Probleme cu termopane...

Probleme cu termopane... | Autor: madic

Link direct la acest mesaj

Am postat si la "casa noastra", dar cred ca intrebarea mea tine mai mult de probleme tehnice, asa ca ma risc sa mai intreb o data :

Am pus in camera fetitei termopane in vara asta - un geam fix, dar despartit in 2 cu PVC, si usa.

Pe la imbinarile dintre PVC-PVC si PVC-geam se simte acum un curent de aer rece, aproape la fiecare colt, dar la imbinarea cu peretele e OK.

E normal sa fie asa? Stiu si eu ca teoretic se lasa niste fante pt aerisire, dar mie mi se pare prea mult, mai ales ca, din dormitorul cel mai calduros, acum acesta a devenit cea mai racoroasa camera (inainte aveam 3 randuri de geamuri obisnuite, pe care le-am inlocuit doar din motive de curatat anevoios, altfel eram tare multumita de ele). Serios, ma gandesc daca chiar merita sa le mai inlocuiesc si pe celelalte.

S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dante01 spune:

nu e ok sa fie asa...
adica nu trebuie sa se simta curent pe la colturi, cum zici tu...
profilele trebuie sa asigure o izolare cat mai buna, astfel incat asemenea fenomene sa nu apara...
de altfel, la o lucrare facuta cum trebuie, geamurile trebuie deschise zilnic cel putin juma de ora, pentru aerisirea camerei,astfel incat sa nu se formeze picaturi de apa pe geam in interior...
eu zic sa-i chemi pe cei cu care ai facut lucrarea si sa le arati ce se intampla...
nu-i ok, repet...

in ultimul rand, imi permit sa-ti atrag atentia ca exista un thread despre termopane si eventuale probleme ce pot aparea, il gasesti la index...
cand ai un pic de timp, te rog fa copy/paste acolo, atat la intrebarea ta cat si postului meu...
multumesc pentru intelegere!

Dan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Multumesc de raspuns, am spus ca am intrebat si la sectiunea "Casa", dar acolo nu prea intra multa lume.
Voi copia eu raspunsul tau acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Cat de curent este? Daca tii o lumanare aprinsa in dreptul deschiderii, flacara palpaie? (cu geamul inchis, fireste )
Vezi ca pe cantul geamului trebuie sa ai niste - nu stiu cum sa le zic - un fel de piulite. De acolo se regleaza astfel incat presiunea pe garnituri sa fie mai mare. O sa ma informez mai precis si iti voi spune care e pozitia corecta, dar spune-mi ce feronerie aveti.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput