Mamici de martie-aprilie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Ce harnice sunteti la scris! N-am mai intrat de ieri si deja s-au umplut trei pagini! Tot inainte!

La mine totul e in regula... si sper sa si ramana asa, ca maine mergem la control din nou si nu se stie cu ce vesti mai vin! Azi, stiind ca maine voi avea program lung, am gatit, am spalat rufe si AM FACUT BRADUL! Mi-am pus colinde (Madrigal si Hrusca) si m-am delectat asezand ornamentele. E prima oara cand il fac la mine acasa, desi stam aici din '99; pana acum il faceam doar la parinti unde petreceam cea mai mare parte din vacanta de iarna. Am stat apoi cateva minute bune sa-l admir! M-am simtit copil si am cautat ca sentimentul sa ramana mai mult timp.
Am confectionat si niste masti pentru copii, ca vineri avem serbare! Ziua de azi a fost chiar draguta!

Despre trezitul noaptea... eu sunt din categoria celor care se trezesc de trei-patru ori pentru a merge la baie. De regula ma ia somnul inapoi repede (asta daca nu latra cainii din jurul blocului; ce zic eu "latra" daca nu urla), insa pe la aceeasi ora ca a voastra si eu sunt treaza. Nu ma deranjeaza deocamdata pentru ca nu ma simt obosita peste zi (doar lenevoasa!).

Despre ... si eu sunt restanta! Mie mi s-a intamplat sa am scurte sangerari (fara alte repercusiuni) imediat dupa asa ca am lasat-o mai moale; dar mi-am promis "sa scot parleala" peste cateva luni. Si apoi, cineva spunea: "Rarut e chiar dragut"!

Voi mai intra si maine, sper! Pana atunci va pupic pe toate!
Sper sa avem vesti despre Eliana (BUNE!).

Rebiana 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

.....salutari....sa dam si noi raportul.....am fost am luat analizele si joi merg cu ele sa le citeasca doctorul....important si ceea ce e bine e ca la toxoplasmoza a iesit NEGATIV...ca azi iar cat am asteptat rezultatul am stat tot stresata....eu am avut niste antetecedente la inceputul sarcinii cand s-a negativat rezultatul fara tratament ceea ce insemna ca am avut boala inainte sa ramn ....dar eu tot u frica am sta...dar acuma am zis sa refac analiza asa ac sa stau linistita de sarbatori si in urm 3 luni....

Roandre sa o pupi pe Elyanne din partea noastra...doamne ajuta sa fie bine....

Eu una abia astept sa dau iama in magazine sa fcem cumparaturi pt bebelina....

A era s uit tensiune mea...10/6 cam mititica....si dupa analize glicemia cam mica....76 normal era intre 70-106.....asta e vedem ce zice doctorul....ca mi se pare ca si anemie am dar vedem cand citeste analizele...

Cam atat pt moment pupici la burtici si discutii placute....

Karra 28+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Raportez tensiune arteriala: 11 cu 7 (luata duminica). In jurul acestei valori gravitez tot timpul, oricum! Nu beau cafea si nici nu am baut, mai dau iama pe la cola sau sucuri cu acid, ca am pofta uneori. La mine ideea era oricum sa nu-mi creasca avand in vedere problema de la artera uterina.
Pupici!

Rebiana 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

buna burtici,
voua ce v-a prescris medicul pentru contractii?
mie mi-a spus sa iau no-spa, cate o jumatate, la care am avut ameteli la prima sarcina, sau papaverina, care da greturi.
aveti ceva idei mai bune?
azi dimineata era sa intru in panica, am avut contractii chiar dureroase si trebuia sa merg si la analize.
va pupicim,
diana 21+

