Pomana porcului
Buna tuturor,
Ca tot suntem in sezon, m-am gandit cu pofta la POMANA PORCULUI
La mine la bunici am vazut asa:
se pune carnita proaspata, taiata in bucati potrivite, intr-un tuci, cu sare si un pic de apa. se pune capacul si se lasa la foc sa se inabuse. daca ati ales carnita fara pic de grasime, adaugati si doua linguri de ulei in tuci.
separat se face o mamaliga tare pe care bunicii o taiau cu ata
se asaza pe farfurie carnita, soriciul. mamaliga se rastoarna pe fundul de lemn si langa se pune si un castron cu muraturi.
este o bunaciune de care mi-e dor!
La voi cum se face acest obicei?
LiaMia si Florin
Raspunsuri
ligia13 spune:
la noi , acasa la mama se facea asha
carne proaspata, neaparat muschiuletul de la porc, un pic de slanina cu sorici, o bucatica de ficat, un rinichi , toate taiate cubulete , cu sare si piper , intr-o tigaie de tuci in care in prealabil s-a calit o ceapa , se lasa la inabuist un pic de apa .
Cu mamamliga si muratori asortate, e o NEBUNIE!
Imi lasa gura apa deja!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Ileana Cosanzeana spune:
quote:
Originally posted by ligia13
la noi , acasa la mama se facea asha
carne proaspata, neaparat muschiuletul de la porc, un pic de slanina cu sorici, o bucatica de ficat, un rinichi , toate taiate cubulete , cu sare si piper , intr-o tigaie de tuci in care in prealabil s-a calit o ceapa , se lasa la inabuist un pic de apa .
Cu mamamliga si muratori asortate, e o NEBUNIE!
Imi lasa gura apa deja!
Eu si Raducu (22.04.2005)
Nu mai pot de pofta!
Alynutza spune:
La bunica sotzului am mancat un fel de tocanitza: ceapa calita cu putina vegeta, se pun apoi bucatzele de carne (cat mai macra, ca nu ne place gras), apa si apoi se fierbe pana se scade apa si se face un sos. Evident, se pune mamaligutza langa.
Bunica mea nu tin minte sa puna ceapa, punea pur si simplu la fript bucatzele de carne, care aveau putina grasimica pe ele, dar iesea foarte bun si asa.
miria_cristina spune:
Vai, ce banatate de gust!!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
numeioana spune:
Parintii taie porcul sambata Si...sac! o sa mananc pomana porcului si tot soriciul de pe porc:))
Ioana
nushulica spune:
quote:
Originally posted by numeioana
Parintii taie porcul sambata Si...sac! o sa mananc pomana porcului si tot soriciul de pe porc:))
Ioana
si noi tot sambata il taiem si abia astept si eu pomana aia ca de un an mi se intind urechile
INGRID
miria_cristina spune:
Da, da! Venim si noi, daca tot dati de veste, ca n-am mai "calarit porcu'" din copilarie!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
strumfi2004 spune:
quote:
Initial creeata de LiaMia
Buna tuturor,
Ca tot suntem in sezon, m-am gandit cu pofta la POMANA PORCULUI
La mine la bunici am vazut asa:
se pune carnita proaspata, taiata in bucati potrivite, intr-un tuci, cu sare si un pic de apa. se pune capacul si se lasa la foc sa se inabuse. daca ati ales carnita fara pic de grasime, adaugati si doua linguri de ulei in tuci.
separat se face o mamaliga tare pe care bunicii o taiau cu ata
se asaza pe farfurie carnita, soriciul. mamaliga se rastoarna pe fundul de lemn si langa se pune si un castron cu muraturi.
este o bunaciune de care mi-e dor!
La voi cum se face acest obicei?
LiaMia si Florin
Da, la fel si la bunicii mei si inainte de asta facea bunica o ciorba buuuna de perisoare cu zeama de varza insa intotdeauna ei taiau porcul dupa Craciun, nu in post.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si Stefanut
adi69 spune:
quote:
Originally posted by nushulicaquote:
Originally posted by numeioana
Parintii taie porcul sambata Si...sac! o sa mananc pomana porcului si tot soriciul de pe porc:))
Ioana
si noi tot sambata il taiem si abia astept si eu pomana aia ca de un an mi se intind urechile
INGRID
Nusa..?N-ai nevoie de ajutor la mancat soric(lala care saliveaza)?
Adriana si-atat...