buna!
din nou am nevoie de ajutorul celor care se pricep la legi.deci, mama a avut vreme de 2 ani un copil bolnav de sida in plasament.cand a implint 18 ani copilul a ales sa plece de la mama , cu toate ca ea a suferit foarte mult dar nu a putut face nimic. acum i s+a oferit un alt baietel de 2 luni pe care sa il ia in plasament si mama a primit bucuroasa deoarece ea toata viata a avut grija de copii. nici n+ar sti sa faca altceva!
la primul copil luat in plasament a beneficiat de un salariu in baza unei conventii incheiate cu primaria.acum ,mie mi se pare normal sa poata beneficia de indeminzatia de CIC sau cum s-o numi.stie cineva daca mama care nu a avut decat o conventie prin care erau platite la stat toate datoriile ar putea beneficia de cei 6 mil?ea nu stie ca eu ma interesez dar mie mi se pare normal sa ia acei bani deoarece nu este usor sa ai grija de un copil.
va multumesc!
Viorica
Ingerasul meu Shalini
Are acest drept conform HG 1025/9 august 2006 Art. (2) alin 1.
Gasesti legislatia aferenta pe pagina legislativa.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Conventia aceea se numeste de fapt contract de munca intre mama ta si primarie. Acum ce te sfatuiesc dute la casa de pensii si cere in numele mamei tale sau sa mearga mai bine ea sa vada daca intradevar s au platit darile in baza contractului. - sa ceara stagiul de cotizare de la casa de pensii. Daca are stagiul legal e ok.