PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (16)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

La noi tati a aflat de Craciun anul trecut ca vine Darius; a, si buniciidin partea lui pt ca eram la ei; anul asta ii chemam pe ei la noi, daca or veni, daca nu...nu. Noi oricum vrem ca baiatul sa faca sarbatorile acestea in casuta lui, de la anu mergem inplimbari.

Haideti sa va spun ceva: acum nu stiu daca e nimereala potriveala sau ce-o fi, stiu ca e foarte devreme, insa Darius a zis azi MAMA!
Era in brate la mine, nu gangurea nu nimic si atat a zis :mama.
Sa fi fost doar o nimereala sauchiar o fi vrut sa spuna mama?

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tweety7 spune:

Ancutex sarbatori fericite si tie!
Consi am vazut baietzeii. Sunt de milioane cum stau ei in funduletz unul langa altul. Ii pe amandoi!
Buli pentru cantecele!

Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei www.choosing2lose.com/tickers/4573fdfa49015/weightloss.png" target="_blank">Greutatea mea
Andra, tati Costin si Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

crissa esti cea mai buna mama pentru Cipi la fel cum fiecare dintre noi este cea mai buna mama pentru puiul ei. Si eu sa stii ca sunt tare confuza in legatura cu diversificarea asta dar din tot ce am citit am ales ceea ce se potrivea cel mai bine stilului meu de viata si teoriilor mele despre alimentatie. Bun deci eu am inceput diversificarea in urmatorul fel: luni: zeama de supa - 125 ml. La ora de masa i-am bagat biberonul cu supa in gura dar aveam pregatit si biberonul cu lapte. S-a strambat a tras de doua ori si l-a scuipat. I-am dat un pic de lapte apoi am incercat iarasi cu supa. A baut toata supa in final si apoi si tot laptele. Marti i-am pasat un morcov. I-am dat cu degetul putin pe buze. A stat s-a uitat s-a strambat si s-a facut ca inghite. Apoi am incercat cu linguritza (am o linguritza de cauciuc din aia care isi schimba culaorea la caldura). Din 10 lingurite din alea cred ca a tinut in gura 3 maxim 4. De miercuri am inceput sa ii bag pe rand:dovlecel, broccoli, telina, conopida. Eu fac un piure destul de grosutz pe care i-l dau cu linguritza, jumatate scoate afara jumatate retine. Ce ramane amestec cu zeama de supa si fac o supa crema. Joi sau vineri am introdus fructele respectiv mar copt. Au fost aceiasi pasi. Pe rand i-am introdus: para si dovlecelul, urmeaza avocado si banana (astea doua le fac cu suc de mere de la Hipp ca simple mi se par cam fade). Si ca sa iti explic si de ce ii dau asa sa manance (argumentez ca sa nu ma certe bibi ) am citit tot felul de informatii, m-am gandit si razgandit si am personalizat tot ce am aflat dupa modul meu de viatza si de alimentatzie sau ma rog astfel incat sa fie aproape de acest mod.
mada mie pediatra mi-a zis sa ii dau cu linguritza sau cu biberonul. Nu se ineaca pentru ca este o supa crema destul de groasa. I-am facut o gaura suplimentara la tetina si ii curge tocmai bine. Eu nu am reusit sa ii dau doar cu linguritza intrucat este fomist si nu are rabdare sa manance pana se satura asa ca alternez biberonul cu linguritza.

Miruna + Alexei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

buli ia-ti fata si tu ceva ca nu esti grasa si urata. Esti cea mai curajoasa, tonica si optimista persoana pe care am cunoscut-o si crede-ma am cunoscut ceva lume si nici complimente gratuite nu prea imi arde sa fac.
Consi,angelli simpatici piticii. Zici ca au vreo noua luni cum stau ei acolo la sfat.

Miruna + Alexei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Salutare fetele, nush daca va mai amintiti de mine Va citesc mereu dar nu prea am scris ca am gasit multe raspunsuri in discutiile voastre. Am vazut ca ati facut rost de Cutiuta Muzicala vreau si eu Stiu ca nu prea am scris pe aici, dar eu pot sa am parola de la mailul comun? ca ma vazut ca acolo ati pus si retete de diversificare si alte chestii interesante, care in momentul cand se discutau nu am dat prea multa importanta dar acum a venit vremea si la noi sa papa altceva si mie mi se pare a naibii de grea chestia asta cu diversificarea
Ramona si Timeea (04.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucians spune:

Gagici,uitati pana la ce ora ma tineti sa va citesc!N-am mai intrat cam de mult...
Larisa,imi pare rau ce-am spus de Danone,dar asta am auzit intamplator in parc cand,o mamica isi hranea bb cu acest iaurt.A venit la ea o alta mamica si-a rugat-o sa nu se supere ca se baga si astfel am auzit si io,din surse nesigure-ce-i adevarat.Io m-am cam speriat,mai ales ca-n timpul sarcinii am mancat la greu Danone..Am zis ca fac si io un bine.

