Redeschiderea adoptiilor internationale?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Mariana, ai dreptate ; asta ramine inca una din bucuriile venite de la tzara noastra de origine...atitea vieti ratate in orfelinatele rominesti, din cauza hotiei, mafiei si mintii inguste a unor trepadusi politruci.

in legatura cu adresele respective...eu oricum voi continua sa investighez, desi sperantele tind puternic spre zero.

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Ana,

Eu m-am interesat de suma aproximativa necesara pentru a adopta un copil din alta tara (daca locuiesti in Canada). Am inteles ca se cam ridica la $30,000. Suma include toate taxele de adoptie, documentele, calatoria in tara respectiva pentru a lua copilul (in unele tari trebuie sa mergi de doua oir), actele de emigrare ale copilului in Canada, taxele percepute de agentiile de adoptii (este obligatoriu in Canada sa folosesti o agentie), donatia la orfelinat, etc. In unele cazuri costa mai putin, in altele s-a ajuns si la $50,000. Depinde de situatie, dar in orice caz e scump, ma gandesc cel putin 10-15 mii de dolari in cel mai fericit caz.

E foarte trist ca e asa scump sa adopti un copil, dar asta e realitatea. S-ar putea ca in Romania sa coste mai putin (ma gandesc, habar nu am) presupunand ca stai cu rudele in loc sa platesti hotel, nu ai nevoie de translator, etc.

Mariana, ai dreptate ca e foarte nedreapta legea asta care nu permite macar cetatenilor romani ce traiesc in afara sa adopte. Cel putin copilul si-ar pastra legatura cu tara natala, limba, etc.

Eu planuiesc sa am copii doar peste vreo 3-4 ani si sper sa se mai schimba ceva pana atunci. Ma mai gandeam la optiunea cu Republica Moldova, dar am citit undeva ca si acolo au inceput sa se puna interdictii.

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Fetelor, nu cred ca interdictia adoptiilor de catre cetateni romani stabiliti in strainatate are in vedere "diferente culturale". Au fost infierate cazuri de trafic de copii, copii de care nu se mai stie nimic. Ma rog, nu bariera culturala e problema ci monitorizarea post-adoptie, dupa mine. Pentru ca, nu va suparati, dar pe mine (si pe ceilalti, desigur) ma purica la 3 luni, vin acasa, fac rapoarte, si asta timp de 2 ani DUPA finalizarea adoptiei, deci dupa ce copilul e pe numele meu (nu mai zic inainte, pana la finalizare). Se dau teste psihologice, te intreaba si ce mananca copilul, cu cine sta, daca a fost bolnav etc. Si chiar nu cred ca ar putea DPC sa suporte cheltuieli cu deplasari trimestriale in tzaspe tari pentru vizite, iar renuntarea la monitorizarea post-adoptie pentru cei ce locuiesc in strainatate ar nedreptati adoptatorii din Ro (adica eu de ce sa stau cu stresul asta pe cap?). Plus ca mie una mi se pare intr-un fel firesc sa stii cum se acomodeaza copilul in familie si ce evolutie are, lucru imposibil daca voi nu locuiti in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by aissa

Fetelor, nu cred ca interdictia adoptiilor de catre cetateni romani stabiliti in strainatate are in vedere "diferente culturale". Au fost infierate cazuri de trafic de copii, copii de care nu se mai stie nimic. Ma rog, nu bariera culturala e problema ci monitorizarea post-adoptie, dupa mine. Pentru ca, nu va suparati, dar pe mine (si pe ceilalti, desigur) ma purica la 3 luni, vin acasa, fac rapoarte, si asta timp de 2 ani DUPA finalizarea adoptiei, deci dupa ce copilul e pe numele meu (nu mai zic inainte, pana la finalizare). Se dau teste psihologice, te intreaba si ce mananca copilul, cu cine sta, daca a fost bolnav etc. Si chiar nu cred ca ar putea DPC sa suporte cheltuieli cu deplasari trimestriale in tzaspe tari pentru vizite, iar renuntarea la monitorizarea post-adoptie pentru cei ce locuiesc in strainatate ar nedreptati adoptatorii din Ro (adica eu de ce sa stau cu stresul asta pe cap?). Plus ca mie una mi se pare intr-un fel firesc sa stii cum se acomodeaza copilul in familie si ce evolutie are, lucru imposibil daca voi nu locuiti in Ro.

