Sexul fara orgasm

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Sotul meu sustine la fel, ca nu exista femei frigide, ci doar barbati nepriceputi. Si il cred. Am constatat-o pe propria mea piele. Oricat s-ar sifona barbatii (ca nu accepta ego-ul dumnealor asa ceva), e adevarat.

De aici se deduce ca eu am o viata sexuala 100% satisfacatoare. Adica fara rateuri, ba chiar dimpotriva, cand avem timp si dispozitie mai focoasa scorul ramane si 3-1 pentru mine...

Dar in chestiile astea nu e vorba de chimie sau de tehnica sau de gimnastica si nici macar de hormoni... Pentru mine solutia se numeste IUBIRE. Pe mine sotul m-a dorit cand aveam 65 de kile, m-a dorit la fel cand ma ingrasasem la 76 de kile si acum ma doreste la fel dupa ce am slabit iar pana la 66. Seara in pat e suficient sa ma sarute pe gat si sa ma simta langa el si se produce "efectul" .

Chiar el mi-a spus asa: "Cand un barbat nu iubeste o femeie, dupa 2-3 ani se plictiseste sexual si-si doreste ceva nou. Cand o iubeste, este implicat cu sufletul, e fericit cand o satisface pe ea si lucrurile capata o cu totul alta dimensiune".

Introduc aici o mica "anecdota". O fosta colega a mea (englezoaica, rece ca gheata si toata numai creier) nu avusese in ultimii 5 ani nici un prieten, cunoscuse numai "rebuturi" (sustinea ea), avea mare grija de ea (cosmetica, coafor, farduri, toale elegante etc.), era atragatoare (supla si cu niste sani imensi), fata inteligenta si culta, dar se tot plangea si critica toti barbatii, dupa care la un moment dat am putut sa-mi dau seama de ce nu-i iesea nimic pe acest plan, de ce nu reusise sa-si gaseasca un suflet-pereche.

Discutand noi despre barbati, imi tranteste motto-ul ei principal: "At the end of the day men will always want to shag women" (un fel de "Cand se trage linie, barbatii intotdeauna vor dori sa le-o traga femeilor"). Ei bine, nu am contrazis-o (era f. agresiva in astfel de cazuri), dar i-am spus sotului meu: "Ei, si uite de ce ea este singura si nici unul nu vrea sa ramana cu ea, fiindca nici pana la 34 de ani nu a priceput un lucru foarte simplu: At the end of the day, men will always want exactly what women want as well - to feel loved (Cand se trage linie, barbatii intotdeauna vor dori exact ce doresc si femeile - sa se simta iubiti)". Asta fiindca ea era probabil permanent pregatita sa desfaca picioarele mecanic, in ideea ca asa il prinde pe vreunul in plasa si in ideea ca fizicul atragator e criteriul principal de a lega un barbat de ea.

Inaintea sotului meu (care e al doilea sot pt. mine) eu am mai cunoscut destui barbati si doar cu cativa am putut avea orgasm, iar in mod constant mai avusesem doar cu unul singur, anume cu singurul care ma mai iubise pana sa-l intalnesc pe actualul sot. Ce spune asta? Ca la mine ca femeie dorinta si satisfactia sexuala merg mana in mana cu sentimentul de a ma simti iubita, cu adevarata intimitate sufleteasca. Noi femeile nu avem erectii una-doua ca barbatii, la noi trebuie mai intai "umblat" la nivel sufletesc, trebuie incalzita si mangaiata inimioara, sa ne simtim dorite si iubite, dupa aceea totul merge snur... Chestiile astea le-am descoperit impreuna cu si datorita sotului meu, care este un barbat extrem de empatic si de multe ori ma "simte" si ma intuieste mai bine decat ma simt eu insami. Fiindca ma iubeste.

Din pacate, din experienta mea si a altor femei pe care le cunosc, foarte putini barbati sunt in stare sa ne atinga cu adevarat inimile... si e mare pacat. Saracii de ei sunt crescuti in ideea concurentei ("hai s-o punem pe masa si sa vedem care e mai lunga") si a performantei, se tem sa nu fie prea "mici" sau prea "lenti" sau prea "rapizi" sau prea... prea... incat uita sa simta, sa-si lase libere sentimentele fata de femeia respectiva. Iar multe femei, de ce sa n-o spunem, le accentueaza complexele, comportandu-se fara tact si considerandu-i niste roboti care trebuie sa dea randament la apasatul unui buton. Din nou lipsa de sentimente si de intimitate autentica, bat-o vina...

Asa ca eu zic: LOVE IS THE ANSWER!!

