gradinita little one(2)
Raspunsuri - Pagina 18
betilina spune:
Salutari! 
Ela nu stiu daca Maria a facut urticarie pt ca ceva nu a fost bun. Ea este mai sensibila. Are cateva alergii alimentare, pe langa alte alergii la animale, praf, mai nou si la polen. Pana acum nu a facut urticarie, dar nu avusese nici episoade de alergii asa de puternice ca acum. Se pare insa ca devine din ce in ce mai sensibila. Asa ca la ea cred ca s-ar putea intampla sa faca urticarie f usor daca a mancat ceva care nu-i prieste. A doua oara a facut o forma f usoara de urticarie, cu putine bubite, doar ca de data asta au mancat-o f tare si le-a tot scarpinat, pana i-a dat sangele.
Maria a fost tare atenta la teatrul de papusi. Andreea mi-a recomandat sa o duc deja la teatru si la circ daca e asa de interesata si de cuminte la spectacol. Nu am inteles de ce spunea Andreea ca era pregatita cu servetele daca plang si chiar sa-i duca afara. Era tare surprinsa ca toata grupa mini a fost asa de cuminte si atenta! Inainte nu a fost asa?
Diafera am aflat de la micuta mea ca mai e un bebe si ca ii place de el.
Acum va
si mai vb. De abia astept sa ajungem la serbare
!
Gandacel spune:
Buna!
Eu nu am mai intrat de mult pe aici, ca am tot alergat de cand e Bogdan la gradinita.
Diaphera, am aflat si eu de la parintii care vin sa-si ia copiii de la gradinita de Gabriel. Chiar azi am intrebat de el, cum se prezinta si mi s-a zis ca foarte bine. Bogdan a inceput iar sa planga cand il las, insa am observat ca depinde de cine il preia la usa. Nu spun mai multe.
Are si baiatul preferintele lui. S-a si indragostit, de altfel, de una din fete (nu fetite, ca el e mai precoce si mai pretentios, asa!)
Eu mai am putin si nasc si parca vad ca se intampla chiar cand e vacanta piticilor! Nici nu vreau sa ma gandesc ce voi face si cum se va descurca tati cu mine in spital, alergand dupa acte cu Bogdan dupa el si dandu-i sa manance, sa-l culce... chestii pe care nu le-a exersat deloc pana acum.
Betilina, intreaba dr. pediatru daca nu i-ar face bine Mariei un sirop Aerius, este antialergic. Ma gandeam la ce spui tu despre bebei... de ce sa mearga Maria de-a busilea si sa adoarma leganata in brate, cand bebeii nu fac asta?
Abia astept sa pui pozele promise de la ziua MAriei, ca poate imi vad si eu gandacul pe acolo. Chiar e asa de cuminte cum il lauda toata lumea? ca acasa este jale mare! Taifun, nu alta!
Despre ce serbare vorbiti voi?
Gandacel
35+ si Bogdanel (14.11.2005)
aurelia1278 spune:
Aerius ne-a recomandat si noua dermatoloaga la care am fost (pentru o a doua opinie
), zece zile. Asta pe langa Zyrtec picaturi, Traveocort (foarte buna alifia asta) si Fucidin pe bubite.
Pe Alexandra nu o stiam alergica, in vara asta, la 2.5 ani a facut prima ei alergie - presupusa alimentara, acum a fost a doua, cam la 7 luni diferenta. Oare asta inseamna ca a devenit alergica?
Gandacel, noi vorbim despre serbarea de Pasti. Alexandra va fi buburuza.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
aurelia1278 spune:
Gandacel, si eu am fost neincrezatoare la inceput cand imi spuneau de la gradinita ca Alexandra e cuminte. Eu o stiam de acasa ca nu are stare, nu are rabdare pentru nimic mai mult de 5 minute, pe vremea aia coloratul insemna trasul de linii colorate la intamplare (in timp ce de la gradi venea cu niste desene acceptabile). Si mi s-a dat o explicatie care pe mine m-a convins: la gradinita stie ca trebuie sa fie ascultatoare si sa respecte niste reguli, pe cand acasa este "vacanta", libertate. Si, as mai adauga eu, acasa nu poate fi nici pe departe la fel de captivant ca la gradinita, macar din simplul motiv ca nu are parteneri de joaca de varsta ei.
O saptamana frumoasa tuturor!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
betilina spune:
Salutari!
Maria este ea mai alergica. Din toamna pana acum am luat aproape toate antialergicele, mai putin zyrtec. Este mai ea alergica la mai multe se pare
!
Aurelia daca a facut 2 episoade la asa o distanta, nu e neaparat alergica. Pot fi 2 episoade intamplatoare.
Gandacel nu stiu de ce a apucat-o acum pe Maria dorul de vremea copilariei, dar asa se intampla uneori. Pozele de abia le-am descarcat asa ca zilele pun poze. Este si Bogdanel intr-o poza. Noi vb de serbarea de pasti, care este pe 3.04.2007. Chiar ma gandeam ca s-ar putea sa nasti pana atunci si mi-ar parea rau sa pierzi prima petrecere a Bogdanelului! A fost tare cuminte la petrecere!
Nici mie nu-mi venea sa cred ca este Maria cuminte la gradi, dar mi-au demonstrat si constat si eu in ultimele zile ca si acasa este din ce in ce mai cuminte. Noi o stiam o zvarluga acasa care nu sta 2 min cuminte, mai ales la cate incidente avusesem cu ea, dar se pare ca intre copii s-a cumintit.
Acum intreb si eu nelamurita! Care vacanta a piticilor? Au vacanta acum in curand?
