Mamici de martie-aprilie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Buna seara gravidute!
Bebitza mea deja are programate antrenamentele. Eu zic ca o sa fie gimnasta, iar cordonul ombilical este panglica de la gimnastica ritmica.Dimineata ma trezesc cu picioruse in partea stanga, iar seara isi muta terenul pe dreapta. La mine nu sunt deloc fluturasi, iar cateodata ma cam sperie atata agitatie, ma gandesc ca nu-i convine ceva. Dar am inteles ca asa sunt fetitele, mai harnicute, inca din burtica...
Cu privire la nume deja m-am razgandit de cateva ori. Daca era baietel era David Mihai. Cand am facut contul pe DC, parca simteam ca e fetitza, vroiam sa o cheme Carla Maria. Acum, aproape 99%, daca ramane fetitza se va numi Bianca Maria.

Lia 24+ Cand vine Iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gore78 spune:

Sori 1980 m`ai mai linistit, aveam impresia ca ceva nu e bine mai ales ca toataa lumea care ma vede imi spune acelasi lucru:sigur nu ai gemeni sau sarcina nu e mai avansata? ca ai burta cam mare. Deja a devenit o banda, am zis ca o sa`mi pun o atza rosie la mana si gata lool.

Referitor la numele ales, cred ca am mai spus`o Andrei-Sabin.Andrei ne place noua, iar Sabin e dupa nas.
Ma inscriu tot la flutursi, e <scump> la lovituri, de regula am observat ca loveste dupa ce termin treaba prin casa si ma intind in pat, sau dupa ce urc cele 4 etajedin 4.
23 in cap

clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna gravidutelor!
Vin si eu la raportul de seara. Abia m-am intors de la medic. Sunt bine iar colul meu rezista. Mi-a si zis dna dr ca la cat sunt de micuta si ce probleme am avut la inceput credea ca asa va fi toata sarcina mea. tensiunea e cam mica 10/5. Luni m-a chemat insa sa-mi recolteze pentru chlamydia, microplasma, ureeaplasma si culturi col. Voi v-ati recoltat asa ceva? Nu-i nici un risc pentru bebe sa "cotrobaie" pe acolo? De consultat pe masa oricum ma consulta de fiecare data (si nu e chiar placut)dar acum ma gandesc ca va fi si recoltatul... Ea insa mi-a zis ca e bine sa fac analizele ca bebe e mare si dc e vreo problema pot lua si antibiotice ca sa nu am vreo infectie cand nasc. Nu stiu ce sa zic... eu oricum nu cred ca am vreo problema ca nu am nici o scurgere si nici nu mai facem de vreo luna. Ma bucur insa ca dna dr mi-a dat unda verde sa mergem la munte la parinti de sarbatori. pentru constipatie mi-a zis sa-mi pun supozitoare cu glicerina cand nu se mai poate.... Voi cand luati fierul? Inainte sau dupa masa?
A, dupa ce am iesit de la dna dr m-am plimbat prin magazin la Obor in cautare de perdele si am sfarsit prin a-mi lua o bluzita (350.000) din bumbac 75% de culoarea piersicii. M-a incantat ca e croita ca bluzele pentru gravide si-mi va veni pana la final.

MAGDUTAH - am abandonat ideea inghetarii anului pentru ca bebita mi-a purtat noroc si mi-am predat la timp cel mai greu proiect. Celelate examene le-am luat si pe alea. Practic am incheiat sesiunea daca imi da nota de trecere la proiect. Legat de lucrarea de dizertatie.. nu prea stiu ce sa fac. Dna dr mi-a zis ca pot sa incerc sa o dau dar voi avea 38 de saptamani si ea nu-mi garanteaza ca ma pot duce sa o sustin. Asa ca am cateva zile la dispozitie sa ma gandesc ce fac. Oricum e minunat ca imi inchei anul. Poate fac si lucrarea si vad la momentul respectiv daca o pot sustine. Oricum eu nu ma astept sa fie usor.
ANDREEA20- si eu am dureri sub sani, mai ales in partea dreapta. Am si uterul ridicat pana sus ce-i drept. Mai rau e ca am fost la dna dr si am uitat sa intreb si de asta. Dar o intreb luni.Si eu cred ca e din cauza lui bebe care a impins ceva in directia aia.

La mine bebelina nu misca f tare in timpul zilei mai ales daca sunt eu f ocupata seara insa si noaptea cand stau intinsa in pat simt niste zvarcoleli peste tot. Nu are un loc pre ferat. Pur si simplu o simt cand intr-o parte cand in alta.... Daca dorm pe partea stanga o simt in stanga unde atinge burta suprafata patului. Parca citisem undeva ca nu-i asa bine sa dormi cu fata in sus? Eu mai stau si cu fata in sus ca uneori nu mai pot de atatea zvarcoleli. E rau?