Si ... continuati sa exersati, copii! Pofta vine mancand

_
Ca sa descoperi America, uneori e suficient sa pleci din Spania.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu intotdeauna acesta este raspunsul. Parerea mea. Si dincolo de toate ceea ce remarc eu este imaginea barbatului nepriceput (sau uneori priceput) dar tot in imaginea de "cel ce da, sau cel ce stie, sau cel ce daruieste" acea invariabia, unidirectionalitate barbat->femeie (sensul sagetii nu este intaplatoare). Daca barbatul si in cazul in care barbatul ... atunci.... rezultatul.
Probabil adevarul este totusi undeva pe la mijloc. Ceva ma indeamna sa cred ca un rezultat este al amandorora. Amandoi sunt cauze si amandoi determina efect. Si intre acest amandoi exista un mare semn de =. Si reusita si nereusita este un efect al acestui egal.
Ca fiecare parte incearca sa emita opinii este ceva firesc, ca aceste opinii in mod natural nu au cum sa fie obiective decat doar partinice iarasi cred ca are o doza de realitate si consistenta.
Singurul element comun si greu de combatut dupa mine este comunicarea. Iata ca din punctul meu de vedere nu este iubirea pentru simplul motiv ca iubirea are reprezentare partinica. In mod cert nimeni nu poate sa spuna ca ceea ce inseamna pentru mine sigur inseamna si pentru tine. Nuuuu asta ne dorim noi, asta ne imaginam noi, asta speram sau pretindem noi, asta acceptam sau refuzam noi. Partea frumoasa este ca e normal pentru noi, natural pentru altii, sau inacceptabil pentru altii, sau dimpotriva sursa de fericire.... ehhh este oare iubirea ceva obiectiv? Ceva ce poate fi luat ca referinta? Fara teama de a nu fi gresit? Eu zic ca nu.
Un cuvant mai greu este compromisul. Comunicarea si compromisul sunt doua atuuri mult mai des utilizate, mult mai des acceptate, mult mai des aruncate in atac si/sau in aparare intr-o relatie dintre doi.
Noi nu mai suntem noi, noi suntem ceea ce dorim sa vada altii, celalalt sau cealalta. In timp devenim noi din ce in ce mai acut, insa niciodata nu vom mai fi noi cu adevarat.Pentru ca incetul cu incetul apare compromisul ce ne transforma in alt produs. Intr-o combinatie a ceea ce am fost si ceea ce am dorit sa aratam a fi, ceea ce ne-am imaginat ca este necesar sa fim pentru a porni si/sau a pastra o relatie.
Uneori ne saturam, alteori nu reusim sa ajungem la acel pol care se cere si atunci apar refularile, refuzurile, comparatiile, dorinta de evadare. Brusc ne amintim dureros ca suntem o entitate, ca aveam propriile dorinte si/sau aspiratii, ca vroiam altceva. Brusc imaginea din oglinda nu mai corespunde cu ceea ce doream, ne cautam trecutul si ne intrebam viitorul.
Atunci poate sa apara o noua ustensila numita COMUNICARE. In functie de COMPROMIS utilizand COMUNICAREA, se ajunge la un alt COMPROMIS. daca se ajunge. Apar negocieri mai mult sau mai putin subtile. Eu fac t faci, eu dau tu dai, ..... relationam.... facem compromisuri. Si totul doar pentru a pastra o RELATIE. Pentru ca suntem sociali. Insa uneori reusim alteori nu. Uneori este doar o pace sensibila sau un razboi tacut. Asa incat nu sexul fara orgasm este dureros dupa mine ci esecul relational. Un sex gasesti si azi si maine, un orgasm poate sa apara si azi si maine sau intr-o buna zi... chiar fara sa fie anuntat insa o relatie desfacuta, sau instabila, sau un razboi tacut ori dimpotriva declarat sunt infinit mai dureroase, mai greu de dus si cu costuri personale greu de estimat sau de evaluat.
Exita un subiect "Arta de a ierta". Este un subiect major, are un titlu cuprinzator in cele doar patru cuvinte sta un intreg univers. Si ar merge perfect cu un alt subiect ce s-ar putea numi "Arta compromisului" sau "Arta comunicarii".

Tot ceea ce este descris mai sus reprezinta opinia mea.
Va doresc o viata comunicativa si fara prea mult razboaie.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Marius,
Imi permiti sa completez cu urmatoarele randuri? Ele reprezinta decalogul unei relatii. (tot pe dc cules)

Comunicare
Multe dispute se nasc din cauza lipsei de comunicare in cuplu. Se intampla frecvent ca unul dintre parteneri sa accepte sa faca anumite lucruri pentru celalalt desi il deranjeaza si nu spune nimic despre acest lucru, crezand ca celalalt va intelege. Celalalt nu va reusi sa decodeze mesajul si, de aceea, trebuie ca partenerul sa explice clar despre ce este vorba. Daca frustrarile si dorintele nu sunt exprimate, se vor acumula multe resentimente.