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

GABDYD pt contractii tot no-spa si repaos la pat, iar daca nu sunat medicul iar la spital cred ca se fac perfuzii ; si mie mi se mai intareste burta si e mai grea dar nu stiu daca pot spune ca sunt dureroase, tu cum simti mai exact??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

aaa,la prima sarcina nici eu nu mi-am dat seama ca am contractii pana nu mi-a spus medicul ca sunt in pretravaliu. M-am semetit toata ca eu nu vreau sa ma internez ca nu ma simt rau si dupa vreo 3-4 ore eram la urgenta iar a doua zi dimineata deja nascusem.
La prima sarcina m-a internat urgent cand eram in vreo patru luni, dupa un sejur la mare in care nu am avut nici o jena sa fac efort, etc., dar eu nu aveam nici un simptom. Mi-a facut atunci perfuzie, am stat vreo 6 ore cu ea de ma dureau plamanii de la atata stat pe spate.
Asa ca nuuuuu mai vreau la spital inainte sa nasc. Mai bine chem asistenta acasa.
Contractiile dureroase: depinde de fiecare cum le percepe. majoritatea spun ca simti ca si cum ai fi constipat - crampe abdominale. Eu as adauga: un fel de dureri ca cele menstruale, ceva dureri mai mari de spate spre baza coloanei (asta daca se ingroasa gluma), o respiratie ingreunata si greutate in miscare, burtica foarte intarita si faptul ca simti cum se lasa bb in jos. Nazbatia mea loveste si foarte jos si se impinge tot timpul pe acolo, cred ca si el/ea e de vina.
sper sa nu am probleme, o sa incerc sa stau cat mai mult in pat, desi in pat nu se poate lucra la calculator ca ultimul lucru pe care mi-l permit acum e sa stau acasa. Bine ca vine vacanta.
diana 21+
si Julie

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amma23 spune:

dupa o vreme in care doar v-am citit, ca mi-a fost o lene de scris si , drept sa va spun nici nu am prea avut vesti.

Noi suntem bine,cel putin eram pana duminica. M-am trezit cu sangerare ( de peste noapte) si ne-am speriat rau .Am mai avut o data, mai demult, dar era rozalie si era dupa ce carasem o plasa cu cumparaturi. Asadar, duminica dimineatza ne-am prezentat la urgente, la spitalul unde sunt inscrisa.Era de garda chiar dr meu, asa ca a fost fain. Mi-a facut control si a zis ca intr-adevar sangereaza (inca mai sangera) colul, dar ca nu-e problema mare. A crescut burta si avand colul mai sensibil sangereaza. S-a uitat la placenta, la bebe (misca in continuu, tocmai cind ma plangeam la dr. ca nu-l mai simt asa mult ca inainte)
Mi-a zis sa ma odihnesc, dar nu mi-a impus sa stau in pat.
Despre , tati era oricum stresat sa nu-i facem rau lui bebe (parca mai mult ca mine) acum...suntem cei mai cuminti copii
Eliana, draga, iti tin pumnii, sa dea Dumnezeu sa fie bine. Tu oricum esti puternica, ai si experientza in sarcina, o sa fie bine. Pupici!
Incerc si eu sa raspund la subiectele din urma.
Nasi or sa fie sora mea si fratele lui Bogdan. Ne-am gandit noi ca ei o sa-l iubeasca oricum cel mai mult pe bebe. Nasi de cununie n-am avut, fiindca aici nu e nevoie, asa ca nu avem cu cine vorbi. Dar e foarte bine asa. Ne convine cel mai mult.
Numele o sa fie Luca Nicolas (Nicolas dupa socrul meu care ne-a parasit vara asta si care era un om deosebit si Luca ne-a placut noua), daca era fata ar fi fost Anastasia sau Ilinca. Nu eram hotarati in cazul fetei. Sper sa nu ne faca surpriza. Chiar ziceam ca ar fi culmea sa se nasca de 1 aprilie si sa fie fetitza, ne-ar pacali tare .