27 s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Am intrat ca sa va urez la toate "Noapte buna!" Noi tocmai ne-am intors de la restaurant si bebe e un pic agitat de la muzica de acolo, canta un taraf si, ce-i drept, era prea tare. In rest suntem bine.
Va pupic pana maine!

Rebiana 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

fierul se ia dimineata dupa masa.

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

tzuna ma bucur ca sunteti bine, recoltarile de care zici le am si eu programate in ianuarie dupa 28 de saptamani deai trebuiau cica la 28 dar pica de sarbatori asa ca vor fi la 30 odata cu echo morfologica de trimestrul 3
cat despre tensiune tot atat am avut si eu la controlul asta si sata dupa cioco si putina cola, dar dr a zis ca e ok , deci probabil difera de dr perceptia valorii ca mica sau normala ( eu am 1,58 si 64 de kg acum, poate tu esti mai mare si daia o fi zis ca e mica)

Alexa26+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

despre fier eu iau 2 pastile pe zi una dimineata una seara, iar pe prospectul lui scrie
. Deoarece Fe este iritant gastric, se recomanda administrarea capsulelor cu cantitate corespunzatoare de lichide, fara a fi mestecate.
- diferite substante componente ale alimentelor pot diminua absorbtia de Fe si de aceea, se recomanda administrarea Ferretab® comp. inainte de masa

iar din ce stiu de la pediatra lui fimiu, se evita consumul de lapte , cateva ore inainte si dupa fe caci ii impiedica absorbtia, si pt o mai buna absorbtie se recomanda sa se ia cu limonada sau in combinatie cu Vit C

Alexa26+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna seara burticute

Sa dau si eu raportul pe ziua de azi si cea de ieri - am lenevit si mai mult nimic - nu am chef de nimic - noaptea dorm foarte rau si respectiv ziua is ca o mita lesinata.

Bebelusa e bine - nu-i place cind mami doarme pe spinare - cum incerc sa dorm pe spinare se trezeste imediat - mofturoasa nevoie mare- iar eu nu ma pot odihni altfel decit pe spinare - asa ca ma foiesc noapte de pe dreapta pe stinga - am loc mult pentru foit - dorm singura in pat - sotului ii e frica sa doarma cu mine - s-apoi cu vizitele mele dese la buda noaptea nu ar mai avea nici el somn.

Multumesc pentru raspunsuri la tema zilei cu cadourile - eu am decis asa - la cea de la stat nu-i voi darui nimic, poate cind ajung la 8 martie, dar cea la care merg la spital - trebuie, duminica mergem cu sotul sa facem cumparaturi pentru Craciun si atunci cumpar caduol si va spun si voua ce am luat - adica acum nu stiu ce ii voi lua - dar ceva trebuie( este si prietena nashei mele,asta este ultimul considerent pentru ca in primul rind este foarte grijulie si atenta cu mine - s-apoi eu vad ca voi platiti mult pentru consultatii - poate nici nu trebuie vreun cadou - asta comparativ cum e la noi - eu in banii vostri dau cam 250 mii pentru fiecare consultatie si e considerat inca mult, si asa e peste tot)

Am ris cind am citit mesajul tau BiancaM ca iti dai demisia daca sunt in rusa revistele - da am ris pentru ca ai ghicit sunt toate in rusa - dar sunt extraordinare, pot sa va dau linkul unde sunt revistele pentru bebelusi voi sa va uitati macar la poze pentru unele idei, in romana eu nu prea am gasit informatii - dar in rusa foarte multe - si chiar sunt foarte multe mamici care tricoteaza si tricoteaza multisor si foarte complicate modele - eu nu le ajung niciodata. Asa ca spuneti daca vreti va dau linkul cu revistele in rusa, daca va place ceva foarte mult - traduc eu cele mai importante idei ca nu-i problema.

Tema zilei cu numelel bebelushei - pina ce ramine cum a spus sotul - Ilinca, eu as alege si Alina, Emilia, Elena, foarte mult imi place Daria - si vad la voi este des intilnit acest nume, pai timpitii nostri il considera babesc numele si stilcesc numele pina ajung la Dasha - si inca un ,,amanunt,, asa este numele soacrei mele - si nu as dori sa-i fac asa o onoare lumea nu ar intelege de unde atita dragoste pentru ea dupa toate si toate facute de ea in cei 9 ani de cind ne cunoastem - iar eu as obosi sa le spun ca nu are nimic numele fetei cu onoarea fata de soacra si ca e o simpla coincidenta

Nu stiu ce o sa facem cu numele pina la urma dar nu am eu sufletul impacat si gata, iaca numele de baiat Calin - era perfect - in cinstea nashului ( nu ma intrebati de ce nu punem numele nashei)

Kisstherain999 faza cu ,, este mai buna,, de cind esti insarcinata sunt total de acord - sotul meu si acum se mira de schimbarea mea de comportament - inainte de sarcina el cu greu facea fata apucaturilor mele izghite si isi facea griji ca in viitor voi fi si mai rea - si surpriza eu sunt blinda ca o mita si nici nu zgirii (doar foarte rar) - a zis ca mai vrea un copil nu-i mai este frica de comportamentul meu. Zici de nume ca-s multi de ,,r,, - la vor fi multi de ,, c,, si mai e si cacofonie daca ramine Ilinca.

