Sinechie uterina
Raspunsuri - Pagina 2

coca1978 spune:
IRINABOBE mersi de sfat acum astept sa ma programeze dr. pentru operatie ,la mine este mai complicat ca zice dr as avea si uter septat si de asta imi face si laparo cu histero .

monabadea28 spune:
Buna!Imi poate spune cineva daca pe perioada purtarii steriletului a avut sangerare?Eu am un fel de secretie rosiatica.Am facut si eu sinechie uterina si mi-a montat sterilet pt.o luna,dar de cand il am exista aceasta secretie.

goldi spune:
Da, am avut sterilet cam 2 luni pt a nu se reface sinechia si in prima luna, cam 2 sapt am avut o secretie rosiatica. Daca nu este sangerare, se considera normal in prima luna sa existe probleme. In a doua luna nu am mai avut nimic.
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

monabadea28 spune:
Buna Goldi.Tu ai facut sinechia dupa un curetaj?Ai mai ramas insarcinata dupa tratament?Eu imi doresc f.mult un copil,mai ales acum dupa ce am pierdut sarcina,dar cu aceasta problema mi-e teama ca n-o sa mai raman.Mie dr.mi-a zis ca-mi tine steriletul doar o luna.Sper sa se rezolve si doresc asta tuturor.Sa avem toate copii sanatosi si frumosi.

simonia spune:
si eu am facut sinechie dupa chiuretaj, colul era putin lipit la intrarea in uter, si o alta sinechie mica, o trompa astupata. nu a fost nevoie de sterilet, dar de atunci nu am mai ramas insarcinata si au trecut 2 ani.

goldi spune:
Eu sunt unul din acele cazuri de "inexplicabile" si ca sa nu ma dezmint am facut sinechia fara motiv, adica fara chiuretaj, infectie, traumatism, etc . Cu 3 ani in urma, uterul era OK, pt ca acum sa mi se descopere o sinechie la intrarea in uter - care vad ca este f frecventa. S-a debridat, mi s-a pus sterilet cu recomandarea de 3-6 luni, dar in Ungaria, unde vreau sa fac FIV mi s-a spus ca nu este necesar atat timp, de fapt ei nici nu mai folosesc steriletul ci un soi de balonase, pe care le scot dupa 10-14 zile, pt ca dupa opinia lor, endometrul se vindeca rapid, nu e nevoie de luni de zile .
Sincer, nu mai stiu ce sa cred ...
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

catalina2307 spune:
goldi - aceeasi metoda se foloseste si in Grecia si in toate tarile civilizate. Si eu am fost "purtatoare" de balonas. Miki-miki imi spunea "fata cu balonasul" . Este un balon umplut cu ser fiziologic pe care ti-l scoti singura la sfarsitul perioadei. Are doua drene, prin una se scurg diverse iar prin cealalta scoti serul fiziologic cand trebuie scos balonasul. Se dau si niste chilotei speciali care tin strans drenele respective. Steriletul nu se mai foloseste , fiind considerat periculos.
Ok, nu este senzatia cea mai placuta cu toate alea iesind pe toate partile dar este eficienta.

goldi spune:
Multumesc, Catalina, aveam oarece dubii pt ca dupa ce dr din Ungaria mi-a spus sa scot cat mai repede steriletul, nu m-am putut duce la medicul care mi l-a pus, care imi recomandase minim 2 luni de purtare si care s-ar fi urzicat instantaneu, m-am dus la altul, care mi-a zis, siderat, Wrooonnng !! trebuie tinut 6 luni !!!
In fine, am tinut fiarele alea o luna si jumatate si prima luna a fost usor mai dificila .

faurneluta spune:
Va rog sa imi spuneti cat timp trebiue sa purtati steriletul si la cat timp ati ramas insarcinata,in august am facut HSG si mi sa descoperit ca am sinechie,in octombrie am programare la doctorul Miclea pentru histeroscopie imi doresc din tot sufletul un copil.ast raspuns