Acte necesare la internare pentru nastere
Salutare,
Sunt o gravidutza care se asteapta sa nasca de pe o zi pe alta si astazi am citit citit ca la internarea in spital se cere o adeverinta de salariat prin care sa se demonstreze ca s-a cotizat la CAS.
In februarie 2004 eu am plecat in State cu un contract de munca, timp in care am dat si nastere unei fetitze. Cand m-am intors in tzara la terminarea contractului, m-am interesat daca am dreptul sa primesc imdemnizatia de crestere a copilului, am facut o gramada de drumuri intre Ministerul Muncii si Primarie, mi s-a spus ca legal pot beneficia insa de fiecare data cand am vrut sa-mi depun dosarul mi s-au cerut alte si alte documente incat m-am lasat pagubasha pur si simplu.
Ideea era ca acum sunt insarcinata cu al doilea copil, practic nu am nici un venit, abia am reusit sa ma inscriu la un medic de familie la inceputul sarcinii (desi acest lucru nu mi-a adus beneficii) si acum imi este teama sa nu intampin greutatzi la internarea pentru nashtere si mai ales sa nu fiu nevoita sa stau mai mult in spital pentru solutzionarea problemelor care ar putea aparea din aceasta cauza.
Va rog mult, spunetzi-mi si mie la ce as putea sa ma ashtept si daca trebuie sa fac ceva sa-mi usurez situatzia astfel incat sa nu trebuiasca sa alergam atunci dupa adeverinte si mai stiu eu ce hartii!
Multumesc mult!
Tina 38+ cu si Maya
Pozele noastre
Maya la un an si jumatate
Raspunsuri
ligia13 spune:
Nasterea in Romania este GRATUITA pt orice persoana, chiar daca este sau nu asigurata!
La internarea iti va trebui doar BULETINUL.
Nastere usoara si bebe sanatos!
Eu si Raducu (22.04.2005)
mira_m spune:
Eu am avut si un bilet de internare de la medicul ginecolog!
Nu stiu daca e obligatorie!
Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)
lunna27 spune:
Eu stiu asa,dupa cum a zis si mira,iti trebuie doar buletinul dar daca vrei la un anumit medic(poate ca ai dus sarcina cu cineva anume) iti trebuie un bilet de internare de la respactivul dr,daca nu,te preia cine e de garda atunci cand te internezi.
Nastere usoara si sper ca ai inteles ce am zis
Dana si piticii
Mirrella spune:
Eu am nascut de doua ori,si in ambele cazuri a fost suficient buletinul la internare.
Iti doresc nastere usoara!
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
lbelciug spune:
In 2005 cand am nascut la Polizu, dr meu gineco mi-a spus sa fiu pregatita la internare si cu o adeverinta de salariat, ceea ce am si facut. Tot in 2005 am fost operata din alte motive ne-ginecologie si pt a nu plati spitalizarea mi s-a cerut tot o adeverinta de salariat.
Cred ca cel mai bine este sa te interesezi la spitalul unde vei naste ce acte iti trebuie. Nastere usoara!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
Florentina G spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri si pentru gandurile bune!
O sa nasc la CFR 2 cu dl. doctor Nayel. Pe 21 m-a chemat la spital "sa imi faca turul spitalului" si o sa intreb si la internari daca e nevoie si de altceva in afara de buletin. Sper numai sa apuc data de 21 !
Verisoara mea a fost internata cateva zile in spital pentru alte probleme medicale si nu au vrut sa-i faca externarea pana nu a adus adeverintza de la circa financiara ca nu are venituri, si chiar si asa tot a trebuit sa plateasaca o taxa pe care pana nu a platit-o nu i-au dat buletinul inapoi!
Stiam ca in Romania nasterea este gratuita la fel cum stiu si ca medicamentele sunt gratuite... medicamente pe care a trebuit sa le platesc pana la urma ca "nu erau pe lista"!
tuturor!
Tina 38+ cu si Maya
Pozele noastre
Maya la un an si jumatate
lunna27 spune:
Tina,poti sa fii sigura ca nasterea este gratuita,cu medicamentele insa e mai greu,unele le gasesti gratuit,altele nu,iar daca sunt pe lista e posibil sa nu aibe farmacia respectiva fonduri samd....
Eventual intreaba medicul la care mergi,daca vrei sa nasti sub supravegherea lui.
Verisoara ta nu cred ca era gravida cand s-a internat,in cazurile astea se cere nush ce adeverinta,altfel platesti spitalizarea.
Dana si piticii