Elyanne ca esti bine si nimic nou - e perfect - mai bine nimic nou decit vesti rele - stai cumincioara in pat si toate sa fie bune fara noutati deochiate.

Paxela daca uitati sa-ti actualizezi semnatura iti aminteam eu - doar teoretic trebuie sa nastem in aceeasi zi

Karra80 mi-ai amintit de inca co schimbare in sarcina - sinii - s-o facut asa frumosi si maaari - si ma tot uit la ei pina nu s-or face miiici la loc.

Absoluta cit de mult imi place numele Timeea - dar la noi in tara mai bine tac decit sa ma trezesc cu toata republica Moldova in cap

Magdutah parca m-am mai linistit un pic

Cum simt eu bebelina - in zilele cind sunt obosita, adica daca lucrez fizic la vreo curatenie prin casa - nu simt bebelina, daca lenevesc simt tot ca niste fluturasi si foarte des, dar cite odata imi da cite un piciorus de ma mir de unde atita putere (dar asta rar0. Poate noi ne asteptam sa ne dea cite un picior in ficat, stomac si sa ne doara - eu asa crdeam - ca asa citisem ca se intimpla la unele fete de pe forum - poate ai nostri sunt mai finuti sau sarcina noastra inca e micuta.

Tzuna - eu iau firerul dupa masa si obligatoriu cu un pahar mare de apa ( nici intr-un caz ceai) - il iau dupa masa pentru ca inainte imi provoaca greturi si trebuie cu un pahar mare de apa - pentru ca e un mod de a evita constipatia si ca .... asa scrie si in receta de la medicament - il iau de vreo luna si juma - si e perfect, nci constipatia nu-mi da de furca - iau Sorbifer - cica fierul e in forma de ioni si se absoarbe asa mai bine.

Ei hai m-am intins ca o zi de vara( cu tot cu noapte)

26+ are mama fata

pozele mele cu burtica si fara

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Buna seara!
Si la noi bebe misca cand incet, cand puternic. Saptamana trecuta m-am uitat la un film si 2 ore cat a tinut filmul, incontinuu m-a boxat. Spre sfarsit eu obosisem, si chiar ma gandeam ca eu sunt mai obosita decat bebe de la atata miscare. Azi i-am pus colinde si se misca asa finut, cum ii sta bine unei domnisoare .

DEspre subiectul zilei, noi ne gandisem la nume de baietei si alesesem obligatoriu al doilea George(ca sa pastreze traditia din familia sotului) si primul aveam David, Luca, Paul...
LA fetite nu ne gandisem deloc, si acum stau si imi storc creierii ce nume sa aleg. Al doilea obligatoriu o sa fie Elena(imi place mie), iar la primul nu avem decat Laura( ca asta suna bine si in engleza si nici nu e lung). Noi trebuie sa ne gandim si la pronuntia in engleza, sa fie si scurt, ca numele de familie e lung, si sa fie si frumos.
Mie imi place si Alessia, dar tati cam stramba din nas.

Cam atat... O noapte buna va dorim!

24+

Bebica al nostru e
Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Mai, dar ce harnicute ne-am facut la scris, mi-a luat ceva sa citesc din urma!

Noi suntem bine, parca nu imi vine sa cred ca ma apropiu galopant de 7 luni, ca nici nu m-am obisnuit inca cu ideea ca de data asta e bine si azi-maine nasc! Doamne-ajuta pe mai departe. Fetita noastra e f activa - fluturasi erau "pe vremuri", acum parca stie ca e iarna si s-a apucat de schiat micuta, prin toate cotloanele. Are parca un program mai clar deja: ne trezim impreuna la 5 si e f agitata pana pe la 6.30, cand eu sunt deja in miezul problemei la serviciu. Apoi, in jur de 9, incepe iar scandalul, din nou pe la 12, iar pe la 15.30 conducem impreuna pana acasa. Seara incepe mai vartos in jur de 18, si apoi doar cand ma pun in pat, 22-22.30. Dat fiind ca sunt f obosita, dorm bustean si nu as putea sa spun ce se mai intampla (merg o data la baie in jur de ora 3, dar e liniste atunci).

Referitor la nume, l-am mai mentionat in cateva ocazii, dar imi face placere sa-l repet: fetita se va numi SOPHIA ANTONIA. Daca ar fi fost baietel ne-ar fi placut ANTHONY EDUARD.. Ne plac amandurora (sper ca exista cuvantul asta), se pronunta bine si in romaneste si in engleza si se potrivesc cu numele de familie, care e cam ... sofisticat.

Ma opresc aici pana nu devine mesajul din nou prea lung. Va urez la toate un week-end placut si relaxant si numai vesti bune pt saptamana care vine!

Cristina27+, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput