la un alt spital!
"Rubeola:febra moderata,iar starea generala este destul de buna.Eruptia consta in pete(macule)roz,rotunde sau ovale.Uneori eruptia este atat de discreta incat nici nu este observata.Manifestarea caracteristica este umflrea ganglionilor de la ceafa.Rubeola apare la 12-21 zile de la contactul cu sursa de infectie(omul bolnav).Este f.grav daca gravida face rubeola in primele 3 lui de sarcina,deoarece fatul poate fi avortat sau se poate naste cu malformatii."
Deserted spune:
quote:
Originally posted by nikole
Fetelor, am venit ieri de la medic, distrusa...
mi-a iesit analiza la rubeola 256, cand normal ar fi trebuit sa fie 8.
nu am inteles ce naiba inseamna asta,caci din cate stiu eu in tara, ti se dau doua valori, una in care iti spune daca ai anticorpii ptr boala, si una in care iti spune daca ai boala in prezent.
Astia nu-ti explica nimik, sunt niste mari incompetenti.
Din cate am inteles, valoarea aia mare, sunt anticorpii,de unde medicul a tras concluzia ca as avea rubeola.Dar eu nu am nici o manifestare nimik, nici o buba nici temperatura, nici ganglioni umflati nimik.Cum e posibil asa ceva?
Abia de acum, incolo, intr-o sapt imi da raspunsul daca am boala in prezent, sau daca am avut-o in trecut.
Si totodata m-a programat si pentru chiuretaj peste o saptamana.
sunt terminata,nu inteleg cum se poate intampla una ca asta...plus ca nu inteleg nimik de la medicii astia, stau doar si fac scenarii...
Nikole8+
Esti purtatoare de virus chiar daca nu s-a declansat boala sau se va declansa.
Medicii japonezi explica foarte bine, chiar si iti deseneaza, nu e vina lor ca nu intelegm noi termenii medicali in japoneza.
"Nu rani pe altii cu ceea ce te doare pe tine”.
nikole spune:
Deserted, in cazul asta am nimerit eu unul incompetent, ptr ca, nu mi-a explicat absolut nimik, crede-ma!
Ba mai mult el imi vorbea in spaniola, sau macar incerca, cand eu i-am spus de o mie de ori ca nu inteleg spaniola.
Nu mi-a facut nici un desen(am mai auzit de la fete medici care nu le-au lasat sa iasa din cabinet pana nu au inteles ce li s-a spus), nici nu a vrut sa-mi dea o copie dupa analize,m-a programat direct la chiuretaj, fara sa inteleg de ce!
Si normal, disperata am venit acasa si am scotocit netul , v-am intrebat pe voi, si abia acum am inteles despre ce e vb.
Plus ca, aici e marea mea problema, nu mi-a explicat ce inseamna valoarea aia atat de mare, eu stiind ca ar trebui sa fie doua valori...una care arata daca sunt imuna , si una care sa arata daca am fost infestata in perioada de graviditate.Cand l-am intrebat, mi-a spus ca aici suntem in Japonia, nu Ro...mi-a inchis gura, nu am mai zis nimic.
In fine...peste cateva zile voi afla raspunsul.
Nikole8+
nanami spune:
nikole schimba spitalul , la astia totul e posibil , si eu am tras-o cu hiro , si am schimbat vreo 3-4 spitale si tot nu sunt multumita , asa ca nu renunta ,,,, bafta
*-ul fetelor fantastice*
nikole spune:
Nanami, abia sapt viitoare vineri am o programare la dr. Sakamoto(poate ai auzit de el), si imi voi repeta analiza si la el.Iar joi ar trebui sa imi iasa rezultatul de la clinica la care am mers pana acum.Nu pot lua o decizie pana nu aud si vad in fata ochilor mei doua rezultate , de la spitale diferite.
Personal, am o parere fff proasta despre sistemul medical de aici,daca era sa fie sarcina mai mica, as fi plecat in BRasil la medicul care ma vedea acolo, dar asa, e prea tarziu sa mai plec pe undeva.
Din pacate, rubeola, este fff periculoasa in sarcina, mai ales daca o faci in primul trimestru, dand malformatii grave ale fatului(ii afecteza organele in dezvoltare, putand da retard mental, surditate, malformatii ale cordului).
Insa...aici si stresul meu.Ca un medic, care te respecti, este datoria ta, (ca sa nu mai vorbesc de ce preturi astronomice am lasat, acolo)sa EXPLICI!!! Si e criminal sa programezi imediat un avort,cu un rezultat ambiguu.Ptr ca acea valoare mare, demonstreaza doar ca am anticorpii ptr boala, nicidecum ca am boala in prezent.
Abia acum, investigheza, separa valoarea in doua sa vada daca anticorpii se datoresc unei vechi infectii, sau uneia recente.
Asa ca vin inebunita, ma cert cu al meu, sunt disperata...si stau 24 de ore nonstop in fata calculatorului, sa caut eu tratate de medicina, valori, teste, ca sa inteleg ce se intampla.
si pana la urma am inteles, dar din propriile cautari, nu din explicatiile lui.
Din pacate daca se dovedeste ca am in prezent boala, trebuie sa renunt la sarcina, este ff periculos.Desi eu nu am nici un simptom al bolii, si nimeni din casa nu are...mai sper inca intr-o minune, e totusi Craciunul...
v-as sfatui pe toate sa va vaccinati impotriva acestor boli(toxo, varicela, rubeola, rujeola), sunt extrem de periculoase,si nici un medic nu are cum impiedica infestarea fatului, nu exista tratament.
Eu stiam ca am facut toate bolile astea ale copilariei, asta insemnand ca ulterior esti imuna pe viata!
Astept, sa vad ce o iesi!
Apropo...toxoplasmoza, se tine in frau, se urmareste sarcina f atent, eventual medicul infectionist poate indica si un tratament, se poate rezolva, astfel incat fatul sa nu fie afectat.
Insa rubeola(numita popular pojarel), aici nimeni nu poate face nimik, este cea mai periculoasa dintre toate
Nikole9+
dolphin9913 spune:
Fetele am intrat sa va doresc de pe acum SARBATORI FERICITE SI UN AN NOU CAT MAI BUN
Inca nu am nascut , asteptam cu sufletul la gura sa vina bebica, deja are 3200gr, face mami un grasun
NIKOL iti doresc mult noroc si sa dea DD sa nu fie ceva rau, ma rog pt tine si bb-ica sa fiti bine si sa duci sarcina pana la sfarsit
MAMI37+ YULIA ( 2002)si BEBE