Sangerari la 5+ saptamani de sarcina...

Sangerari la 5+ saptamani de sarcina... | Autor: anacami

Link direct la acest mesaj

Buna!
Sora mea a ramas insarcinata.Bucurie mare, din pacate umbrita astazi de un eveniment neplacut:sangerare destul de abundenta.
Este foarte speriata de ce s-ar putea intampla-sa nu piarda sarcina sau sa ii fie afectat fatul (adica sa nu aiba probleme de genul malformatii).
A fost la doctor, i-a facut ecografie vaginala. Se pare ca sacul este in uter (ma temeam de o sarcina extrauterina), sarcina are 5,4 saptamani.I s-a spus sa nu faca efort, mai multe nu (nu este in Romania).
A mai trecut cineva prin asta, bb a fost bine pana la sfarsit?

I-am "recomandat" sa i-a MagneB6.Eu am luat No-SPA in ultimele luni de sarcina, nu stiu daca este bun si pt. luni asa mici.Binenteles ca nu ar lua medicamente fara sfatul doctorului, dar magne B6 sunt vitamine, nu sunt interzise, nu?
Incearca sa isi faca programare si in alta parte, dar nu stie cat de repede reuseste.Acum si-a luat concediu medical, nu mai sangereaza dar are dureri de burta.
Orice alte informatii pe care ni le-ati putea da ar fi de mare ajutor, macar sa se mai linisteasca

Multumim!
Multumim!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu am avut sangerari la 5 saptamani de sarcina, putin, negre si suficiente cat sa ma bage in sperieti. Tot pe atunci mi se confirmase si sarcina (cu testul ), m-am dus urgent la doctorita, mi-a facut eco abdominala, mi-a spus ca totul e bine, si mi-a dat tratament: Alilestrenol (progesteron sintetic)- ea il prefera pe asta in defavoarea Utrogestanului dar sunt cam acelasi lucru-, Vitamina E Forte, Acidul Flolic de rigoare... La 7 si la 9 sapt am avut alte 2 episoade de sangerari abundente, rosii...sange curat. Prima data m-am internat la Giulesti, a doua oara am asteptat calma sa se faca dimineta si m-am dus la cabinet, m-a curatat doctorita (Sa-i dea D-zeu sanatate- cred ca datorita ei il am pe matei...) si mi-a facut injectie cu Gravibinon. Sangerarea rosie, abundenta s-a oprit dar a continuat o chestie neagra pana aproape de 3 luni. Nici in ziua de azi nu stiu ce a fost.

Ideea e ca Matei are acum 3 ani, e un baietel frumos, destept si sanatos. Deci se poate... Nu pot sa garantez insa ca fara un tratament hormonal de sustinere a sarcinii va reusi. Magnele B6 sa nu fie insuficient... nu stiu ce sa zic... Sa mai ceara si parerea altor medici, eventual a unora din RO.
Edit: pentru dureri de burta No-Spa, nu conteaza cate saptamani de sarcina are... ii fac bine, sa nu mai stea cu durerile asa.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna, Anacami.

Si eu am avut sangerari la inceputul sarcinii, vreo 12 zile (pe la 6 sapt). La fel doctorul m-a pus sa stau in pat si nimic altceva. Am facut un scan la 9 sapt si bebe era bine, si de atunci am mai facut de 4 ori scan (o data in Romania) si bebita e bine si in grafic. Acum am 37 sapt+ si astept sa nasc in jurul datei de 1 ian.
Succes surorii tale si un bebe sanatos, sper ca totul sa se termine cu bine.

Ivona AMR 20 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Buna Ana!
Si eu m-am confruntat cu astfel de probleme, incepand cu sapt a 5a.
eSTE ADEVARAT, CEL mai bun medicament se numeste REPAOS LA PAT, sa nu faca absolut nimik, nici cel mai mic efort.Foarte bine ca sarcina este la locul ei,ca s-a vazut sacul.
Si eu sunt in afara tarii, si iti spun ca nici aici nu se da trat. de sustinere a sarcinii, mergand pe ideea selectiei naturale.
Asadar, mi-au dat intr-adevar niste pastile, un relaxant uterin,ceva ptr durere, cumva echivalentul la No-spa,si mult repaos.De fapt cel din urma e esential.
Nu am luat(spre disperarea mea de acum 2 sapt in urma) nici un trat hormonal, nimik,si Slava Domnului, acum, dupa doua sapt de pete si dureri, sangerarile au incetat, mai am insa dureri, dar nu atat de violente ca la inceput.
Magne B6, este f bun, ajuta la relaxarea musculaturii pelviene, inlaturand astfel intr-o masura, si riscul aparitiei contractiilor.
Sangerarea nu poate da malformatii in nici un caz, aceasta fiind semnul uNei eminente de avort.
Noi ,mamicile de iulie-august 2007, o asteptam cu drag la Odisee, va vedea ca sunt multe mamici care am trecut prin astfel de situatii...va gasi un grup minunat de fete, si tot sprijinul de care o gravidutza are nevoie.
Sa ne dai de stire, cum se simte sora ta!
Si nu uita....repaos, cat incape...NU baie in cada, NU dus fierbint, NU sex,si poate ar fi mai bine sa schimbe medicul!
Macar o pastila ptr durere putea sa-i dea, e aberant sa o trimita chiar asa acasa!

http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos

Nikole7+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna,
va multumesc foarte mult pt. raspunsurile voastre!
Ieri a stat toata ziua in pat; aseara am vorbit cu ea pa la 20:00, mai avea doar dureri. Din pacate, peste vreo ora m-a sunat disperata ca a fost la baie si ca a avut o "scurgere" mai ciudata, ceva ca o mucoasa. Oare o fi fost saculetul? astazi merge la un alt doctor, sper sa nu se fi intamplat deja ce este mai rau!

Nikole, trebuie sa iti spun ca si eu as fi vrut la mamicute de iulie-august 2007 (noiembrie a fost prima luna "fara piedici"); din pacate nu a fost sa fie, iar luna asta se pare ca nu am ovulat deloc (m-am testat din ziua a 9-a , deja sunt in a 17-a; CM a fost de 26 zile...).
Pe sora mea o cheama Gianina, suntem gemene, sper sa fie bine si sa se alature voua! Este prima ei sarcina!
Va pupam!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Scurgerea de care vorbesti, sub nici o forma nu e sacul,stai calma!
Daca e alb-galbuie, si nu are miros, este f normala , si va continua pe parcursul a toata sarcina.Deci nici o grija in privinta asta.
Ingrijoratoare sunt sangerarile, scurgerile maronii, scurgerile mirositoare!
Eu sunt sigura ca va fi ok, doar sa nu faca efort, sa nu ridice nimik, sau sa faca plimbari lungi, cat mai mult in pat sa stea.
Oricum medicul ar trebui sa o sfatuiasca, macar atat daca nu-i da nici un tratament.
Stiu fete care au ovulat in ziua 20/21 asa ca nimik nu e imposibil, sau se poate sa nu ai ovulartie intr-o luna, iar luna viitoare sa fie ovulatia ca la carte.
Si eu am un ciclu de 26 de zile, fix, si ovulam in ziua 12.
Dar depinde de fiecare org, de multe ori stresul se face vinovat de lipsa ovulatiei.
Va pup, si aveti grija de voi.Multa sanatate gravidutei.

http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos

Nikole7+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos

Mergi la inceput