Adaptare
Pentru ca fiecare persoana este unica, viata de cuplu necesita un numar de compromisuri. Nu este nevoie sa avem aceleasi obiceiuri sau acelasi ritm de viata. Este imposibil ca doua persoane , cu educatie diferita, sa se inteleaga fara compromisuri. Trebuie gasit un echilibru intre modurile de viata.

Generozitate
A iubi inseamna a da si a primi. Nu este vorba de cadouri ci de timp, de intelegere, de disponibilitate, de capacitatea de a-l iubi pe celalalt. Iar aceasta generozitate trebuie sa fie gratuita. Important e sa innoim in fiecare zi manifestarile de tandrete.

Respect
In momentul in care am atins un anumit grad de intimitate ni se pare normal sa fim mai directi. Se intampla ca partenerii sa ajunga sa-si vorbeasca brutal, fara tact si fara delicatete. De aici pana la umilire este un pas foarte mic. In mod bizar, ajungem sa nu mai respectam persoana pe care o iubim .

Disponibilitate
Consacrati timp celuilalt, impartasiti momentele de cuplu. Acest lucru pare evident, de vreme ce locuiti impreuna, petreceti mult timp impreuna. Dar nu este un lucru atat de simplu: este vorba de calitatea timpului petrecut impreuna si nu de cantitate. Avem nevoie de iesiri, de activitati comune.

Seductie Incercati sa nu ajungeti sa banalizati relatia si cautati sa va faceti placere reciproc. Nu lasati rutina sa se instaleze. Intr-o relatie nu suntem spectatori ci actori, nu?

Incredere
Toata lumea repeta acest lucru: nu exista relatie fara incredere. Nu cedati crizelor de gelozie si nu transformati clipele petrecute impreuna in lungi interogatorii. Este important sa avem incredere in partener si in relatia noastra. Viata in cuplu nu este deloc un fluviu linistit iar daca este asa atunci exista cu siguranta o problema.

Proiect
Un proiect comun aduce un suflu nouin viata cuplului. "Traieste clipa" este doar o maniera de a nu ne implica. Pentru a supravietui tracasarilor cotidiene si rutinei care se instaleaza in cuplu, cei doi trebuie sa-si faca proiecte pentru ca acestea intaresc o relatie: o calatorie, un apartament, copii.

Intimitate
Oricine are nevoie de intimitate. Nu este vorba numai de intimitate fizica ci si de una sentimentala, emotionala. Momentele solitare, cultivarea "Gradinii secrete" permit pastrarea misterului si a libertatii. Deci este important ca fiecare sa aiba un spatiu al lui unde sa se retraga.

Autonomie
Viata in cuplu nu inseamna asimilarea partenerului si nici a te lasa asimilat de acesta. Sa nu confundam dragostea cu dependenta nu prea au legatura . Este extrem de important ca fiecare sa aiba o anumita doza de autonomie si sa-si conserve identitatea. Dar cu totii stim ca este foarte greu sa traim vieti "separate" dar sa traim uniti in acelasi timp ".


_
O relatie sanatoasa are ca baza: schimbul intelectual, apropierea emotionala si sexualitatea.
_
Cadoul prefect pentru copil? Lasa-i copilaria! Cadoul perfect pentru femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul perfect pentru barbat? Apreciaza-i masculinitatea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iliuta spune:

Marius, Blue eyes, pentru amandoi.


"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

On topic

La mine raspunsul a fost intr-adevar iubirea, iar adevarul n-a fost undeva la mijloc.

A trebuit sa am experiente sexuale cu 25 de barbati (24 din ei inainte de 23 de ani, caci atunci l-am cunoscut pe fostul sot si dupa el n-a mai urmat decat actualul sot) pentru a ajunge acum 5 ani si jumatate la al 26-lea, PRIMUL pe care l-a interesat CU ADEVARAT cum ma simt si sa-mi placa si mie si PRIMUL care a facut ceva in aceasta directie (restul o spuneau din gura, dar faptele erau zero fiindca sentimentele erau zero).

