Pomenirea mortilor

Pomenirea mortilor | Autor: Salina

Link direct la acest mesaj

Am si eu o rugaminte, poate stie cineva...

Mamica mea a trecut in nefiinta acum 2 ani, in noaptea de Craciun, mai precis pe 25 spre 26. Cand ii pot face o pomenire care sa fie primita? Am inteles ca sambata, pe 23 n-ar fi posibil. Eu as fi vrut chiar pe 26 sa fac niste pachete si sa le impart la biserica. Dar coliva nu cred ca se face asa aiurea, ma gandesc ca se face sambata, cand este pomenirea mortilor.

Va rog mult, daca stiti cat de cat exact si puteti sa veniti cu un sfat...va multumesc!

ALINA 37+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Nu se fac pomeniri in zilele de sarbatoare cu bucurie, ex. Nasterea Domnului, sau duminica. Sunt sambete speciale cand se pomenesc mortii, sau chiar in orice sambata, cred. Oric mers la biserica si intrebat, cand se face, cum se procedeaza cu panihidele,(slujbe speciale pentru cei decedati), cu parastasul daca este cazul si vrei sa faci. Preotul te va indruma asa cum trebuie. Oricum, este bine sa faci milostenie pentru sufletul mamei si in afara slujbelor de pomenire, in timpul saptamanii, sa dai ceva mancare la saraci, de baut, imbracaminte, eventual cu lumanare. Dumnezeu stie pentru cine ai facut tu milostenia.

Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Adevarat, adevarat va spun Voua, copii ai Luminii:

Va veni o zi si Acuma este cand orice Gand bun catre stramosi va fi primit ca Rugaciune pentru Ei si pentru Voi..... cand orice fapta de Milostenie va primita cu Bucurie......

Copii ai Luminii, nu lasati Dogmele sa va opreasca a darui un Gand bun sau sa faceti o Fapta buna..... nu-l ascundeti pe Dumnezeu dupa reguli si canoane.......

Traiti in Lumina si Iubire, cu Credinta si Speranta si veti descoperi cu Uimire Marea Taina: Fiecare Zi este Ziua Tatalui......

Pace tuturor, voua si celor adormiti intru Lumina !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume

Credeti ca Viata e grea ? Asa o fi... dar trece repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanabandol spune:

buna alina,
imi pare rau pt mama ta(Dumnezeu s-o odihneasca!!!).bunica mea a plecat de pe pamantul asta pe 25 dec, dimineata, acum 3 ani.eu anul trecut am facut praznic de pomenire pe 26 decembrie cu tot cu preot,acasa.pe 25 am fost la cimitir si am dat de pomana la saraci.singurul inconvenient pe care il vad este acela de a gasi un preot care sa iti vina, fiind slujbe la biserica in zilele de craciun.vorbeste din timp cu preotul si fa ceea ce simti tu ca trebuie si cum simti tu.biserica nu te impiedica.
multa putere sa treci si peste craciunul asta ca stiu ca ai nevoie!
pupici,
oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Multumesc pt. raspunsuri.

Mersi Darael si Oana, asa simt si eu. Dar m-am gandit sa fac dupa randuiala bisericii ca sa fie bine, de aceea am si postat mesajul. Desi primit este oricum, important e sa fie din inima.

Pana la urma, voi face pomenirea sambata aceasta, pe 16. Si apoi voi imparti din nou, pt. mama si bunicile mele scumpe, a doua zi de Craciun, asa cum am facut in fiecare an.

ALINA 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Aici, la biserica, chiar ieri preotul a anuntat ca de saptamana viitoare nu se mai fac pomeniri, pana in ianuarie. Cred ca nu se fac pomeniri de Craciun. Doar in restul anului.
Dar de ce nu mergi sa intrebi un preot?

Noi 2 singurei

Mergi la inceput