A, era sa uit ...mi se intimpla o ciudatenie. Ma ustura gatul fara motiv. Adica nu sunt racita, n-am rosu' in gat. Si nu se intimpla tot timpul chestia asta, am zile in care ma ustura , zile in care n-am nimic. Se intimpla si noaptea si ma ustura asa de tare de ma trezesc. N-am gatul uscat, habar n-am ce e. O prietena mi-a zis ca poate-i creste parul lui bebe, asa o fi? Din cite citeam eu, doar de saptamana asta incepe sa-i creasca parul. (azi intru in 26)
Control la calul balan fac in fiecare luna, e normal aici. Imi verifica colul , cit e de tare. Duminica la control l-am vazut si la ecograf, am mai spus, doar ca n-am spus ca era cu capul in jos .Zicea ca nu s-a pregatit inca,o sa se mai intoarca. Isi cauta o pozitie comoda. L-am simtit de vreo trei ori ca s-a intors (cel putin asa cred), ca mi s-a deformat burta tare de tot, zici ca mi-a pus fundu' in coaste.
Inca o chestie (pana la urma am avut ceva vesti) mi se face rau de la pasta de dinti, inca. Nu pot sa ma spal cu pasta decit dupa ce maninc ceva. Ati mai pomenit asa ceva? Am vomitat intr-o dimineatza ca erou' din cauza asta.
Ce s-a schimbat in viatza mea de cind cu sarcina? Eu, de obicei sunt cea care rasfatza si nu sunt obisnuita ( si nu-mi place) sa mi se sufle-n fund, pardon de expresie. Imi plac tandreturile, dar chestii de genul iti duc eu geanta, iti deschid usa la masina ma enerveaza.
Da' vad ca am devenit mai sensibila pe partea asta si am nevoie de mai multa atentie, tandretze, din partea tuturor. Cred ca am avut momente in care i-am terorizat si pe sot,pe mama si pe surori. Da' bine ca-mi dau seama si imi trec fitzele. Vad ca-mi revin cu brio. Sotul oricum era super atent si inainte, asa ca e numa' bine. Ati inteles ceva, ca zici ca nu mai sunt nici coerenta.
Ex: Daca-mi ia plasa din mana, de ce mi-o ia ca doar nu- bolnava sunt doar gravida si-mi dau seama cind e prea greu pentru mine.Daca nu mi-o ia, de ce nu mi-o ia, ca doar is gravida :-)))). O nebuna, oricum mi s-a promis bataie dupa ce nasc.
Am 12 kile in plus, la 6 luni. La am de la 5 luni, vad ca ma mentin. Am fost mai atenta cu ce halesc .Acum imi dau seama ca si de la vitamine am asa pofta de mancare. Ma trezesc dimineatza lihnita de foame.
No, cam atat ca v-a plictisit. O sa incerc sa scriu si eu cel putin la doua zile, sa nu uitati de mine.
Pupe la fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

Cum sa uitam Amma de tine, chiar ma gandeam de ce nu vrei sa ne mai scrii, bine ca nu au fost mai grave problemele tale, deci sunteti bine, atunci ne-am linistit; nasol cu pasta de dinti asa mi-a ramas mie bine intiparit in minte un parfum

Gabdyd eu incercam sa-ti spun de contractii iar tu esti la al doilea .... eu inca nu am simtit ca bebe sa coboare cum spui tu, ci doar un disconfort fiind burta tare si grea...
29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Eu intru pentru putin - sunt foarte grabita - si nu prea am timp - da incercati sa ghiciti ce fac

Il ajut pe fratele meu sa se pregateasca pentru prima sesiune - adica eu jurist il ajut la medicina , ieri am sustinut stomatologia ortopedica si duminica avem (un obiect mai util pentru mine decit primul) - igiena si microbiologia - asa ca eu mai rar pe forum si mai mult invatam pina la 3 noaptea - orium nu am somn. E panicat rau saracul asa ca il sustin si ajut cit pot, bebelina iese ,, stomatoloaga,, - iar eu nasc finisind anul I fara frecventa