Cu riscul sa mi-o iau peste gura, o sa-ti spun ca vanzarea de copii din Romania continua!
Nu cunosc 100% problema abia de citva timp ma intereseaza, pt. ca vreau si eu sa adopt, dar senastia mea e, ca doar o mica parte dintre copiii adoptati legal - 100% legal - sunt cei de care nu se mai stie nimic. Cifra obscura despre care nu se mai stie nimic e ingrasata de copii pur si simplu vanduti de catre parinti, sau de catre cei carora le-au fost incredintati in casele de copii.
Mi s-a spus aici in Germania, ca daca aduc copilul aici, nu mai e nici o problema, adica nu-l trimite nimeni inapoi. Nu vreau sa stiu cite femei (pe care nu-mi sta in putere sa le judec) vor trece "doar cu ID-card in masini straine cu pruncii in brate, doar ca o zi mai tarziu sa revina singure inapoi in tara, cu citeva mii de euro in buzunar, ca sa o ia de la inceput cu produsul "marfii".
Sa dea Dumnezeu sa nu fie asa, dar...

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Departe de mine gandul sa te contrazic, habar nu am si nici nu ma intereseasa chestiile ilegale care se pot face (si inca hohoho sa fii tu sanatoasa cate chestii stim si noi). Eu vorbeam strict de partea legala, de cei ce merg pe drumul drept. Ca noi aici despre asta discutam, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carlin21 spune:

quote:
Originally posted by aissa

Aissa, daca vorbim de adoptii si nu de trafic de copii in conditii dubioase, chestia asta cu "nu se mai stie nimic" e o bomba pe care din cand in cand o arunca presa generand reactii pe masura, si fara o baza reala.
De unii nu se stie pt ca nu are nimeni interesul sa se stie ca sunt ok.
Am mai vazut ca unele ziare arunca periodic cate o gogoasa pe piata la care se arunca lumea sa infiereze "strainii astia care le scot ficatii la copii si-i transeaza fara mila".
Chiar lunile trecute citeam in ceva ziar ca de niste copii adoptati in 2001 nu mai au rapoarte post adoptie.
Pai ce rapoarte sa mai aiba acuma la 5-6 ani, monitorizarea dureaza doi ani si ma indoiesc foarte tare ca nu exista nici un raport la copiii adoptati dupa 97, daca s-a respectat cat de cat legea, iar unde sunt copiii se poate identifica foarte usor, pt ca exista dosarul familiei, sentinta, etc.

Monitorizarea s-a facut timp de 2 ani de la data incuviintarii adoptiei.
Si nu trebuie sa mearga cei de la DPC sa cutreiere tarile unde sunt copiii, rapoartele sunt, ma rog, au fost, intocmite de serviciile sociale de acolo si impreuna cu poze,(cele mai multe) trimise in RO, unde au fost traduse, legalizate si depuse la Directia judeteana de unde a plecat copilul si la Comitetul Roman de adoptii, cum ii zicea in trecut.
Iar aceste rapoarte EXISTA, numai ca in timp ce in ziare apareau stiri din astea alarmiste nimeni nu a intrebat nici la directii, nici la fundatii,daca mai stiu ceva de Georgel sau Ionica plecat in Franta sau SUA.

Mergi la inceput

Multumesc Carlin21, si ma bucur ca nu am raspuns la subiect imediat dupa ce mi s-a dat raspunsul cam in 2 peri, ca scriam mai incisiv. Mi s-au spus de aici ce acte trebuie inaintate pt. adoptie, si daca toate actele acelea ajung in Romania, la organele competente, cum de nu se mai stie dupa ce copilul pleaca unde a plecat??

Eu cunosc o familie de la Philippsburg, de aici din Germania care a adoptat imediat dupa 90 nu unul ci doi copii din Romania, si care au in total 12 copii, 3 ai lor, si restul adoptati din diferite tari. Cu copiii din Ro a fost in felul urmator, li s-a propos sa adopte un baiat, cu mari probleme de vedere, dar in aceeasi casa de copii era si sora lui, sanatoasa, si in momentul ala oamenii s-au hotarit sa nu desparta copiii, cu toate ca li s-a spus ca nu ar fi o problema, sa ia mai bine baiatul bolnav, ca fata e sanatoasa, va putea fi plasata in Romania.
Au spus, ca nu a incaput nici o discutie, au luat imediat ambii copii, cum sa desparta fratii.
Cam atit despre asa zisa grija pt. copiii din case de copii.
Sorry, daca am tendita sa generlizez, dar si cind se scrie despre strainii care transeaza copii e la fel.