Andra,ce-ti mai face bebelina?E mai bine?multi de la Daria.
Cristina-Ioana,ne este dor de Luca.Vrem poze recente cu el dar si cu mama lui,poate asa sa ma mai abtin de la alea,alea,please!

Gabitza cu Daria(14 iul'06)si Andrei(28 dec'96)

Poze Botez www.dropshots.com/lucians" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Consi, acuma am vazut si io poza ! Sa va traiasca feciorii ca-s mortali rau, zici ca stau la agatat si comenteaza despre "secsu' slab"

Diana si Vlad Gael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Ramoon, ti-am trimis-o pe PM

Diana si Vlad Gael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Buna dimineata.
Ma bucur ca v-a placut schema.
Explicatiile traduse:
Alimentele vor avea urmatoarea consistenta: 5-6 luni lichida,7-8 luni lipicioasa(crema),9-11 luni moale,1 an 1 an si 3 luni normala
OREZ 5-6 luni:la 100 gr. orez se pune 600-900 ml apa si se fierbe bine de tot apoi se paseaza;
7-8 luni 100 gr.-400 ml apa,orezul se zbrobeste putin,eventual cu dosul unei furculite,
9-11 luni 100 gr.-300 ml apa,nu se mai zbrobeste,doar se fierbe bine de tot,
1 an~ 100 gr.-200 ml apa
CARTOF 5-6 luni curatat de coaja,fiert bine si facut un piure lichid
7-8 luni piureul are consistenta unui gem
9-11 luni cartoful fiert se zbrobeste cu dosul furculitei si se adauga putina apa in care a fiert sau laptele bebelusului.
1 an ~ dupa ce a fiert cartoful il taiem in cubulete mici(cam 3 cuburi intr-o lingurita)
PAINE (aici sunt multe tipuri de paine,unele cu continut mare de ulei asa ca se alege un fel care nu contine mult ulei)
Se fierbe in apa sau laptele lui bb.
5-6 luni se zbrobeste si se fierbe pana devine o budinca cremoasa.
7-8 luni se rupe bucatele mici si se fierbe sau doar se inmoaie in lapte.
9-11 luni se rupe in bucati mai mari(cam 2 buc intr-o lingurita) si se inmoaie in lapte.
1 an ~ bb poate consuma painea goala chiar si prajita,bucatele
PASTE DIN OREZ(UDON) se taie pastele cu cutitul si se fierb in supa.Pana la 9 luni se taie cat de marunt posibil
9-11 luni pastele se taie aprox 1-2 cm
1 an ~ 2-3 cm
DOVLEAC 5-6 luni fiert bine,pasat piureul sa fie lichid
7-8 luni dovleacul fiert se zbrobeste cu dosul lingurii si se subtiaza cu apa in care a fiert.Sa fie putin moale,ca gemul.
9-11 luni se zbrobeste cu dosul furculitei,rezulta un piure mai gros.
1 an~ bb poate manca dovleacul cu coaja cu tot,fiert bine si taiat in cubburi mici(aprox 2 cuburi in lingurita)
SPANAC la inceput fierbem doar frunzele
5-6 luni pasat,piureul sa fie lichid
7-8 luni il tocam marunt cu cutitul,sa rezulte un piure mai gros
9-11 luni tocam de aprox 5-7 mm lungime,de acum folosim si coditele
1 an~ tocat doar putin taiat,coditele impreuna
MORCOV5-6 luni piure lichid
7-8 luni zbrobit cu dosul lingurii
9-11 luni zbrobit cu furculita
1 an~ cuburi mici de aprox 1 cm(cam 3 cuburi in lingurita)
PESTE ALB PESTELE SE PUNE LA FIERT IN APA CLOCOTITA
Peste fiert bine se paseaza intr-un piure lichid pentru 5-6 luni
7-8 luni in tocam marunt cu cutitul
9-11 luni cu mana franjuram pestele,sau il zbrobim cu furculita
1 an ~ bucatele mici
PUI La fel ca si pestele,carnea se pune la fiert in apa clocotita
5-6 luni nu se da copilului carne de pui
7-8 luni canea fiarta bine o tocam marunt cu cutitul
9-11 luni rupem franjuri cu mana
1 an~ bucatele mici

Stefania,mami de David si Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Muuh eu fac asa pilaful:spal orezul bine,pun apa multa(nu am masurat cantitatile dar sa fie apa multa),pun impreuna si legumele spalat si las sa fiarba bine de tot,verific mereu sa fie apa,daca trebuie mai completez.
Cand au fiert le pun in castronul blenderului,mixez si gata papa.
Pestele,aici se recomanda a se incepe cu peste alb,orice numai alb sa fie.Se fierbe in apa clocotita si se face pasta,adaugam putina apa in care a fiert ca sa fie lichid.
Eu de sapt viitoare o sa ii dau Patriciei peste.

Stefania,mami de David si Patricia

Mergi la inceput