mulsul stimuleaza sau scade lactatia?
am tot citit aici pe forum la topicul despre lactatie ca e bine sa te mulgi daca ai excedent de lapte.din maternitate stiu ca dupa ce bb s-a saturat laptele ramas se mulge ,pt.a se forma un lapte proaspat si pt.stimularea lactatiei...prietenele imi tot spun ca daca ma mai mulg(am excedent),manual sau mecanic voi ramene fara lapte.
care este adevarul?nu as vrea sa o privez pe iubirica de o alimentatie naturala in schimbul unei formule.
Just Me !
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Mulsul stimuleaza lactatia.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
ciuf spune:
Nu e adevarat.
Regula de aur: cu cat golesti mai bine sanul cu atat se va face mai mult laptic. Daca cererea e mai mare atunci si oferta va fi mai mare.
Intr-adevar nimic nu se compara mai bine cu suptul bebelusului (el stimuleaza cel mai bine lactatia), dar sunt eficiente si metodele mulsului manual sau al pompei.
Eu ma pompam dupa fiecare masa a copilului special pentru a mari cantitatea de lapte (dupa alaptat ramane in sani cam 25% lapte). Si a functionat.
Numai bine.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo
mirachi spune:
multumesc pt.raspunsuri...si atat de rapide...mi-ati luat o piatra de pe inima.
sa va treaiasca copii si sa va bucurati de ei.
Just Me !
Pepsi spune:
e clar ca mulsul stimuleaza lactatia, cerere=oferta. prietenele tale banuiesc ca nu au alaptat, sau probabil au "ramas fara lapte"(ca-i la moda)dar isi dau cu parerea. intreaba femei care au alaptat, ca ele stiu sigur si-ti vor spune toate ce spun si fetele de mai sus.nu-ti mai pleca urechea la tot felu de sfaturi date in necunostiinta de cauza.
Flavia
+14, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic
dacia spune:
Sunt de acord!!!!!!!
Mulsul+pus bebe cat mai des la san(de cate ori cere)=stimuleaza lactatia.
Bebei sanatosi si fericiti va doresc!
poze cu noi:
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ed/danielbarbuta/my_photos_handler
oanalu spune:
Eu am reusit si am alaptat 6 luni cu mare greutate.Ce pot sa-ti spun din proprie experienta:nu te mulge manual. Asa am facut eu si am ramas cu probleme la sani desi au trecut 10 ani.
emilis spune:
Nu obisnuiesc sa scriu, ci doar sa citesc,
Acum alaptez dar micuta (3 luni si 10 zile) este o fitoasa si prefera sa bea din biberon laptele pe care eu il mulg.
Nu mananca atat cat mulg eu si am ajuns sa arunc lapte muls pentru ca eu scot tot laptele din san (si am prea mult).
Mananca la san doar noaptea cand este adormita, in rest serveste numai din biberon. Nu cred ca ai cum sa pierzi laptele daca te mulgi. Initial cand aveam mai putin mulgeam si in gol (asa am ajuns la surplus de lapte).
Nu renunta si scoate tot ce ai in san pana il simti moale ca pe o carpa. Este atat de usor sa renunti, dar perseverenta iti aduce satisfactii mai mari (mananca puiul cea mai buna hrana posibila).
Succes
miresica de iulie
Sheannamp spune:
Emilis, felicitari!
Cred ca ar trebui sa scrii mai des, macar asa ca un exemplu pentru mamicile care au probleme cu aalptatul!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Gabi_K spune:
Mulsul stimuleaza lactatia.
Off topic pt Emilis: Incearca sa o pui la san inaintea fiecarei mese. Poate cei reusi s-o alaptezi. Eu m-am chinuit 4 luni cu mulsul, si de la 4 luni a inceput sa suga.
Iar laptele in plus nu trebuie aruncat, pune-l frumos la congelator, nu stii niciodata, cand vei avea nevoie de un pic de lapte pt ea:)
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
filofteia spune:
Din proprie experienta...
La sase saptamani Adi a facut o diaree urata si nu am avut voie sa-i dau lapte 2 saptamani, numai mucilagiu si HN. In tot acest timp m-am muls manual si am putut relua alaptatul cu succes, care a tinut pana la un an.
Nu am avut nici un fel de probleme. Laptele tau este cel mai bun avand in vedere ca fiecare mama are altfel de lapte.