Mergi la inceput

Yasmine daca pare ca am raspuns in 2 peri inseamna ca nu mai fac deloc legatura intre ce gandesc si ce scriu si imi cer scuze, chiar nu asta am vrut. Am vrut doar sa va lamuresc putin, nu sa va intarat ca din partea mea pot da liber la adoptii peste granita ca e clar pentur mine ca toti cei ce adopta o fac pentru ca vor un copil si ca ii vor oferi o viata minunata. Ca exista exceptii, exista si in Ro, deci nu vorbim de asta. Si asta am si vrut sa zic prin faptul ca vorbim de ceea ce prevede legea strict.
DIn cate stiu eu, DC nu incurajeaza chestii dubioase (dovada ca vad ca tocmai a disparut un subiect de pe aici), in asta intra dupa parerea mea si adoptiile facute ilegal. Deci de aceea ma refer strict la ce prevede legea, nu la ce se poate face, caci se stie clar ca, ca in orice alt domeniu, si aici exista chestii care se pot aranja.
Daca cititi pe aici pe la noi ati fi observat ca nu odata am spus ca suntem monitorizati. Adica, mai pe clar, DPC stie de acest site, stie de acest forum si suntem citite. Cum multe avem poze sau ne-am dat numele real e evident cred de ce nu putem vorbi direct de multe ori. Cand am zis ca stim si noi de multe alte metode, am vorbit serios nu am vrut sa fiu ironica, numai ca fiecare are dreptul sa se conduca in viata dupa ce principii vrea, si recunosc ca uneori ni le calcam in picioare pentru a obtine ceea ce vrem.
Nu va contest deloc, adoptii internationale probabil ca se fac, probabil unii traiesc din asta, probabil ca e nedrept ca voi locuind in tari mult mai dezvoltate nu puteti adopta, va inteleg si va compatimesc sincer ca e groaznic sa vrei un copil si sa nu-l poti avea, dar zau ca aici se opreste compasiunea mea. Nu-mi puneti in gura rapoarte despre copii transati ca nu am pomenit asa ceva.
Sper ca se intelege ceva din ce am scris, ca recunosc ca scriu la nervi. Am fost acuzata de multe ori pentru gura mea, dar acum chiar nu raspunsesem in 2 peri. Vroiam doar sa va sugerez ca ar fi mai bine sa vorbim aici, pe direct, numai despre ce merge legal.
Carlin nu am stiut, si imi fac mea culpa, despre cum se fac rapoartele in cazul adoptiei internationale, adica nu stiam ca se face ancheta de catre serviciile sociale locale.

Mergi la inceput

:) aissa, sorry, probabil ca si eu am reactionat aiurea, bine ca nu am scris imediat.

Fii sigura ca cei care monitorizeaza, si stiu de site-ul asta, stiu si de multe altete.

Cert e, ca eu, pt. mine am timp, o sa spuneti ca e nedrept, pt. ca eu am 2 copii, si mai vreau sa adopt unul, dar asa simt, si voi astepta pana cind se vor legaliza aceste adoptii, pt. ca imi e mult mai usor sa merg in romania, pana se finalizeaza actele, si sa umblu acolo la diferite birouri decit intr-o tara a carei limba nu o cunosc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Aissa,

sa fim seriosi, povestile despre trafic de organe si alte bazaconii gen nu ne vindem tzara au fost creeate tot de cei care nu si-au primit comisioanele din vinzarea copiilor, si datorita faptului ca nu le-au mers @afacerile@ cu copii cum au vrut ei; adicatelea strainul de afara nu i-a bagat in buzunar x-ulescului director de orfelinat, medic, politruc sau ce-o fi fost cit o vrut ala ca adopte un copil; si atunci citeva cazuri nefericite cu pedofili devenite peste noapte obicei printre straini, si nu ne vindem copii si identitatea nationala ;

a mai fost si nefericita aia de baroneasa care a infiat un copil pe care ulterior l-a renegat si si-a facut mendrele si si-a impus resentimentele in legatura cu infierea si in Romania.

asa ca copii ramin in orfelinatele noastre ( crede-ma ca am vizitat citeva, si am si botezat copii din orfelinatele romanesti, si imaginile de cosmar a acelor copii nu-mi ies din cap; iar din 2003 incoace cred ca s-au schimbat multe in bine, dar in miracole nu mai cred demult pentru copii orfanii din Romania; mai ales cind dau pe acasa si ii vad in gara de nord, pe la intersectii sau pe strada cersind...)

pe cind aici canadienii infiaza cambodgieni, vietnamezi, chinezi si alti copii...cum o duc ei in Canada, cum o duce copilul meu aici...este alta poveste ce tine de nivelul general al tzarii, si de faptul ca si in afara Romaniei traiesc oameni normali si nu doar pedofili, canibali si alti bau-bau ce nenorocesc copii infiati (acum exagerez putin- pentru ca si eu ma enervez de cite ori dau peste stupizenia asta de lege cu adoptiile internationale);

n-ar trebui nici o cheltuiala cu monitorizarea, ar ajunge un acord reciproc intre tari, in urma caruia agentiile imputernicite ar fi responsabile si cu aceasta monitorizare (pe cheltuiala parintelui adoptiv in final) si ar transmite periodic datele despre copil; iar aici crede-ma ca autoritatile te scot si din gaura de sarpe in baza numarului social NAS si a evidentei electronice, n-ai cum te evapora cu copilul.

dar ma rog...vorbim vorbe, consumam nervi, eu ramin cu regretul, si copii acolo unde i-am lasat, in orfelinat, si Romania mindra ca s-a integrat

sa o ajutam pe Emma
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79512&whichpage=1

Mergi la inceput