Daca fac o socoteala superficiala, iata ca o singura femeie (1) nu s-a simtit implinita si multumita dpdv al orgasmelor decat cu un barbat din douazeci si sase (26), deci eu zic ca proportia asta vorbeste de la sine. Si consider ca sunt mult mai multe femei cu astfel de experiente decat barbati. QED. Nu cred ca adevarul e la mijloc, exista mult mai putini barbati nesatisfacuti decat femei, asa ca...

Ah, sunt convinsa ca barbatii vad altfel lucrurile, dar asta numai fiindca nu le convine situatia, desi culmea, in rest le place sa conduca...



_
Ca sa descoperi America, uneori e suficient sa pleci din Spania.

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poate iti ridici femeile in cap. Sau poate esti prea complicata. Dar sti, la urma urmei ti-ai gasit raspunsul si asta este bine dupa mine. Insa in egala masura ma intreb asa retoric, de unde sti tu ca un altul nu ar fi si mai super Ok decat actualul? Ce garantie ai putea sa ai? Huh?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Citind ultimele postari imi vine minte un singur lucru , ca suntem construiti diferit.Asta si in privinta sexualitatii.Nu e nevoie sa gasim vina la o parte a sexului.
In viata trebuie sa gasesti un echilibru la fel si in pat.Ca ambi sa fie satisfacuti trebuie tinut cont de nevoile fiecaruia.Esential e sa te potrivesti si din punct de vedere sexual , ca daca nu-i atractie ,orgasm nici vorba.Atata timp cat ai respect fata de partener in cazul in care nu va leaga niste sentimente trainice vei avea rabdare si intelegere.Placerea si multumirea e dublata ,cand vine din ambele parti.
In mare sunt de acord cu MissParker , chiar daca barbatii(nu toti sigur) de pe site nu prea ne dau dreptate.Pentru o femeie e foarte important sa mergi dupa ritmul ei.Sa nu te gandesti doar la tine , sa fi constient cum trebuie sa te porti , cum s-o iei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna_2007 spune:

In mare pot fi de acord cu MissParker, dar as formula putin altfel: intrucat barbatilor le este MULT MAI USOR sa ajunga la orgasm si fara acel grad de intimitate sufleteasca de care au nevoie femeile (si au nevoie MARE) pt. a ajunge la acelasi orgasm, pot sa spun ca si din experienta mea majoritatea barbatilor pur si simplu nu considera necesar sa faca eforturi de natura sentimentala pentru a pregati o femeie asa cum trebuie, pentru a-i arata ca placerea ei este importanta pentru el, pentru a-i arata ca o place si o doreste asa cum e si deci nu e nevoie ca ea sa faca eforturi suplimentare etc. De aceea multe femei sunt crispate (asta pe langa complexele lor cronice, gen "sa-mi sug burta", " sa stau intr-o pozitie avantajoasa") si asta le impiedica sa se lase duse de val, pe cand din experienta mea barbatii nu prea au genul asta de bariere... Sau poate le au, dar niciodata atat de acut ca noi, femeile...

Asa ca, dragi barbati, luati carma si puneti mai mult suflet!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Sexul fara orgasm e ca nunta fara lautari. Depinde doar de tine daca il ai sau nu.

Ideea e ca n-ai ce cauta in pat cu un barbat care nu vrea si nu isi da nici o clipa silinta sa ti-l ofere. Iar daca ai facut greseala sa ajungi cu el in pat si vezi ca e egoist a doua oara nu mai are ce cauta pe acolo.

Mi-a placut o zicala a unui prieten "cat ai degete si limba nici o lege nu se schimba".

Nu-l lasa pe partener pana nu ajungi la marele o......in pat si in razboi toate stratagemele sunt acceptate :)

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Voiam doar sa mai precizez ceva. In articolul cu care a inceput aceasta postare, tipa de 24 de ani care cerea sfaturi legate de imposibilitatea de a avea orgasm, adauga in final:

Am uneori senzatia ca sunt aproape de orgasm insa am in schimb, in acel moment, un blocaj sentimental. Apoi, din acel moment, nu mai vreau sa fiu atinsa de partenerul meu si devin trista.

Sfaturile psiholoagelor mi s-au parut oarecum paralele cu problema adevarata a tinerei. Masturbare, masaj senzual, lumanari, bai relaxante si bautura (?), relaxare (voita?? atunci nu mai e relaxare) etc. etc. etc., cand problema adevarata e ca tanara femeie simtea in momentul cel mai intim nevoia sa-si respinga prietenul, simtea nevoia sa nu mai fie atinsa (!!) si devenea trista. Eu sustin in continuare ca aspectul sufletesc era problema.


_
Ca sa descoperi America, uneori e suficient sa pleci din Spania.

Felicia

Mergi la inceput