Bacili GRAM si Coci GRAM

Bacili GRAM si Coci GRAM | Autor: elka

Link direct la acest mesaj

Am facut pentru baietelul meu de 5 luni o analiza numita COPROCITOGRAMA.
Am urmatoarele rezultate :
-Frecventi bacili GRAM POZITIV
-Rari coci GRAM NEGATIV
-Prezenti BACILI GRAM NEGATIV
-Rare levuri cu aspect de CANDIDA ALBICANS nefilamentate
-Rare epitelii intestinale izolate
-Absente APN
-Foarte rare mononucleare integre
-Mucus prezent

Asta e tot.
Poate sa-mi spuna si mie cineva ce e cu acesti bacili si coci GRAM? Mie mi se pare grav si nu mai am rabdare pana maine cand vorbesc cu doctorul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

In colonul oricarui om exista niste microbi buni care au multe functii. Una dintre ele e sa pazeasca colonul de bacteriile rele, sa nu le lase sa se dezvolte.
Acest aspect al coprocitogramei este unul de flora microbiana normala. Coci si bacili se refera la forma acelor microbi ar Gram la tipul de coloratie folosit la punerea lor in evidenta. Unii se coloreaza Gram si se numesc Gram pozitiv iar alti nu si sunt Gram negativ.
Microbii rai pot fi si coci si bacili si gram pozitiv si gram negativ. Tot asa si microbii buuni. Daca ei sunt echilibrat distribuiti (ca in acest caz) inseamna ca predomina microbii buni si nu exista microbi rai, cel putin nu in numar atat de mare cat sa faca rau.
Candida este o ciuperca care se gaseste foarte frecvent atat in intestin cat si pe alte mucoase. Daca este sub aspectul de aici inseamna ca ea nu are conditii sa se dezvolte, fiind si ea tinuta sub control de microbii buni.
Concluzie: aspect normal de flora microbiana colonica.
Sanatate!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elka spune:

Multumesc muuult Sheannamp!

Mergi la inceput