Va
si mai vb!
aurelia1278 spune:
Da. Din cate stiu eu, au o saptamana de vacanta, incepand cu 8 Aprilie.
diafera spune:
Gandacel, si eu mi-am pus aceeasi intrebare: cum de este el asa cuminte la gradi, ca nu plange, papa si doarme, din moment ce acasa este mofturos si adoarme ft greu! Dar zilele astea, l-am tinut acasa ca a inceput sa ii curga nasucul si am observat ca la ora 13 se culca .. semn ca a invatat programul de la gradi. acum e mai bine si cred ca am sa il aduc. Iti doresc nastere usoara!
Apropo de curs mucisori, voi ati dus copii la gradi dc le-au curs putin mucisorii? .. fara sa tuseasca sau sa faca febra? Am auzit ca totusi as putea sa il duc dc dr imi da avizul (copilul nefiind contagios). Eu pana acum am incercat sa fiu stricta si sa respect regulile.
In alta ordin de idei, intrati pe site-ul gradinitei .. s-a schimbat si puteti vedea si toate pozele de la petreceri.
va pupam
Ela76 spune:
Buna dimineata, mamici de pitici de gradinita! ![]()
Cum stati cu pregatirile de serbare? Cristina va fi viorea si mi-am propus sa-i fac eu o rochita albastra. Asa ca sa fiti ingaduitoare daca o veti vedea cu o chestie ciudata pe ea
Deocamdata sunt la stadiul de croit materialul, poate in weekendul acesta voi reusi sa incropesc ceva.
Diafera - cred ca tine putin si de cum apreciezi tu mucisorii aia. Zic asta pentru ca eu deja am invatat 'simptomele' Cristinei cand da sa fie bolnavioara (de ex., e agitata, miorlaita, are o fatza mai obosita, nu se omoara cu mancarea etc.). Uneori se intampla sa ii curga nasul o zi si a doua zi sa nu mai aiba nimic. Dar daca dr. va zice ca e ok sa vina la gradi si tu consideri ca Gabriel e bine, nu e nicio problema. Asa zic eu, poate gresesc. 
Gandacel - cum te simti? la ce maternitate nasti? Sarcina usoara in continuare! (daca ma vezi ce balenuta m-am facut, zici ca nasc inaintea ta
)
Buggy - ce mai faci? ce mai pui la cale?
te-as ruga, am putea primi cate o notita cu tema pe care au abordat-o in saptamana respectiva, caci aproape ca nu stiu nimic despre ce s-a discutat. Nu zic de ceva super detaliat, ci de exemplu: dinozaurii - cum/cand au trait, ce mancau etc. (habar nu am, am spus la intamplare, caci nu stiu detalii) 
Va pup dulce pe toate! 
Ela
29+ si
Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre
Gandacel spune:
Buna!
Noi suntem bine. Ela, draga, nu conteaza cat de balena esti, eu iti doresc totusi sa nu cumva sa nasti inaintea mea! Stii cum e sa ai burta ca a mea si o fetita hiper-activa inauntru?
Groaznic! E spatiul mic, pielea subtire si simt orice, ma doare de mor cand scoate mainile si picioarele aproape direct afara prin burta! Si mai e si cu capul in jos si e cam tare... intelegi tu ce vreau sa zic. Nasc la Municipal. De luni incolo am unda verde! Suntem la termen. Eu as vrea sa stea la caldurica pana pe 16 aprilie, tineti-mi pumnii!
Vacanta am inteles ca au toata saptamana de dupa Pasti.
Diaphera, eu am vazut la gradi copii care tuseau ingrozitor, probabil ca parintii nu au cu cine sa-i lase, iar ei nu pot lasa serviciul la fiecare boala a copilului (mai ales daca e unul sensibil si raceste des). Acum, depinde si in ce stare este. Ca daca abia poate respira de muci, ori e ca o leguma, mai bine il tii acasa. Eu l-am mai trimis cu muci pe Bogdan, insa nu a fost nimic serios, adica il aspiram preventiv dimineata si nu avea probleme acolo in timpul zilei. Insa daca ar fi tusit sau ar fi fost rau de tot, l-as fi tinut langa mine, ca sa nu dea la altii si nici sa nu fie o grija in plus pentru fetele care ingrijesc de copii... e pacat.
Apropos de cumintenie, eu am vrut sa zic ca ma mir cat de cuminte este, nu ca nu cred. Eu l-am vazut. I-a facut Andreea si poze la masa! La masa, acasa este argint viu, nu sta locului deloc. Acolo statea cumintel pe scaun si manca singur! La mine urla ca vrea ba una, ba alta, totul in bucatarie e mai interesant decat mancarea din fata lui! Asta ca sa dau doar un exemplu. Iar cu joaca... telefon, telecomanda, televizor, combina... cutite, linguri, etc, sticle... farfurii, borcane, conserve... punga cu faina, malai... sa mai zic??!! cam astea sunt jucariile lui preferate cand e acasa. Deci... muuuult mai bine la gradinita.
Acestea fiind zise, pupici de la noi si pe curand!
Gandacel
36+ si Bogdanel (14.11.2005)
buggy spune:
Buna, In sfarsit pot sa va dau vestea cea mare. Incepand din aceasta luna, Fun Science va fi prezenta si in judetele Galati, Braila si Vrancea. Cu ocazia targului RoFrancize am vandut prima franciza in Romania. Din acest motiv nu am mai avut timp sa ma ocup de ceea ce imi propusesem apropos de programele din gradinita. Din cate am inteles, urmatoarele doua saptamani, vom lua o pauza cu ocazia serbarii si a Pastelui. Incerc ca din momentul reluarii activitatii in gradinita sa rezolv si problema cu programul afisat la avizierul gradinitei. Va multumesc mult pentru intelegere si pentru ca sunteti alaturi de noi
"Mi s-a spus si am uitat, am vazut si am inteles, am facut si am invatat" - Confucius
www.funscience.ro