prospanul contine alcool

baiatul meu de 1 an si 11 luni tuseste sporadic,adica in vreo 4 reprize pe zi.asta se intampla de cateva zile,probabil pt ca l am tot scos pe ceata.i am dat ambroxol,dar nu am constatat niciun efect benefic,asa ca azi am cerut farmacistei un sirop bun imp tusei.mentionez ca tusea nu e seaca.mi a dat prospan,picaturi.ajunsa acasa,am citit prospectul si am vazut ca acest sirop contine alcool.e vreo problema?si stiti cumva,are efect acest prospan,ca nu vreau sa l indop cu tot felul de siropuri ineficiente?
Raspunsuri

Cristina_C spune:
Exista in Romania si Prospan - sirop fara alcool pentru copii:
http://www.prospan.ro/index.php?sub=darreichungsform_content.php
Eu am o parere foarte buna despre Prospan. L-a vindecat pe baietelul meu de o tuse urata care tinea de ceva timp si era rezistenta la alte siropuri.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Nicoleta spune:
Servus.
Ieri am fost la farmacie sa iau un sirop de tuse bun pentru Stefan, 3 ani si 11 luni... Mi-a dat Prospan, i-am dat de 2 ori pana acum... Problema este ca de aseara respiratia lui este suieratoare, sunt disperata, toamna asta a fost de pomina, sper ca iarna sa fie mai buna.
Prospanul i-l dau de capul meu... Sper sa nu ii fac rau. Daca ma duc la medic ii da antibiotic si vreau sa mai astept, nu face febra si starea lui este buna, tusea este rara...
Nicoleta

aurelia1278 spune:
Si noi folosim Prospan pentru tuse. E foarte bun, dar ne-a spus doctorul sa nu i-l dam mai mult de o saptamana. Dupa o saptamana trecem la Ambroxol (daca e tuse cu expectoratie). Ambroxolul este si el bun, inmoaie secretiile, dar in acelasi timp stimuleaza tusea pentru a le elimina (asta am citit in prospect), deci aparent, copilul va tusi mai rau.
Eu nici nu stiam ca exista Prospan cu alcool.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

caramel spune:
Si Sinupret-ul contine alcool si o gramada de mamici il dau copiilor chiar si de la varsta de 3 luni.Macar Prospan-ul o fi eficient, ca de Sinupret m-am lamurit.

Cristina_C spune:
Sinupret (tablete) iau eu pentru sinuzita!! Sunt din plante. Stiu ca exista medicamentul si sub forma de sirop.
Scrie in prospect ca nu se da la copiii sub 6 ani.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Nicoleta spune:
Ce sa zic, de cand ii dau Prospan, nu mai tuseste, sper sa il ajute si la "dezinflamarea" cailor respiratorii. Ca suiera putin al meu copil cand respira. Si la medic nu ma duc decat daca nu ma pot descurca asa. I-am pus sare pe piept si a tusit dupa aceea si a rupt bine de tot tusea. De dimineata insa nu a vrut sare pe piept...poate iarasi deseara sa vrea... Ma duc dupa Salin (sa-l cumpar), poate ne va fi de folos.
Nicoleta

Germina spune:
PROSPAN exista si sirop. In principiu, Prospan Picaturi este pt. adulti, dar se da si la copii, cu rezultate mai bune pt. ca este in alcool si asa se pastreaza mai bine proprietatile plantei. Da-i cu incredere de care vrei, ca este foarte bun. Eu am scapat cu el de multe viroze care dadeau in tuse urata. Merge si la tuse seaca, si la productiva. Si stiu ca am citit undeva pe un prospect ca se poate da si 2 luni neintrerupt.
Sanatate multa!
Lumi