Acum despre temele zilei

1. Nashii de botez - eu de la inceput cred ca vam facut capul patrat cit de mult imi iubesc nashii de cununie si cit de mult se bucura de bebelusul din burtica - in special nashul care imi mingie burtica de cite ori are ocazie si imi spune cu drag ca este foarte fericit de viitorul finut - asa ca la noi nici nu se discuta problema asta.
Dar mai este la noi o moda aiurea, nu stiu daca si la voi - nashii de cununie sunt cei principali si mai sunt si restul de nani care boteaza fiul - pe la tara sunt familii care iau si 50 de perechi pentru botezul copilului - noi tot vom trebui sa luam citeva perechi ca asa e obiceiul asta prostesc - si aici ii buba ca eu nu vreau - vreau sa fie o pereche si asta in toata legea - dar la chestia asta toti se uita la mine ca la o timpita venita de pe luna

2. Despre - mda..... nu-i la noi asa ceva - pe la 14 saptamini aveam o dorinta nebuna si doar la asta ma gindeam - dar dorinta mea nu a fost sa fie implinita ca medicul mi-a interzis - uter in tonus, buuuuun - acum se poate - eu nu vreau, adica poate as vrea dar nesuferita de candidoza nu-mi da pace si e neplacuta senzatia. Acum de cind burtica a crescut - chiar sa vreau ca sotul se uita la mine doar ca la o mamica si ii mai este frica de burtica - acum inteleg eu ce dorea sa spuna prietena mea care nascuse acum un an - ,, sexul in sarcina merge doar daca se obisnuieste al tau sot cu noul tau ,,look,, ,, - pai nu se obisnuieste.

Da il rasfat eu din cind in cind cu alte metode - si asta mai ales dupa ce am avut un vis groaznic ,, ca sotul meu se va indragosti de alta, si ea va avea un copil de la el,, - fetelor a fost atit de real visul ca o sptamina am fost in stare de paralizie partiala- si i-am acordat atentie sotului cit am putut - acum am uitat visul si am revenit la starea de ,, sexul lipseste cu desavirsire,,

Voi vorbiti de masurat tensiunea - eu nu stiu cu ce se maninca ea - cind trebuie sa o masor si de ce - multumesc lui Doamne Doamne ma simt bine - dar vad, imprumut aparatul de masurat tensiune de la soacra mea macar pina nasc - si o masor si eu.

Elyanne ma rog la Doamne Doamne sa fie bine - si tu si bebelusii tai - te asteptam cu drag cu vesti bune ca altfel nici nu trebuie sa fie.

Ieri cind am mers la culcare imi schitasem ce sa va scriu azi - dar acum parca is turc nu-mi mai amintesc - ce imi amintesc e virusi, bacili, streptocoi - si asta pina duminica - cum dam examenul cum imi vin in fire

P.S. imi cer scuze ca nu pot scrie mesaje mai scurte - dar stiti ca-s limbuta si vorebsc mult, incilcit si de trei ori pe un loc
26+ ,,are mama fata,,

pozele mele cu burtica si fara

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

buna fetele! v-am mai citit dar am ramas in urma rau de tot cu scrisul ( scuze)...
intre timp
* am fost in concediu -pacat ca nu a fost decat o saptamana;
*mi-am gasit un medic dar sunt dezamagita de servicii, cel putin la prima vizita am asteptat vro 2 ore si nici nu am avut parte de o ecografie- cica totul e bine, dar asta puteam sa spun si eu;
* bebele misca destul de tare, il simt la mana si imi place mult de tot, am inceput sa realizez ca intradevar e acolo in burtica cineva;
* asteptam sarbatorile si am facut un brad frumos-frumos de tot;
*de dureri de spate , oase nu mai vorbesc ca e destul de nasol, in ultimele 3 zile mi-am luat o perna speciala pentru gravide care ma ajuta mult de tot la dormit- DACA PUTETI SA O GASITI V-O RECOMAND, VA SCHIMBA CALITATEA SOMNULUI!
* va pupic cu tote si sper ca joi sa aflam daca o sa avem bebe roz sau albastru!

Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!

Mergi la inceput