Buna!
Saptamana asta plecam la schi in Franta cu avionul cu o cursa Alitalia.Trebuie sa recunosc ca e prima iesire la schi, incerc sa aflu cum o sa arate bagajul si mi-e cam groaza.
In situatii asemanatoare, ati plecat cu echipamentul la voi sau ati inchiriat de acolo? este taxa suplimentara la aeroport?
Stiti cam cat ar fi de inchiriat echipament pe o saptamana sau daca se pot inchiria numai schiuri?
Pupici,
La cele mai multe companii, echipamentul este transportat gratuit si nu influenteaza greutatea bagajului cu care esti admis (cu compania cu care l-am dus eu limita era de 9 kg pt echipamentul de ski, suficient cat sa intre un ski/snowboard si claparii/ghetele). Sunt huse speciale pt echipament, nu foarte scumpe. Ei nu cer neaparat husa, poti sa gasesti tu o alta solutie sa le ambalezi. Verifica site-ul Alitalia sau suna-i si intreaba, in caz ca e un zbor "no frills" poate au alte conditii, dar de cele mai multe ori echipamentul de ski, bicicleta sau un instrument muzical portabil sunt transportate fara discutie.
Distractie placuta!
Schiurile intra la bagaj, aditional. Adica mi le-au luat si le-au etichetat si le-au dat drumul la bagaje de cala. Aveau husa. Claparii si betele erau atasate la schiuri. Am fost eu anul trecut, tot cu alitalia. Intreaba-i, dar nu cred sa se fi schimbat ceva.